Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ , ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙ ΑΣΤΕΡΙΔΑΣ!! AΠO ABΡAAM


POROSNEWS:

εψαχνα βασικά πληροφοριες σττην λέξη Πρόνησος,,, διότι σκέφτηκα την ιδέα ότι πιθανον να υπονοει νησι προ του Νησιου,, και την έβρισκα πολύ βολικη στο σεναριο του Σαρακηνικου,,ως παλιό νησι,,και εφόσον η Κεφαλονιά ήταν σίγουρα πιο βυθισμένη
Τελικά ήταν ένας από τους γιους του Κέφαλου,,όπως τουλάχιστον βρήκα,, σαν σκέψη όμως ότι υπάρχει πρόσχωση λόγο του ποταμιού και του συχνου Μαίστρου στέκει,,πολύ σαν θεωρεία !!!Τώρα ! για Πυροβούνι=Ηφαιστειο, και Ιθάκη πιο κοντά μας,, είναι πραγματικά παρατραβηγμένο
Αλλά ,,αν το Σαρακηνικο ήταν νησί,, όταν έρχεσαι από Νότια το βλέπεις οπτικα ανάμεσα σε ομηρικές Σάμη και Ιθάκη,,με δυο λιμάνια,,ένα για τον Μαέστρο, και ένα για την Οστρια (οπότε παίζει τρομερά το σεναριάκι για Αστερίδα)
Οσο αφορα το Βραχισμό ,,έχει την ακολουθεία που αναφέρει ο Αβρααμ.. με πολυ χωμα στα λιμένια ,και στο κέντρο του Πόρου, από το Βουνο της Ατρου και μετά ,,είναι συνεχως σχεσόν βραχώδη και πολύ απότομο!!
δείτε και την πολύ καλή άλλη θεωρεία

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ,ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΣΤΕΡΙΔΑ
του  καλού φίλου και συγγραφέα  στο  μπλοκ  πια ,,, Σάκη!

 Παλιό  κουίζ Αβρααμ όπως ίσως θυμάστε!!  θα  ακολουθείσουν και άλλες αναρτήσεις
σε αυτό το  τρελό σεναριάκι!!
Κάτω μια υποθετική διαδρομή του πλοίου του Τηλέμαχου,,  βρίσκοντας  ίσως το Πρόνησο
ή  την Αστερίδα,, με  βάση   νέες  σκέψεις!!
8 σχόλια:

 1. Χα χα χα χα.
  Ορέ θα τσου κουρλάνουμε όλους!
  Στη μία θεωρία η θάλασσα ανέβηκε και στην άλλη κατέβηκε από την εποχή του Ομήρου και δώθε.
  Θέλω να δω που θα κάτσει η «μπίλια» τελικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ειπαμε ..,γράφονται όλες οι θεωρειες,, και τελικά στην μεθοδο ατοπου
  θεωρείας θα κατασταλαξουμε στην λογική,, δυστηχώς δεν εχω δική σου
  με αναλυση να την συμπεριλάβω την ώρα της κρισης!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πάντως στην ίδια σταθμη δεν ήταν,, και είτε πανω ,είτε κάτω,, Η Ιθακη κατασταλάζει στα Τζαννατα! χαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε Poros βλάκας είμαι να σου πώ τη δική μου θεωρία αφού παίζουμε με σημαδεμένη τράπουλα? Χα χα χα χα.
  Θέλεις να ξαναγελάσεις?
  Ξέρω που είναι το παλάτι του Οδυσσέα αλλιώς τι διάολο θεός θα ήμουνα?
  Απλά άμα το φανερώσω θα σταματήσει ο πόλεμος και εγώ είμαι θεός του πολέμου, θα χάσω το μεροκάματο και το επάγγελμα φυσικά. Εσύ στη θέση μου θα το έκανες? Έτσι και αλλιώς πόλεμος χωρίς αίματα είναι άσε να γίνεται.
  Και έπειτα ποιος σου είπε ότι ο Οδυσσέας θέλει να τον φανερώσω? Ξέρεις τι λέρα είναι? Από όταν έφαε τον Παλαμήδη που τον φανέρωσε πως τα έχει τετρακόσα, τον έχει φοβηθεί το μάτι μου!
  Θυμάμαι και ένανε που τον βρήκε η Νικολούλη και την πήρε τηλέφωνο και τσή λέει, ποιος σου είπε να με βρεις μωρή σκρόφα? Και πλάκα- πλάκα ελαφρώς το ήξερα!
  Χουά χα χα χα χα χα χα.

  Τώρα πραματικά λες να μη ξέρω που είναι η Ιθάκη?
  Τον κόσμο δουλεύω μεγάλε, Άρης με σπάθα και πανοπλία και ψαροντούφεκο!
  Χουά χα χα χα χα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. θα πρέπει να μιλάμε στον Αόριστο,, που ήταν το παλάτι,,τώρα εχουν μεινει τα συντριμια και θρυψαλα! Αν με πεισεις στην δική σου θεωρεία δεν προκειτε να ξανασεναριολογησω!!!
  Είχα προσπαθησει παλιά να φτιάξω γενεολογικό δέντρο της οικογενειάς μου,μόλις φτάνω σε Προπάππου, τα κλαριά με έχουν πνίξει,,φαντάσου να αρχίζαμε να φτιάξουμε το Δέντρο του Κέφαλου!!! Κεφάλι γιοκ από το πονοκέφαλο φτάνωντας στα εγγόνια! είχε και διαφορετικές γυναικες ο Ατιμος ,, ΗΩ, Η Ηώ ερωτεύθηκε τον Κέφαλο και τον κατεδίωξε ώσπου τον έφθασε στη Συρία, τον άρπαξε και τον έκανε δικό της. Από την ένωσή τους γεννήθηκε ο Τιθωνός, κατ' άλλους και ο Φαέθοντας. Σκηνή από τον μύθο σώζεται σε ελληνικό αγγείο της Γέλας του 460 π.Χ. περίπου.
  ΠΡΟΚΡΙΣ,ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΡΚΕΙΣΙΟ Η ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΘΕΣΑΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΝ ΑΡΚΟΥΔΑ),ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΦΙΤΡΙΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΤΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΖΗΓΟΙ, Κλυμένη, κόρη του Μινύα.ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ 4 ΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ, ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ Από την ώρα που τα κατάφερε να αποκτήσει απόγονο, ο Κέφαλος πήρε κι άλλη γυναίκα, τη Λυσίππη. Του έκανε τέσσερις γιους, τους γενάρχες των τεσσάρων φυλών της Κεφαλονιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να σου πω κάτι απλό Γεώργιε?
  Το λες και εσύ: … «τώρα έχουν μείνει τα συντρίμμια και θρύψαλα»…
  Ο Σλίμαν έμπορος ήτανε όχι αρχαιολόγος, για την κονόμα δούλεψε και κατέστρεψε έτσι όχι λίγες αρχαιότητες και κορόιδεψε και κόσμο.
  Απλά περιτυλίχθηκε με τον μανδύα που τον ξέρουμε για ευνόητους λόγους.
  Δεν έκαμε τίποτα δύσκολο όταν ανάσκαψε τις Μυκήνες.
  Όλη η πύλη των λεόντων φάτσα μπάτσα ήτανε την ξέρανε και οι γύφτοι.
  Το παλάτι του Οδυσσέα μπορεί να μην είχε τη μεγαλοπρέπεια των Μυκηνών αλλά πάνω σε ένα νησί ήταν εύκολο να το ξεχωρίσεις.
  Που πρέπει να ψάξουμε λοιπόν?
  Σε μέρος που το «εξαφάνισε» ανθρώπινο χέρι, όχι σε χωράφια, εκεί θα υπήρχαν κάποια αρχαία να ξεχωρίζουν.
  Το τάφο στα τζανάτα τον βρήκαν σκάβοντας τυχαία?
  Και οι τάφοι μέσα στο χώμα ήταν, τα ανάκτορα όμως ψηλά σε θέση που έβγαζε μάτι.
  Ας βάλουν λοιπόν λίγο μυαλό οι επαΐοντες, ας πάρουν γεωγραφικά στοιχεία και ας σκεφτούν όπως θα σκεφτόταν ο προ προπάππους του Οδυσσέα (πάνω σε απλές σκέψεις δούλευε το μυαλό του), για να βρουν αυτό που θέλουν .

  Ίσως νομίζεις ότι την ψώνισα γιατί μιλάω άκρως εγωιστικά, πάρτο όπως θέλεις, αλλά θα ματαπώ αυτό το απλό μα τόσο σωστό:

  «Γέλασον μεν, άκουσον δε». Λίγο παραποιημένο βέβαια αλλά δε το λέει ο Θεμιστοκλής, μόνο κάποιος θεόκουρλος Θιακοκεφαλλονίτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. δεν μπορώ να σου πω οτι έχεις άδικα,,ούτε να σου υποδείξω τουλάχιστον εγώ που ήταν το παλάτι,, το οποίο σίγουρα θα έχει γκρεμιστει, με τόσους σεισμούς!! Η εμονή σου για Λευκάδα και για Αστερίδα Δασκαλιό με κάνει να πιστεύω πως εκεί λέει η δική σου θεωρεία την Ιθάκη και παλάτι σαν σκεπτόμενο ον που είμαι! σε επόμενη λοιπόν ανάρτηση θα φτιάξω ένα σχεδιάγραμα για 5 πιθανές Αστερίδες με την ανάλυση από το κάθε επνευστη όπως την κατάλαβα και ξανασχολιάζουμε,,και ΜΕΤΑΞΥ μας, "αν και με έχει προβληματίσει οτι έχεις πιει κρύα μπύρα στο μαγαζι μου" τις απαντήσεις θα μας τις δώσουν άλλοι, αυτοί που πρωτοξεκινησαν την υπόθεση την οποία συζητάμε και κάνουμε απλή σεναριογραφία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χα χα χα χα. Φτιάξε τα σενάρια σου καλό κάνει.
  Και εγώ θα σου βρώ ένα καλύτερο που η Ιθάκη είναι στη Κρήτη, ου δικό μου αλλουνόνε!
  Δεν είναι πλάκα αλλά θέλω λίγο χρόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή