Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Επιστολή «SOS» Κουρή σε Γερουλάνο για το Κοργιαλένειο ίδρυμα

"Το ίδρυμα όπως ήδη γνωρίζετε από τη λειτουργία του και ένθεν έχει προσφέρει πολλά στον πολιτισμό, την παιδεία και τις τέχνες στον τόπο μας".
Αξιότιμε Κε Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το οξύ πρόβλημά που έχει προκύψει  στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα, όπου για 7 ½ μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και δεν μπορούν να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα αυτού. Βεβαίως τα προβλήματα δεν προέκυψαν εν μια νυκτί αλλά προϋπήρχαν. Όμως  σήμερα έχουμε οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Το ίδρυμα όπως ήδη γνωρίζετε από τη λειτουργία του και ένθεν έχει προσφέρει πολλά στον πολιτισμό, την παιδεία και τις τέχνες στον τόπο μας. Με τις δράσεις του  μας έχει συνδέσει και μας συνδέει με την ιστορία και το παρελθόν των νησιών μας, αλλά και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη νέα γενιά όπως εξυπηρέτηση φοιτητών,  δανειστική βιβλιοθήκη για το κοινό κ.α .
Έχοντας ενημερωθεί για τις θέσεις των εργαζομένων οι οποίοι είναι πολύ άξιοι, καταρτισμένοι στο αντικείμενο και πάνω απ’ όλα άνθρωποι που αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες, συμφωνώ, ότι όχι μόνο είναι εφικτό το ίδρυμα να γίνει Δημόσιο, αλλά είναι η μόνη λύση για τη βιωσιμότητα του. Έχει δυνατότητες να αποφέρει έσοδα, ούτως ώστε, να μην θεωρηθεί ότι θα αποτελέσει επιβάρυνση στον Κρατικό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα η επίσημη πολιτεία να αρνηθεί την προοπτική αυτή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο Αργοστόλι ενώ έχουμε χιλιάδες επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια, ελάχιστοι επισκέπτονται το Λαογραφικό Μουσείο. Αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση και δεδομένου ότι όσοι επιλέγουν αυτού του είδους τουρισμό, ενδιαφέρονται  για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου που επισκέπτονται, το ίδρυμα να μην αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον μόνο μέσω του Δημόσιου χαρακτήρα του Ιδρύματος, μπορεί να έχει  οφέλη από συνέργιες, αλλά και να συνεχιστεί η διασφάλιση της φερεγγυότητας διαχείρισης του κληροδοτήματος.
Για περαιτέρω ενημέρωση σας, επισυνάπτουμε το υπόμνημα-αναφορά με τις θέσεις των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου σας και την αγάπη σας για τα νησιά μας, ελπίζω να δοθεί η πρέπουσα βαρύτητα για να καταστεί βιώσιμο το ίδρυμα αυτό, με το τόσο σημαντικό έργο που έχει επιδείξει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, αλλά και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει για το μέλλον.
Είμαι στη διάθεση σας να συμβάλω για την καλύτερη εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό το οποίο με αγγίζει και ως πρόσωπο αλλά πάνω απ΄ όλα ως Κεφαλλονίτη.           

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ
ΠΗΓΗ:  http://www.e-kefalonia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου