4 κούπες νερό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. νωπή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
25 γρ. αλάτι(1 κουταλιά και 1 κουταλάκι του γλυκό)
4 κουταλιές λάδι
1 1/2 –2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά,το νερό,το λάδι,τη ζάχαρη,1 κιλό από το αλεύρι μας,το αλάτι και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ακόμη για να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία μεγάλα κομμάτια και τα λαδώνουμε καλά.Αφήνουμε σκεπασμένα,1 ώρα περίπου( ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος)να φουσκώσουν.
Παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και με ένα μικρό πλαστράκι σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε.
- Ταραμοσαλάτα με πατάτα
- Μελιτζανόπιτα
- ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
- Συκόπιτα Ιθάκης
- Παστίτσιο λαχανικών
- Κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές και τυρί
- Χταποκεφτέδες Θάσου
- Σπανακοκεφτέδες μούρλια
- Πολύχρωμα γεμιστά με καταγωγή εκ Σμύρνης
- Τέλεια κρεμμυδόπιτα της Εύης Βουτσινά
- Fotis Family στον Πόρο: Μοναδικές γαστρονομικές απ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου