Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ένας απίθανος τρόπος για να ρίξετε τη χοληστερίνη


http://lifezone.gr/
ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Ένα από τα μυστικά για καλύτερα επίπεδα καλής χοληστερόλης(HDL) δεν κρύβεται ούτε στα φάρμακα, ούτε και στη διατροφή...
Ένας απίθανος τρόπος για να ρίξετε τη χοληστερίνη Επιστήμονες από τη σχολή δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ συμπέραναν μετά από έρευνα ότι όσοι βλέπουν τη ζωή με αισιόδοξη ματιά μπορούν να έχουν καλύτερα επίπεδα της καλής χοληστερίνης (HDL). Υψηλά επίπεδα HDL έχουν ως αποτέλεσμα να απομακρύνεται η κακή χοληστερόλη αλλά και να δημιουργείται μια προστατευτική ασπίδα γύρω από την καρδιά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κακή χοληστερόλη στους μεσήλικές αλλά και τα τριγλυκερίδιαμπορούν να βρίσκονται στον οργανισμό σε χαμηλότερα επίπεδα όταν αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία.

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 1000 άτομα άνω των 40 ετών. Οι εθελοντές απάντησαν σε ερωτηματολόγια και στη συνέχεια οι ερευνητές βαθμολόγησαν τις απαντήσεις τους από το 6-30 με κύριο γνώμονα την αισιοδοξία τους.


Μετά τη βαθμολόγηση των απαντήσεων τους οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η καλή χοληστερόλη αυξανόταν κατά 1mm/dl για κάθε 5 μονάδες αύξησης στην κλίμακα αισιοδοξίας. Το 1mm/dl σημαίνει μείωση του κινδύνου να εμφανίσει κάποιος καρδιοπάθεια κατά 3%. Με τη συχνή γυμναστική να σημειωθεί ότι η καρδιοπάθεια μειώνεται κατά 6%.

Η επικεφαλής Δρ Μπόε τόνισε ότι η σωματική υγεία και η ψυχική είναι συνδεδεμένες στενά μεταξύ τους και για αυτό αν είμαστε αισιόδοξοι μπορούμε να επωφεληθούμε πολύ.

Οι επιστήμονες από το Χάρβαρντ επισήμαναν ότι τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό και στη διατροφή των αισιόδοξων μεσήλικων, οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή διατροφή αλλά και στο φυσιολογικό βάρος.

Τα αποτελέσματα ωστόσο της έρευνας δείχνουν μια συσχέτιση ανάμεσα σε καλή χοληστερόλη και αισιοδοξίας και όχι απαραιτήτως σχέση αιτίας-αποτελέσματος διευκρινίζουν οι επιστήμονες.

1 σχόλιο:

  1. Ναι ορέ τέτοια άρθρα να βγάζετε και μετά να λέμε στη Μέρκελ ότι πεινάμε!!
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή