Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ιστορικη αναδρομή και ανακοίνωση

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Το 1821 οι πρόγονοι μας ξεκίνησαν έναν αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Πριν προλάβουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, ντόπιοι παράγοντες και...
δοσίλογοι των Τούρκων κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους την πολιτική εξουσία και να θανατώσουν ή να φυλακίσουν τους ήρωες αγωνιστές.
Οι ίδιοι αυτοί, έσπευσαν μόλις μπόρεσαν στην Αγγλία και στην Γερμανία και πήραν τεράστια δάνεια όπου και τα κράτησαν για δικό τους όφελος εκτός από ελάχιστα που δόθηκαν στον αγώνα.
Εκτός από τα δάνεια έφεραν και από την Γερμανία τον βασιλιά, να κυβερνά.
Μετά από 70 χρόνια πόλεμο με τους Τούρκους κατάφεραν οι Έλληνες να ελευθερώσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά οι δανειστές της δεν την άφηναν να προκόψει γιατί έπαιρναν όλο της το βιός για τόκους.
Έτσι το 1893 η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση και σταμάτησε να τους πληρώνει.
Δυστυχώς όμως ο πόλεμος με την Τουρκία δεν είχε τελειώσει και σύντομα οι πολιτικοί έκαναν πάλι δάνεια και ξανακύλησαν την χώρα στο χρέος.
Το 1933 ξανακήρυξε πτώχευση. Ο Μεταξάς απέδειξε ότι οι τόκοι είχαν ξεπεράσει το δάνειο σε δίκη που έγινε στο Βέλγιο, και έτσι το χρέος διαγράφτηκε.
Ο τρόπος που το έκανε αυτό αποτέλεσε δικαστικό προηγούμενο και το ακολούθησαν και άλλες χώρες στο μέλλον όπως π.χ. η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, και το Εκουαδόρ πρόσφατα.
Η Ναζιστική θηριωδία το 1940 άφησε την Ελλάδα τελείως κατεστραμμένη, και τα θύματα από τον πόλεμο ήταν ποσοστιαία τα περισσότερα στην Ευρώπη. Ο περήφανος Ελληνικός λαός οργανώθηκε και κατάφερε να διώξει τους Γερμανούς το 1944, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να απαιτεί και περισσότερη Δημοκρατία. (Λαοκρατία).
Αντί για αυτό, οι ξένες δυνάμεις χρηματοδότησαν τον εμφύλιο πόλεμο που τελείωσε το 1949, και η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία ανάπτυξης που γνώρισαν οι άλλοι λαοί της Ευρώπης εκείνη την μεταπολεμική περίοδο.
Το 1964 ο υπ. Οικονομίας της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκης υπέγραψε συμφωνία, με την σύμφωνη γνώμη του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, και αναγνώρισε πάλι όλο το χρέος και από τις δύο πτωχεύσεις που πριν είχαν διαγραφεί, και μαζί με άλλα νέα δάνεια έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Ήρθε η Δικτατορία.
Από το 1974 η Ελλάδα ζει το φιάσκο της μεταπολίτευσης. Διαφθορά, διαπλοκή, συνενοχή.
Παράλληλα η χώρα έγινε μέλος της Ε.Ε. (Ε.Ο.Κ.) και έχασε την δυνατότητα να εμπορεύεται τα προϊόντα της με άλλους λαούς εκτός της Δύσης.
Η Ε.Ε. με ένα σταθερό και επιδοτούμενο πρόγραμμα σταμάτησε σχεδόν όλες της παραγωγές και οδήγησε την πραγματική οικονομία σε μαρασμό.
Από το 1985 συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
Ο δανεισμός της χώρας έφτασε τα 18 δις ευρώ, και τα έσοδα εξανεμιστήκαν. Τότε με πρόταση του υπ. Οικονομικών Κ. Σημίτη η Ελλάδα μπήκε στο πρόγραμμα αντιδανεισμού αποπληρωμής των δανείων.
Δηλαδή η χώρα δανείζετε με μεγαλύτερο τόκο και αποπληρώνει προηγούμενα δάνεια, χωρίς αυτά τα χρήματα να μπαίνουν πότε στην αγορά.
Έτσι με αυτή την μέθοδο σε 26 χρόνια η Ελλάδα έχει πληρώσει για τα 18 δις, 570 δις και οφείλει ακόμα άλλα 370 δις.
Ακόμα και έτσι όμως η Ελλάδα είχε ακόμα τεράστια ακίνητη περιουσία, τον έλεγχο όλων των κοινωφελών κρατικών οργανισμών, και την ενέργεια.
Ο τραπεζικός οργανισμός που δάνειζε την χώρα μας, αλλά και άλλες χώρες, αποφάσισε να πάρει αυτή την περιουσία και να την εκμεταλλευτεί για δικό του συμφέρον.
Αν το έκανε όμως άμεσα, τότε η Ελλάδα δεν θα είχε καθόλου χρέος. Έτσι με την άλλη μέθοδο του χρηματιστηρίου, των αγορών, και των spreds, εξασφάλισε ότι η Ελλάδα ακόμα και μετά την αποκρατικοποίηση της θα παραμείνει στο χρέος.
Αυτή την προσπάθεια παρακολουθούμε στις μέρες μας.
Ο Τραπεζικός οργανισμός είναι ιδιωτικός και έχει έδρα την Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Έχει τραπεζικά παραρτήματα σε όλες σχεδόν της χώρες του κόσμου όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η ΗΠΑ κ.τ.λ.
Στην Ελλάδα το παράρτημα λειτουργεί από το 1928 με αυτό το καθεστώς, και ονομάζετε Εθνική τράπεζα της Ελλάδος.
Λόγω του ότι ο οργανισμός έχει το μοναδικό δικαίωμα παραγωγής τραπεζογραμματίων (χρήματα), μπορεί και ελέγχει πλήρως τους βασικούς κόμβους του κοινωνικού ιστού.
Μ.Μ.Ε. , Βιομηχανίες, Ασφαλιστικές, Χρηματιστήριο, Πολιτικοί, είναι μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για να επιβάλει τους σκοπούς του.
Μέρος του λαού έχει καταλάβει ένα κομμάτι αυτού του σχεδίου και αντιδρά. Αντιδρά ειρηνικά σε πλατείες και δρόμους εκφράζοντας έτσι την αντίθεση του στις επιχειρηματικές και οικονομικές δραστηριότητες αυτών των κατοχικών δυνάμεων.
Με σταθερά βήματα δημιουργούν στην πλατεία συντάγματος, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μια νέα μορφή αντίστασης. Μετά από πολλές ζυμώσεις και συζητήσεις οι άνθρωποι αυτοί ζητούν - Άμεση Δημοκρατία-.
Το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για να καταστείλει αυτή τη νέα μορφή αντίστασης.
Ένα άλλο κομμάτι του λαού ακόμα αδιαφορεί για αυτά που συμβαίνουν αν και σύντομα θα βρεθούν και αυτοί μπροστά στα δόντια αυτού του οικονομικού κτήνους.
Στον αγώνα μας αυτό, καλούμε μαζί μας και όλους τους λαούς της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου.
‘’ Σας καλούμε στον αγώνα για την απελευθέρωση των λαών μας από τους τραπεζίτες και τα εργαλεία τους. Ελάτε όλοι μαζί, για να φτιάξουμε έναν νέο κόσμο, μια νέα κοινωνία όπου δεν θα βασίζετε στο χρέος των πολλών και την ευημερία των ολίγων, αλλά σε πραγματικές αξίες. Το πρώτο βήμα είναι να ακουστεί η φωνή μας, να γίνει ακόμα πιο δυνατή από άκρη σε άκρη της γης. Ελάτε όλοι μαζί να φτιάξουμε μια πραγματικά Δημοκρατική κοινωνία. Ένα Άμεσο Δημοκρατικό πολίτευμα. Η βία και η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όσο περισσότερα χημικά μας ρίχνουν τόσο περισσότερο μας πεισμώνουν. Θα είμαστε εδώ, εδώ και κάθε μέρα εδώ, και δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν πρώτα αυτοί που μας ξεγελούν τόσα χρόνια για να μας κυβερνούν.
Η Ελλάδα σας χαιρετά’’.
Αθήνα 30-6-2011.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου