ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
.... Είναι γνωστό ότι μετά από διετή πόλεμο εναντίων των Ενετών (1645-1646) οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κρήτη, δεν έγινε όμως το ίδιο και με το Ηράκλειο, που ήταν η πρωτεύουσα και χρειάστηκε πολιορκία 23 χρόνων, όπου οι Τούρκοι ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα στα ενετικά τείχη κι είχαν σημαντικές απώλειες. Τα χρόνια αυτά (1646-1669) έφεραν μεγάλη φθορά στους πολιορκητές όμως τελικά κατάφεραν να φέρουν αποτέλεσμα. Όσα ακολούθησαν δεν χρειάζεται να περιγραφούν.
Υπάρχει, ή υπήρχε και το καθαρό επίθετο Κρητικός στα νησιά μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ αρθρογράφος είναι θηλυκού γένους και όλο αρετές βλέπει γιατί μία από αυτές είναι και η μητριαρχία που επικρατούσε, επικρατεί στη Κρήτη και τη βολεύει. Χα χα χα.
Γνωστό το «ό,τι πει η γρά», (ό,τι πεί η γριά μανα). Στη Θιακοκεφαλονιά αυτό δεν συμβαίνει όμως, χα χα χα.
Τώρα που τα διάβασα όλα αυτά, θα πρέπει να ψάξω τι επίθετο έχουνε όλοι αυτοί οι εκτοπισμένοι κατσικοκλέφτες στη περιοχή Αμαλιάδας να δω Θιακοκεφαλλονίτες ήτανε, ή Κρητικοί? Είναι βλέπεις και αυτό μια από τις αρετές.
Πολλά έχουν ειπωθεί και για την κατάληξη –ακης όπως και για το αν ο Δίας του Ολύμπου έχει σχέση με τον Δία των Κρητικών που αν δεν κάνω λάθος μάλλον άλλος είναι.
Παλληκάρια οι Κρήτες αλλά μη τα ωραιοποιούμε όλα. Υπάρχουν και τα ανάποδα όπως σε κάθε περιοχή.
Καλό είναι να ξεχωρίσουμε καλούς και κακούς ανθρώπους μόνο αφού τους γνωρίσουμε και όχι ανά περιοχή καταγωγής.
Χουά χα χα χα χα χα.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή