Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΜΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΕΡΣΕΑΣ

ΑΝΩ ΦΩΤΟ  ΑΠΟ  ΜΠΑΜΠΗ ΑΝΝΙΝΟ  ,Εκδήλωση στόν ΠΟΡΟ Σαρακίνηκο μνημείο γιά τούς πεσόντες τού ναυαγείου HMS PERSEUS
ΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ  ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΕΡΣΕΑΣ.

ENAΣ ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΗΡΩΑΣ
κατά βάθος βαριόμαστε … Μια τέτοια ιστορία ήρθε να μου πει ο κύριος Διονύσης Καμπίτσης, τηλεφω- νώντας μου απ' την Αμερική. Η ιστορία αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με μια από της μεγαλύτερες αγάπες μου, τη θάλασσα.
ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ  ΣΥΔΕΣΜΟ


ΚΑΙ  ΜΙΑ ΠΟΛΥ  ΟΜΟΡΦΗ  (ΑΡΚΕΤΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΟΜΩΣ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ
ΚΑΜΠΙΤΣΗ  ΔΙΟΝΥΣΗ.

ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ (ΠΕΡΣΕΑΣ)

ΝΕΑ ΠΡΟΝΝΩΝ!!, ΥΠΟΒΥΧΙΟ ΠΕΡΣΕΑΣΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ “ΠΕΡΣΕΑΣ”

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ  ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΠΑΝΤΗ:


Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011 , η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης οργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα του βιβλίου “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” κ. Louis De Bernieres , καθώς επίσης και της κ. Jane Greenwood , δημοσιογράφου του BBC και του κ. Tim Clayton , ειδικού για ναυάγια πολέμου .

Αυτή τη φορά η επίσκεψη τους αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη της υπόθεσης του Βρετανικού υποβρυχίου “Περσέας” που βυθίστηκε στα ανοικτά της Κεφαλλονιάς το Δεκέμβρη του 1941 .
Ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο ήταν ο John Capes τον οποίο έκρυψαν , περιέθαλψαν και φυγάδευσαν οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς . Η έρευνα για την ανακάλυψη του ναυαγίου έγινε από το γνωστό Έλληνα δύτη Κώστα Θωκταρίδη με τη στήριξη της Ένωσης και της τότε Κοινότητας Σκάλας Κεφαλλονιάς .
Ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας Σκάλας κ. Ανδρέας Ζαπάντης στην ομιλία του στην εκδήλωση ανέφερε τα ακόλουθα :
« Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που συμμετέχω σε αυτή την εκδήλωση αφιερωμένη στην υπόθεση της ανακάλυψης του ναυαγίου του Υποβρυχίου “Περσέα”.
Ο Περσέας είναι ο μυθικός ήρωας που σκοτώνει τη Μέδουσα και απελευθερώνει την Ανδρομέδα και τα κατορθώματα του είναι γνωστά από την Ελληνική Μυθολογία .
Από το μυθικό ήρωα έχει το όνομα του το υποβρύχιο “Περσέας” , που χάνεται στις Ελληνικές θάλασσες ένα σκοτεινό βράδυ του Δεκέμβρη του 1941 .
Η ανακάλυψη του ναυαγίου τα Χριστούγεννα του 1997 στα ανοικτά της ακτής των Μαυράτων της Κεφαλλονιάς αλλά και η αποκάλυψη της ιστορίας που το συνοδεύει προκάλεσαν παγκόσμιο ενδιαφέρον .
Η υπόθεση του “Περσέα” έχει εκπληκτικά στοιχεία .
Είναι η μοναδική περίπτωση στα παγκόσμια ναυτικά χρονικά διαφυγής ανθρώπου από βυθισμένο υποβρύχιο , η διαφυγή του John Capes , του μοναδικού επιζήσαντα

του ναυαγίου .
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ  Ε Δ Ω
ΚΑΙ  ΕΝΑ  ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΣΗΜΕΡΑ!!!

1 σχόλιο:

  1. Όπως πάντα βέβαια υπάρχουν και τα ερωτηματικά για τον aris.
    Άλλωστε τι Θιακοκεφαλλονίτης θα ήμουνα??
    Χουά χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή