Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Sunnyclist: Το κρητικό ηλιακό αυτοκίνητο που ετοιμάζεται να "σαρώσει" την αγορά


Το πρώτο ρεαλιστικό ηλιακό όχημα, που κατασκευάστηκε από ομάδα Κρητικών μηχανικών για να λύσει πρακτικά προβλήματα, αναμένεται να βγει στην παραγωγή το επόμενο καλοκαίρι (pics)
Οι κατασκευαστές του ευελπιστούν το δημιούργημά τους να αποτελέσει ένα νέο "χαρτί" για τον κόσμο και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, δίνοντας παράλληλα λύση στο ενεργειακό και κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Κρήτη.
"Το Sunnyclist είναι το πρώτο ρεαλιστικό ηλιακό όχημα. Κατασκευάζεται στην Κρήτη, είναι μοναδικό σε αυτονομία και το έχουμε κατασκευάσει για να λύσει πρακτικά προβλήματα. Θα κάνουμε τον γύρο της Κρήτης, θα διανύσουμε περίπου 850 χιλιόμετρα σε 5 ημέρες για να αποδείξουμε πλέον ότι τα ηλιακά οχήματα είναι ρεαλιστικά και μια σύνθεση όπως το Sunnyclist μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα στους δρόμους" δήλωσε ο Μανόλης Τσικανδυλάκης, μηχανολόγος μηχανικός, μέλος της ομάδας του Sunnyclist.
Και πρόσθεσε: "Ελπίζουμε ότι μετά και από αυτό το εγχείρημα να πείσουμε και τον κόσμο και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού ότι έχομε ένα νέο χαρτί στα χέρια μας να παίξουμε για να δώσουμε άλλη μια πρωτιά στην Κρήτη για να παράγουμε ηλιακά οχήματα και να κάνομε το νησί μας το πρώτο νησί όπου θα κυκλοφορούν ηλιακά οχήματα. Το Sunnyclist το δουλεύουμε 4 χρόνια. Έχουμε φτιάξει το πρώτης γενιάς πρωτότυπο είναι αυτό με το οποίο θα βγούμε στην παραγωγή με κάποιες βελτιώσεις Το κόστος του εκτιμάται ότι θα ξεκινάει από το ήμισυ της αξίας ενός ευρωπαϊκού ηλιακού οχήματος περίπου 6,5 με 7.000 ευρώ".


Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε: "Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια των Κρητικών επιστημόνων και τεχνικών που έχει να κάνει με το ηλιακό αυτοκίνητο το οποίο συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικολογική μετακίνηση, την ποιότητα ζωής. Θέλουμε να μετεξελιχθεί το συντομότερο δυνατόν και να αποδείξουμε ότι οι επιστήμονες της Κρήτης μπορούν και θέλουν να πραγματοποιούν τέτοιες πρωτοπόρες δραστηριότητες. Δίδω συγχαρητήρια στα παιδιά και περιμένουμε η Περιφέρειά μας να είναι η πρώτη Περιφέρεια που θα χρησιμοποιήσει ηλιακό όχημα κατασκευασμένο στην Κρήτη".
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Χαρωνίτης τόνισε: "Το Sunnuclist το οποίο μπορεί να κυκλοφορήσει και να δώσει μεγάλη λύση στο ενεργειακό και το κυκλοφορικό πρόβλημα που έχουμε και στην Κρήτη, δεδομένου ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί και την ηλιακή και την ηλεκτρική ενέργεια και την ενέργεια του ίδιου του ποδηλάτη. Στηρίζουμε σαν Τεχνικό Επιμελητήριο ενέργειες που κάνουν μέλη μας και αναδεικνύουν και δείχνουν ότι μπορούμε και μόνοι μας να καταφέρουμε πολλά πράγματα αρκεί να στηριχτούμε ο ένας στον άλλο και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου