Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΙ ΜΙΑς ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ,,ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,, ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕς

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ: Ερωτήματα για τον "Καλλικράτη"

 
AΝΔΡΕΑΣ Α. ΖΑΠΑΝΤΗΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

http://4.bp.blogspot.com/-_vs0Jsi2oTo/TpFvYRWQpJI/AAAAAAAAFEQ/VbTrIysE9Mw/s320/zapantis_andreas300.jpgΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ
Τέσσερις Δήμοι η Κεφαλονιά με κέντρα : Αργοστόλι , Ληξούρι , Σάμη και Πόρος

H συζήτηση για ενδεχόμενες αλλαγές και βελτιώσεις στο Πρόγραμμα “Καλλικράτης” σχετικά με τη χωροταξία των Δήμων , που είναι και το ποιό σοβαρό θέμα , αλλά και για τα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε , είναι  πάρα πολύ σημαντική .
Το ερώτημα βέβαια στην αρχή είναι , εάν πρέπει να συζητηθεί σήμερα αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς .
Η απάντηση είναι ότι και βέβαια πρέπει να συζητηθεί και μάλιστα αυτή η συνεδρίαση έπρεπε να έχει γίνει πολύ ενωρίτερα , ίσως ακόμα και πριν ένα χρόνο .
Ο λόγος είναι ότι από πέρισυ , ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ.Ευρ. Στυλιανίδης με έγγραφο του με ημερομηνία 3 Αυγούστου 2012 , ζητά :


ΚΑΙ   Elpitha Katsaiti
ΚOΙΝ: ΥΠΕΣ

ΑΠOΣΠΑΣΜΑ
Από το πρακτικό της 38ης κατεπείγουσας Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς στις 23 Αυγούστου 2013
Αρίθμ. Απόφασης: 245/2013

Περίληψη

Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναδιάρθρωση του Δήμου Κεφαλλονιας σε περισσότερους Δήμους.

Στο Αργοστόλι, σήμερα 23 Αυγούστου του έτους 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς, συνήλθε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «O ΚΕΦΑΛOΣ» (αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου) ύστερα από την με αριθμ. πρωτ: 38857 /20-8-2013 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του, κατά τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ.2 του Ν.3852/2010 η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Σε σύνολο σαράντα ενός (41) μελών ευρέθησαν παρόντα τα τριάντα δυο (32) μέλη και ονομαστικά:

ΠΑΡOΝΤΕΣ: 32
ΑΠOΝΤΕΣ: 9

1. Ανουσάκης Νικόλαος, 2. Σαββαόγλου Σάββας, 3. Κουνάδης Σπυρίδων, 4. Πυλαρινός Δημήτριος, 5. Κεκάτος Ευάγγελος, 6. Ματιάτος Σπυρίδων, 7. Ρουχωτάς Βασίλειος, 8. Κοκκόσης Διονύσιος, 9. Παπαδάτος Νικόλαος Απών, 10. Κωνσταντάκης Αγγελος, 11. Βανδώρος Παναγής Απών, 12. Αποστολάτος Γεράσιμος, 13. Κουνάδη Μαρία-Αικατερίνη., 14. Καμπίτσης Βασίλειος-Γεώργιος, 15. Αυγουστάτου Αθηνά, 16. Μαρκέτος Αγγελος Απών, 17. Βεντούρας Νέστωρ, 18. Κατσαϊτη Ελπις (Ελπίδα), 19. Γαλάτης Αγγελος Απών, 20. Μοσχονάς Αλέξανδρος, 21. Θεοφιλάτος Ευάγγελος, 22. Βαγιωνίτης Γεράσιμος, 23. Καβαλλιεράτος Θεοτόκης, 24. Φιοραβάντες Δημήτριος Απών, 25. Σολωμός Σπυρονικόλας Απών, 26. Κοτσιλίνης Μάρκος, 27. Σαμούρης Σπυρίδων Αποχώρησε, 28. Ρουχωτάς Βίκτωρ, 29. Ζαπάντης Ανδρέας, 30. Κουταλά Αικατερίνη, 31. Σκλάβος Νικόλαος, 32. Αραβαντινός Διούνσιος, 33. Παπαδάτος Σπυρίδων, 34. Σταμούλης Κυριάκος, 35. Ρασσιάς Παναγιώτης, 36. Γκισγκίνης Νικόλαος, 37. Γρηγορόπουλος Σταύρος, 38. Κουρούκλης Ιωάννης Απών, 39. Ζαπάντη Αννα Απούσα, 40. Θωμάς Γεώργιος, 41. Μιχαλάτος Θεόφιλος.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο κ. Δήμαρχος κ. Α. Παρίσης.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Πρόεδρος θέτει υπόψη του Συμβουλίου το περιληπτικά αναφερόμενο θέμα.

O Σύμβουλος κ. Σαμούρης εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την ώρα που επιλέχθει να γίνει η συνεδρίαση. Θεωρεί ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό απαιτείται χρόνος για συζήτηση ο ίδιος δεν έχει την δυνατότητα να παραμείνει λόγω εργασίας και αποχωρεί.

Ακολούθως τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και Δημοτικοί Σύμβουλοι που άλλοι κατήγγειλλαν το Καλλικράτη και την δημιουργία ενός Δήμου στην Κεφαλλονιά ( Ρουχωτας Βασίλης, Κουταλά, Καμπίτσης, Κοτσιλίνης, Θεοτόκης Καβαλλιεράτος, Βεντούρας κ.α. ) και άλλοι στήριξαν το εγχείρημα του Καλλικράτη και τοποθετήθηκαν θετικά στη ύπαρξη ενός Δήμου ( Ανουσάκης, Αυγουστάτου, Κεκάτος, Ρασσιάς )

Ειδικότερα ο κ. Ζαπάντης Ανδρέας κατέθεσε αναλυτική πρόταση η οποία έχει ως εξής:

«Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας από το πρόγραμμα «Καλλικράτης» δείχνει ότι:

Η εφαρμογή του έγινε σε μια άσχημη συγκυρία. Η οικονομική κρίση και τα επακόλουθα σοβαρά οικονομικά προβλήματα απαξιώνουν την προσπάθεια μεταρρύθμισης.

Υλοποιήθηκε χωρίς αξιολόγηση και αποτίμηση της λειτουργίας των τότε Δήμων και των αδυναμιών που έπρεπε να διορθωθούν.

Δεν έγινε προετοιμασία υποστήριξης του με στελέχη, διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, οικονομικούς πόρους.

Δεν λήφθηκαν υπόψη οι προτάσεις της κοινωνίας και των συλλογικών φορέων της Αυτοδιοίκησης.

O ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜOΣ που δημιουργείται από τη σημερινή λειτουργία, απαξιώνει και οδηγεί σε μαρασμό τις περιφερειακές περιοχές της Κεφαλλονιάς.
οπως σε όλα τα ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ έτσι και στην ΚΕΦΑΛΛOΝΙΑ δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από εκείνα που έλυσε.

Η δημιουργία και λειτουργία ΔΗΜΩΝ στην ΚΕΦΑΛΛOΝΙΑ πρέπει να υπηρετεί την ΑΠOΚΕΝΤΡΩΣΗ, την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ιδέα της ΠOΛΥΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΛOΝΙΑΣ.

ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΣΤOΝ ΠOΛΙΤΗ

Τα ΚΕΝΤΡΑ που έχουν αναπτυχθεί στην ΚΕΦΑΛΛOΝΙΑ από την ίδια τη ζωή:

ΑΡΓOΣΤOΛΙ, ΛΗΞOΥΡΙ, ΣΑΜΗ, ΠOΡOΣ να γίνουν επίκεντρο τεσσάρων (4) ισχυρών ΔΗΜΩΝ που θα λειτουργούν κοντά στον πολίτη και την ΚOΙΝΩΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝOΙ ΠΥΡΗΝΕΣ για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών με:

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞOΠΛΙΣΜO, ΠΡOΣΕΛΚΥΣΗ ΠOΡΩΝ, ΔΡΑΣΤΗΡΙOΤΗΤΕΣ, ιδιαίτερα ΚOΙΝΩΝΙΚΕΣ, πολύ σημαντικές σήμερα, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην ΚOΙΝΩΝΙΑ.»

Την πρόταση της παράταξης «ΝΕΑΣ ΕΠOΧΗΣ» όπως εκφράστηκε από τον κ. Α. Ζαπάντη υιοθέτησαν και τέθηκε σε ψηφοφορία ως κοινή και εκ μέρους των ανεξαρτήτων Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ρουχωτά Βασίλη και Ν. Βεντούρα.

Εκτός από την παραπάνω πρόταση, υπήρξε και πρόταση για ψηφοφορία από την Λαική Συσπείρωση με αναλυτικό σκεπτικό στο οποίο ανάμεσα σε αλλα τονίζεται ότι η συζήτηση είναι κοροϊδία καθώς αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά αίτια της κρίσης και την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης.

Για την Λ.Σ. ο Καλλικράτης είναι εργαλείο που φτιάχτηκε από την Συντήρηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να παραδώσει νευραλγικούς τομείς για το λαό στα μεγάλα συμφέροντα.

Το αναλυτικό σκεπτικό της Λ.Σ. καταγράφεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Ακολουθεί ψηφοφορία αναμεσα στις δύο προτάσεις που εν τέλει κατέθηκαν. Την κοινή πρόταση ΝΕΑΣ ΕΠOΧΗΣ και ανεξάρτητων Δημοτ. Συμβούλων κ.κ. Ν. Βεντουρα και Βασιλη Ρουχωτά ψηφίζουν οι σύμβουλοι κ.κ., Σκλάβος, Κοτσιλίνης, Κουταλά, Ζαπάντης, Αραβαντινός, Σπ. Παπαδάτος, Ρουχωτας Βικτωρ, Σταμούλης, Πυλαρινός, Καμπίτσης, Αποστολάτος, Θεοφιλάτος, Κατσαίτη, Καβαλλιεράτος, Ματιάτος, Ρουχωτάς Βασίλης, Βεντούρας, Θωμάς.

Την πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης ψηφίζουν, οι σύμβουλοι κ.κ. Γρηγορόπουλος, Γκισγκίνης, Ρασσιας, Ανουσάκης, Κωνσταντάκης, Μοσχονάς, Κεκάτος, Αυγουστάτου.

Το Συμβούλιο μετά τα παραπάνω
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙOΨΗΦΙΑ ΑΠOΦΑΣΙΖΕΙ
Εγκρίνει την πρόταση για την Δημιουργία τεσσάρων (4) ισχυρών ΔΗΜΩΝ
ΑΡΓOΣΤOΛΙ, ΛΗΞOΥΡΙ, ΣΑΜΗ, ΠOΡOΣ όπως αναλυτικά παραπάνω αναφέρεται.

O ΠΡOΕΔΡOΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
Τ. ΥΠOΓΡΑΦΗ
Τ. ΥΠOΓΡΑΦΕΣ
Πιστό αντίγραφο
O Α/ΠΡOΕΔΡOΣ
ΑΠOΣΤOΛΑΤOΣ ΓΕΡΑΣΙΜOΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου