Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από το νεοϊδρυθέν κόμμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Σύσταση προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλλονιάς & Ιθάκης
 
Το νεοϊδρυθέν κόμμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ υπό
 την ηγεσία της συμπατριώτισσάς μας κ. Λούκας Κατσέλη 
ανακοινώνει τα πρώτα ονόματα της προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής του:
  Παναγής Βλάχος, Νίκος Γόντικας, Τζόγια Κόμητα, Σπύρος 
Ματιάτος, Γιάννης Ντούκας, Μάγδα Παπαδάτου, Βίκυ Φωκά, 
Αναΐτ Χρυσάφη.
 
Η ίδρυση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ είναι αποτέλεσμα των ριζικών μεταβολών που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος.
 
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ φιλοδοξεί να καλύψει το διαπιστωμένο πολιτικό κενό που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία των υπαρχόντων πολιτικών σχηματισμών να προτείνουν και να δρομολογήσουν αξιόπιστες λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
 
Οι ιδεολογικές αρχές της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ορίζονται από την ένταξή της στην ευρωπαϊκή πολιτική παράδοση του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.
Οι ιδεολογικές ρίζες της βρίσκονται στην παράδοση του πολιτικού φιλελευθερισμού και στις κοινωνικές θεωρίες του σοσιαλισμού.
Ο αξίες της συμπυκνώνονται στις έννοιες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες δεν είναι μόνον απότοκες της λειτουργίας του αχαλίνωτου καπιταλισμού, αλλά και συνέπεια ενός πολιτικού συστήματος στο οποίο οι ολιγαρχίες του πλούτου, τα κλειστά κυκλώματα εξουσίας και τα εξωθεσμικά κέντρα ασκούν υπέρμετρη επιρροή.
Για την προοδευτική παράταξη η πολιτική είναι υπεράνω της οικονομίας και το δημόσιο συμφέρον υπεράνω των οικονομικών ελίτ.
 
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ οφείλει να εκφράσει μια νέα συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων στη βάση κοινών αξιών και πολιτικών θέσεων. Επιτακτικός στόχος της πολιτικής μας, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, αποτελεί η έξοδος της χώρας μας από την κρίση με την εφαρμογή ενός σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης.
Πιστεύουμε στην ανάγκη ενός ισχυρού κράτους, όχι με την έννοια του εκτεταμένου κράτους, αλλά του ευέλικτου και ικανού να σχεδιάζει και να εφαρμόζει πολιτικές με διαφάνεια και δημοκρατική νομιμότητα.
 
Επιτακτικός στόχος είναι, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, η εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης. Το σχέδιο αυτό υιοθετεί την αρχή που έχει γίνει δεκτή διεθνώς και ειδικά στην περίπτωση του διακανονισμού του γερμανικού χρέους ότι πρώτη στο καθήκον είναι η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου διαμορφώνεται συγκεκριμένη πολιτική ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ η οποία περιλαμβάνει ενδεικτικά μέτρα όπως
-         Κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών που δόθηκαν στις τράπεζες.
-         Περιστολή της δημόσιας σπατάλης.
-         Στήριξη της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.
-         Δημιουργία τραπεζικού πυλώνα δημόσιου συμφέροντος.
-         Ενίσχυση επιχειρηματικότητας.
Θέτουμε ως κύριο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την συμμετοχή της νέας γενιάς σε έναν νέο κόσμο εργασίας και ανάπτυξης.
Η παροχή ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της κοινωνικής πολιτικής.
 
Γιʼ αυτό λοιπόν, σε αυτό το εγχείρημα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ καλούνται να συμμετάσχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως διαρκή μάχη για την βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνικοί της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων.
Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα, να δώσουμε πνοή στην κοινή επιθυμία για ένα καλύτερο αύριο.
 
Aργοστόλι, 27.3.2012
Η προσωρινή Ν.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου