Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Προτάσεις για τη λαϊκή συνέλευση της Πλατείας Αργοστολίου στις 15 Ιούνη


Παραθέτουμε εδώ τις προτάσεις που κατατέθηκαν ως τώρα μέσω facebook ή mail και τίθενται προς συζήτηση στη λαϊκή συνέλευση της 15ης Ιούνη. Ως αύριο 15/6/2011 στις 14:00 μπορείτε όλοι να προτείνετε επιπλέον θέματα. Παρακαλούνται όσοι καταθέτουν προτάσεις να παραβρεθούν στη συνέλευση ώστε να παρουσιάσουν το σκεπτικό τους, αλλιώς οι προτάσεις τους απλώς θα αναγνωστούν όπως παρουσιάζονται εδώ. Επειδή δεν μπαίνουν όλοι στο internet σαφώς θα μπορούν να τεθούν και νέα θέματα κατά την έναρξη της συνέλευσης, στην οποία όμως καλό είναι να παγιωθούν οι διαδικασίες που θα ακολουθούνται εφεξής.
Διαδικαστικές προτάσεις

  1. Στην αρχή της συνέλευσης να εκλέγεται ένας συντονιστής και ένας γραμματέας για την συγκεκριμένη συνέλευση. Εναλλακτικά σε κάθε συνέλευση να εκλέγονται αυτά τα δύο άτομα για την επόμενη συνέλευση. Ο ρόλος του συντονιστή είναι: α) να διασφαλίζει ότι καθένας μπορεί να πάρει τον λόγο, β) να παρεμβαίνει όταν παρεμποδίζεται κάποιος να μιλήσει, γ) να κρατάει το χρονικό όριο τοποθέτησης του καθένα ανά θέμα (προτείνεται αυτό να μην υπερβαίνει τα 5 λεπτά – στο Σύνταγμα είναι μόλις 1,5 λεπτά), δ) να φροντίζει ώστε να παραμένει η συζήτηση εντός της συγκεκριμένης θεματολογίας που συζητείται. Ο συντονιστής δεν λαμβάνει θέση κατά τη διάρκεια της συζήτησης, και φυσικά δεν παρεμβαίνει μεταξύ των ομιλητών θέτοντας τις δικές του απόψεις. Ωστόσο, μπορεί να πει κι αυτός την άποψή του όπως κάθε άλλο μέλος της συνέλευσης στο τέλος των τοποθετήσεων και πριν την ψήφιση κάθε θέματος. Ο ρόλος του γραμματέα είναι: α) να τηρεί πρακτικά από όσα λέγονται στη συνέλευση, β) να τα μεταγράφει σε ηλεκτρονική μορφή, γ) να τα αποστέλλει για ηλεκτρονική δημοσίευση στην ιστοσελίδα μας και στο facebook, δ) να τα αποστέλλει στα τοπικά ΜΜΕ.
  2. Τα θέματα να συγκεντρώνονται πριν την έναρξη της συνέλευσης από τις προηγούμενες ημέρες και να αναρτώνται στα ηλεκτρονικά μας μέσα επικοινωνίας, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να τα σκεφτούν. Επειδή όμως δεν μπαίνουν όλοι στο internet να υπάρχει η δυνατότητα να καταθέσει κάποιος ένα θέμα έως και τη στιγμή που θα αρχίζει η συνέλευση. Εναλλακτικά σε κάθε συνέλευση να συζητιούνται θέματα τα οποία όμως θα ψηφίζονται στην επόμενη, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος σκέψης για όλους.
  3. Τα θέματα να συζητούνται ένα-ένα και να ψηφίζονται χωριστά.
  4. Για όσα θέματα η ψήφος είναι αμφίρροπη (μικρή διαφορά υπέρ και κατά), να επαναλαμβάνεται η συζήτησή τους και να τίθενται εκ νέου σε ψηφοφορία στην επόμενη συνέλευση, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να τα σκεφτούν καλύτερα.
  5. Αμέσως μετά την θετική ψήφιση ενός θέματος να δημιουργείται ομάδα δράσης η οποία θα αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει το συγκεκριμένο θέμα, εφόσον κάτι τέτοιο χρειάζεται.
  6. Να συζητηθεί και να αποφασιστεί το αν θα πρέπει να υπάρχει ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία ένα θέμα.
  7. Στο τέλος κάθε συνέλευσης να αποφασίζεται η μέρα της επόμενης συνέλευσης. Καλό είναι να ορίζονται συνελεύσεις για τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα (π.χ. Τετάρτη και Κυριακή).
  8. Να δημιουργηθούν θεματικές ομάδες που να μπορούν παράλληλα να επεξεργαστούν ειδικότερα θέματα. Για παράδειγμα, ομάδα ενημέρωσης που να αναλάβει το συντονισμό στα ΜΜΕ και τη δημοσιοποίηση των δράσεών μας. Επίσης, ομάδα εκδηλώσεων που να αναλάβει την οργάνωση θεματικών βραδιών.
Πολιτικές προτάσεις
  1. Υπέρ η κατά του Ευρώ: Ένα θέμα είναι αν μπορούμε να μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία όταν δεν ορίζουμε μόνοι μας νομισματική πολιτική [βλέπε: το θέλουμε ή δεν το θέλουμε το Ευρώ]. Και αυτό θα ήταν ακόμα καλύτερο αν εντασσόταν σε μια ευρύτερη συζήτηση περί εθνικής ανεξαρτησίας, αφού το ίδιο το μνημόνιο αφαιρεί ούτως ή άλλως κάθε ιχνος εθνικής ανεξαρτησίας. Ταυτόχρονα, μπαίνει και το ζήτημα αν πρέπει να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες, αν αυτό θα περιλαμβάνει μόνον την ΤτΕ ή και άλλες τράπεζες ή αν είναι λάθος αυτή η κίνηση.
  2. Δημιουργία Λαϊκού Νομισματικού Ταμείου: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
    Τα τελευταία χρόνια αυτή η κυβέρνηση (όσο και οι προηγούμενες) με τις οικονομικό-πολιτικές επιλογές της και με ένα σωρό από απάνθρωπα μέτρα που ούτε στα χειρότερα όνειρά μας δεν τα φανταζόμασταν προσπαθεί να μας εξαναγκάσει με “ήπιο τρόπο” σε μια οικονομικό-πολιτική υποταγή, με τους χειρότερους βέβαια όρους για τους πολίτες/ανθρώπους αυτού του τόπου, χρησιμοποιώντας ως κύριο μοχλό αυτής της ένωσης την οικονομική “αδυναμία” του Ελληνικού κράτους να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των δανειστών του όπως ισχυρίζονται οι διάφοροι “φιλικοί” διεθνής οικονομικοί οίκοι μα και οι ντόπιοι ισχυροί πολιτικοί οίκοι δηλαδή σύσσωμο το αποτελούμενο από πολιτικούς-γραφειοκράτες-τραπεζίτες σύστημα αυτού του κόσμου. Από την άλλη η ανάγκη αντίδρασης των Ελλήνων αλλά και άλλων λαών διογκώνεται όλο και περισσότερο.
    Προς τα πού κατευθυνόμενη; Με ποιο αποτελεσματικό τρόπο διοχετευμένη;
    Πως θα μπορούσε να μετεξελιχθεί από απλή αντίδραση σε θετική δημιουργική δύναμη διαμορφώνοντας κατάλληλες νοοτροπίες και δομές λειτουργίας της κοινωνίας και της παραγωγής ώστε να έχουμε ως αποτέλεσμα μια καλύτερη Ελλάδα, ένα καλύτερο κόσμο; Με την απλουστευμένη σκέψη ότι η επίθεσή τους έχει ως κύριο όπλο το χρήμα τους, που ως κύριο εκφραστή του έχει το ΔΝΤ τους, εμείς οι απλοί εργαζόμενοι άνθρωποι και ταυτόχρονα γνήσιοι φορείς/καταλύτες της παραγωγής σε αυτόν τον κόσμο ας δημιουργήσουμε τον δικό μας εκφραστή το “ΛΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ” και ας το αντιτάξουμε απέναντι στην εκμετάλλευση, στην ντροπή, το αίσχος, την εξαθλίωση που μας ετοιμάζουν. Ποιοι θα το δημιουργήσουν; Ποιοι θα το οργανώσουν; Πώς θα το οργανώσουν; Πώς θα το διαχειριστούν; Ποια θα είναι η αξία (ένα νόμισμα, ο χρόνος, κάτι άλλο) που θα διαχειρίζεται; Πώς θα “χρηματοδοτηθεί”; Ποιοι θα θέτουν τους στόχους; Πώς θα ελέγχονται ως προς την επίτευξη των στόχων; Ποιοι θα ελέγχουν τα αποτελέσματα; Ποιοι θα επανακαθορίζουν τους στόχους; ας συμπληρώσουμε, ας απαντήσουμε, ας απορρίψουμε
  3. Εξώδικα σε βουλευτές: Σε άλλες πόλεις έχουν αρχίσει και στέλνουν εξώδικα στους βουλευτές τους εμείς εδώ τι θα κάνουμε με τον ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟ όπως το κόβω θα ψηφίσει και το μεσοπρόθεσμο.

1 σχόλιο:

  1. Το κύριο θέμα για τον Έλληνα σήμερα δεν είναι αυτό που βλέπει άμεσα και σε κανέναν δεν αρέσει. Λέτε οι πολιτικοί να μη το βλέπουν; Δεν είναι και τόσο χαζοί μην τρελαθούμε! Αυτό που ζητάει ο Έλληνας είναι πραγματική ενημέρωση που κανείς δεν έχει το θάρρος να το κάνει. Τι αποφάσεις να πάρει μια συνέλευση πολιτών όταν όλα είναι καλυμμένα πίσω από ένα παραβάν; Πως θα αποφασίσει για οτιδήποτε όταν γνωρίζει μόνο αυτά που του «προσφέρουν»; Αποτυχημένες αποφάσεις θα είναι οι οποίες στο μέλλον θα τον απελπίσουν χειρότερα, μια και θα αισθανθεί ηλίθιος.
    Βασικό αίτημα λοιπόν Άμεση διασαφήνιση του πολιτικοοικονομικού παιχνιδιού που παίζεται στην πλάτη μας. Τότε μόνο έχουμε δυνατότητα επιλογών. Γιατί όλοι κάναν και κάνουν το κουνέλι και στην ουσία παρέδωσαν την εξουσία σε καθαρά φιλοαμερικανούς; Και ο Σαμαράς το «μέλλον» τι είναι; Μια από τα ίδια. Μαζί με το Γιώργη καντρίλιες χορεύανε στο Αμέρικα. Τι θα αλλάξει;
    ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ λοιπόν αυτό και τίποτε άλλο. Μετά αποφασίζουμε. Γιατί πατριώτες ο στραβός, μαθηματικά αποδεδειγμένα. σε λούμπες πέφτει, και στο τέλος ξέρετε τι θα μας πούνε οι «έξυπνοι»;
    Βλέπετε ότι κάνατε μακακίες; Ελάτε πάλι σε εμάς να σας ΣΩΣΟΥΜΕ. Και πάρτε μια από τα ίδια και χειρότερα.

    ΑΜΕΣΗ KAI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ λοιπόν.

    Παίζουν την τύχη ενός έθνους, ενός λαού, σαν σχολιαρόπαιδα όταν έπαιζαν κρυφτούλι στην πλατεία. Εκτός και αν είναι όλοι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή