Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!!

ΕΧΟΥΜΕ  ΤΟ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Βραζιλία: 361 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Νερό και λάσπη σαρώνουν τα πάντα

Περισσότεροι από 361 είναι οι νεκροί από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις στην νοτιοανατολική Βραζιλία, στις ορεινές περιοχές κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Σύμφωνα με το BBC, οι καταρρακτώδεις βροχές στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν κατολισθήσεις στην πόλη Τερεσόπολις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι. Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στους 1.000 υπολογίζονται οι άστεγοι.

Επίσης, στους 107 ανέρχονται οι νεκροί στην πόλη Νόβα Φριμπούργο, 140 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο, ενώ στην πόλη Πετρέπολις σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι.

Στις παραπάνω περιοχές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο τηλεφωνικό δίκτυο.

Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς, όσο τα συνεργεία διάσωσης προσεγγίζουν απομακρυσμένες περιοχές που έχουν καλυφθεί από τόνους λάσπης.

Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που αγνοούνται και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί σημαντικά. Περισσότεροι από 800 διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν αγνοουμένους, ενώ έρευνες διεξάγουν και ελικόπτερα του Ναυτικού.

Έντονη είναι, επίσης, η ανησυχία για το ξέσπασμα επιδημιών.

Τις πληγείσες περιοχές αναμένεται να επισκεφθεί την Πέμπτη η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

Στις αρχές της εβδομάδας, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν το θάνατο 13 ανθρώπων στο Σάο Πάουλο.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σε πλήρη εξέλιξη ο υδάτινος εφιάλτης
Τεράστια έκταση που εκτιμάται 6 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας είναι κάτω από το νερό στην Αυστραλία
ΚΑΜΠΕΡΑ._ Κροκόδειλους, φίδια, κουνούπια, ελλείψεις βασικών αγαθών και λοιμώδη νοσήματα έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί, σαν να μην τους έφθανε ο υδάτινος εφιάλτης που πλήττει εδώ και μέρες βορειοανατολικές περιοχές της χώρας τους (που ισοδυναμούν με τη συνδυασμένη έκταση Γερμανίας-Γαλλίας)...Πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα για την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη Ροκχάμπτον του Κουίνσλαντ όπου τα νερά του ποταμού Φιτζρόι αναμένεται σήμερα να ανέβουν και άλλο ξεπερνώντας τα 9,5 μέτρα! Οι περίπου 75.000 κάτοικοι της πόλης έχουν εγκλωβιστεί στα πάνω πατώματα κατοικιών και γραφείων έχοντάς τα προηγουμένως «στεγανοποιήσει» όπως-όπως με τσουβάλια άμμου. Οι ελλείψεις σε τρόφιμα και καθαρό νερό είναι κάθε μέρα ολοένα και πιο ορατές παρά τις ρίψεις βοήθειας από αεροπλάνα του στρατού. Η υψηλή στάθμη των νερών από την υπερχείλιση του ποταμού Φιτζρόι αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των εργοστασίων λυμάτων της πόλης με ορατό τον κίνδυνο να εισρεύσουν στα νερά της πλημμύρας και βιολογικά απόβλητα...
Παρόμοιες εικόνες καταστροφής και παράλυσης του κρατικού μηχανισμού καταγράφονται σε άλλες 22 πόλεις της πολιτείας Κουίνσλαντ. Εξάλλου η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα και των πρόσφατων τεράστιων πυρκαγιών στην Αυστραλία που ήρθαν μετά από παρατεταμένη ξηρασία.
Η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, εκτίμησε πως το κόστος των πλημμυρών θα ανέρθει σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια (από τις ζημιές σε γεωργία, βιομηχανία, ορυχεία) και ανακοίνωσε κάποια σπασμωδικά μέτρα προσωρινής ανακούφισης των πληγέντων.
  • Στο μεταξύ δύσκολες ώρες περνούν δεκάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι που κατοικούν στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της χώρας, οι οποίες πλήττονται από τα τέλη Δεκέμβρη από καταρρακτώδεις βροχές. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 17 ενώ οι άστεγοι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε τουλάχιστον 13.000.

Oι τροπικοί κυκλώνες αναμένεται να προκαλέσουν μεγαλύτερες καταστροφές στις ΗΠΑ και την Ασία, αλλά θα περάσει ένας αιώνας και πλέον μέχρι οι ασφαλιστές να μπορέσουν να χαρακτηρίζουν την κλιματική αλλαγή ως παράγοντα πρόκλησης οικονομικών ζημιών από καταιγίδες, εκτιμούν επιστήμονες.

Σε έρευνα, η οποία επικεντρώνεται στην προβλεπόμενη απειλή για τις ΗΠΑ από τους τυφώνες στον Ατλαντικό, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους αφορούν και άλλες περιοχές που πλήττονται από τις τροπικές καταιγίδες, όπως η Αυστραλία, η Κίνα και η Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου