Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΤΣΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ- Το χαλάζι διέλυσε ελιές και κηπευτικά

Ξημερώματα Τρίτης και ενώ στο νησί μας επικρατεί έντονη κακοκαιρία, δυνατός θόρυβος αναστατώνει τους κατοίκους του Κατασταρίου. Οσοι βγήκαν στο δρόμο αντίκρισαν ένα απόκοσμο θέαμα: πυκνό χαλάζι σε μέγεθος μικρού καρυδιού έπεφτε πυκνό, καλύπτοντας τα πάντα: δρόμους, αυλές, καλλιέργειες, χαντάκια και σκεπές σπιτιών.

Το φαινόμενο είχε διάρκεια αρκετών λεπτών και όταν πλέον σταμάτησε το Καταστάρι έμοιαζε να έχει καλυφθεί με πυκνό στρώμα από χιόνι. Το ύψος του στρώματος χαλαζιού είχε ξεπεράσει τα 15 εκατοστά, με αποτέλεσμα η κίνηση στο δρόμο που διασχίζει το χωριό να διεξάγεται δύσκολα.
Ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας ήταν που φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής. Κηπευτικά σε αυλές ή μεγάλες καλλιέργειες καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς: μαρούλια, λάχανα, σκόρδα, κρεμμύδια, αγκινάρες, κουκιά και άλλες εποχικές καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν και χιλιάδες ελαιόδεντρα. «Αυτό που έγινε ήταν ασυνήθιστο και πολύ απότομο», λέει κάτοικος του Κατασταρίου. «Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες σε κήπους και περιβόλια αλλά και στις ελιές», συμπληρώνει.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν θυμούνται ανάλογη περίπτωση τόσο ισχυρής χαλαζόπτωσης, με εξαίρεση μία χρονιά όπου το φαινόμενο επαναλήφθηκε και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην ελαιοπαραγωγή. Ωστόσο τόσο πυκνό χαλάζι και σε τέτοιο μέγεθος δεν έχει εμφανιστεί ξανά, αφού κυριολεκτικά διέλυσε τα ελαιόδεντρα που δεν είχαν επάνω τους καρπό.
ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΙΟΝΙΑΝTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου