Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μανιάτης: Ξεκινάνε τα γεωτρύπανα σε Πατραϊκό (Κεφαλονιά), Κατάκολο, Ιωάννινα

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για κέρδη του Δημοσίου 150 δισ. ευρώ, σε βάθος 30 ετών, ήταν η σειρά του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη να συνεχίσει το επικοινωνιακό μπαράζ για τα πετρέλαια, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

Απ' ότι φαίνεται μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εξαφανίσει κάτω από το χαλί το θέμα της περιβαλλοντικής μελέτης, αλλά και τις πιθανότητες συσχετισμού της εξορυκτικής διαδικασίας με τη σεισμικότητα στο Ιόνιο, τα γεωτρύπανα είναι έτοιμα να πιάσουν δουλειά χωρίς να έχουν δοθεί οι απαραίτητες απαντήσεις στις τοπικές κοινωνίες. 
Οι εξελίξεις αυτές, μάλιστα, φαίνεται να παρακάμπτουν με χαρακτηριστική άνεση ακόμη και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για τις μέχρι τώρα μελέτες.
Τα λεφτά είναι πολλά και αυτό φαίνεται πως φτάνει για να παρακάμπτονται οι εύλογες ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι εξορύξεις σε κατ' εξοχήν τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα νησιά του Ιονίου τα οποία ταυτόχρονα παρουσιάζουν και εξαιρετικά μεγάλη σεισμικότητα. 
Έτσι όπως είπε ο υπουργός: «με τους τρεις διαγωνισμούς που έχουμε ήδη (προχωρήσει) και περιμένουμε να έρθουν τα γεωτρύπανα σε Κατάκολο, Πατραϊκό (Κεφαλονιά) και Ιωάννινα »
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα


Read more: http://www.kefalonitikanea.gr/2014/02/blog-post_27.html#ixzz2uVF76NMF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου