Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ   & ΙΘΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
    Ο σεισμός της 26ης Ιανουαρίου και η μετέπειτα σεισμική δραστηριότητα και τα προβλήματα που προκάλεσε στη ζωή των κατοίκων ανέδειξε την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί άμεσα. Παράλληλα, για άλλη μια φορά ανέδειξε τις καταστροφικές συνέπειες του Νόμου 3852/7.6.2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης» κατά το οποίο τα νησιά διαμορφώθηκαν ως ενιαίοι δήμοι. Τα θεσμικά και χωροταξικά προβλήματα είχαν διαπιστωθεί και πριν από το σεισμό στη Κεφαλονιά καθώς δεν ήταν δυνατό για τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να επιτελέσουν το θεσμικό τους ρόλο για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των κατοίκων.

    Με σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Μιχελάκη που κατατέθηκε στη βουλή στις 3.9.2013 ζητούσαμε έγκαιρα να προβεί στην  επανεξέταση της χωροταξίας των δήμων των μεγάλων νησιών.  
    Σε μεγάλη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Παλλική στις 20.2.2014, επανέφεραν με τη συλλογή 2.500 περίπου υπογραφών το αίτημα για την ανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου.  Την ίδια όμως μέρα στη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε επισημάνσεις του του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση ο οποίος  υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατή τέτοια απόφαση 75 μέρες πριν τις εκλογές,   παραδέχτηκε ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές τυχόν αποφάσεις για τροποποίηση του Καλλικράτη και κατάτμηση δήμων δεδομένου ότι η Υποεπιτροπή της Βουλής για την αλλαγή του Καλλικράτη χρειάζεται δύο ή τρεις μήνες για να επεξεργαστεί καλά το θέμα. Σύμφωνα με τον Υπουργό, «Εάν μπει σ' αυτή την Επιτροπή (σ.σ.: το θέμα ίδρυσης νέου δήμου από κατάτμηση άλλου δήμου) πράγματι δεν θα μπορέσει να ιδρυθεί, γιατί θα συμπέσει με τις αυτοδιοικητικές διαδικασίες».
αναδημόσιευση  από το  http://www.vlahatasamis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου