Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ STAR CHANNEL


Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Καλησπερίζω τον κ. Πάνο Καμμένο, πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Κύριε Πρόεδρε, το ερώτημα είναι απλό. Μήπως η λύση είναι να βρείτε σημείο, κοινό τόπο με τους εταίρους πριν από το δημοψήφισμα και επομένως, να ψηφίσουμε την Κυριακή για να εγκρίνουμε ή να απορρίψουμε συμφωνία και όχι σχέδιο συμφωνίας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, μακάρι να υπάρχει σύνεση από την πλευρά της Ευρώπης, να υπάρχει η διάθεση για διάλογο. Η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι επί πέντε μήνες προσπάθησε να κάνει μία σκληρή διαπραγμάτευση, ακόμα και υποχωρώντας σε αρκετά θέματα, παρότι δεν είχε αυτή τη λαϊκή εντολή.


Το απέδειξε και τις τρεις τελευταίες ημέρες που ήμουν μαζί με τον Πρωθυπουργό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι πράγματι η αντιμετώπιση από την άλλη πλευρά ήταν πρωτοφανής. Στις δυο η ώρα το πρωί φτάναμε σε σημείο να είμαστε κοντά σε συμφωνία.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είναι αλήθεια, είπε ο Τουσκ πράγματι αυτό το «the game is over»; Το είπε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το είπε. Το είπε και μάλιστα το «the game is over» ήταν και η αιτία πλέον που θα έπρεπε να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση.

Παρόλα αυτά, ο Πρωθυπουργός-εγώ έφυγα το βράδυ-παρέμεινε και το πρωί. Παρέμεινε και το πρωί για μία τελευταία προσπάθεια. Κύριε Χατζηνικολάου, νομίζω όμως ότι πριν από λίγο «στον Ενικό», ακούστηκε το πραγματικό νόημα αυτού του δημοψηφίσματος.

Απορώ πως πέρασε έτσι στα «ψιλά» και θέλω να το ξαναβάλετε, να το δουν οι πολίτες. Εν τη ρύμη του λόγου του, ο αρχηγός του Ποταμιού είπε, «καλωσορίζω τον κ. Τσίπρα στο κλαμπ των ανθρώπου που ανήκουν στη Γερμανία».

Υπάρχει κλαμπ ανθρώπων, πολιτικών που ανήκουν στη Γερμανία; Υπάρχει η πεποίθηση, ότι υπάρχει κλαμπ πολιτών, ψηφοφόρων την Κυριακή που θα ψηφίσουν σαν κλαμπ των ανθρώπων που ανήκουν στη Γερμανία;

Είναι απίστευτο. Εγώ πάντως δηλώνω ότι ανήκω σε ένα μόνο κλαμπ, στο κλαμπ της Ελλάδος και πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες σε αυτό το κλαμπ πρέπει να ανήκουμε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν θέλω να πιστεύω ότι το είπε με την έννοια που το λέτε. Θέλω να πιστεύω ότι εννοούσε…. να μην τον διερμηνεύουμε λέτε….

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μακάρι. Πάντως, αυτό που ειπώθηκε ήταν απόλυτα σαφές. Σας το λέω κύριε Χατζηνικολάου, διότι πίσω από αυτή τη συμφωνία και αυτό το διάλογο…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είναι εδώ η κ. Λυμπεράκη και θα απαντήσει φαντάζομαι, στο πως το εννοούσε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλά, εντάξει. Νομίζω ότι έχετε ένα βίντεο. Μακάρι να είναι αλλιώς τα πράγματα. Να μην είναι έτσι όπως τα λέω. Γιατί σε αυτή τη συμφωνία κ. Χατζηνικολάου, και σε αυτόν τον διάλογο υπάρχουν συμφέροντα. Μιλάμε για το ΦΠΑ στα νησιά που έχω δώσει προσωπική μάχη και το έθεσα ως βέτο.

Πρώτη φορά έθεσα βέτο στην κυβέρνηση αυτή. Συμμετέχουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ως εταίροι και έθεσα αυτό το βέτο, διότι ο ΦΠΑ στα νησιά έχει να κάνει με την επιβίωση των ανθρώπων στο Αιγαίο.

Ξέρετε τι σημασία έχει για τα γερμανικά συμφέροντα η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στο Αιγαίο; Όλα σχεδόν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στη Μικρά Ασία, στα παράλια της Τουρκίας, ανήκουν σε γερμανικά συμφέροντα. Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στο Αιγαίο, …

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ευνοεί λέτε τα γερμανικά ξενοδοχεία στην Τουρκία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι τα γερμανικά ξενοδοχεία. Μιλάμε απέναντι από την Κω, από τη Σάμο, από τη Χίο, από τη Μυτιλήνη, από όλα τα νησιά του Αιγαίου γερμανικά συμφέροντα έχουν αγοράσει όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία.

Το να πεθάνει ο τουρισμός στα νησιά του Αιγαίου, το να μην κατοικούνται πλέον τα νησιά του Αιγαίου, καταλαβαίνετε ότι ευνοεί την άλλη πλευρά. Το να ψωνίζουν οι τουρίστες μας που θα έρθουν στην Κω και θα πάρουν το καραβάκι να πάνε απέναντι για μία εκδρομή, που αυτό το θέλουμε αν θέλετε, να πηγαινοέρχονται, με μία διαφορά ΦΠΑ του 3% με 23% ή να τρώνε απέναντι ή να κοιμούνται απέναντι, έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Και την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη, σε όλη τη νησιωτική Ευρώπη, υπάρχουν ειδικοί συντελεστές για το ΦΠΑ στα νησιά, από το μεγάλο αντίπαλο της Μυκόνου ή της Σαντορίνης που είναι η Ίμπιζα και τα νησιά της Ισπανίας, μέχρι την Κορσική.

Το δεύτερο κ. Χατζηνικολάου, είναι το θέμα της Άμυνας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έρχεται ψαλίδι στις αμυντικές δαπάνες απ’ ότι φαίνεται. Μεγάλο ψαλίδι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είναι απλό ψαλίδι και θέλω να σας μιλήσω πολύ υπεύθυνα και δεν μιλώ ως αρχηγός των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σας μιλώ ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Δύο καθήκοντα έχω. Τη σταθερότητα στη χώρα και τη σταθερότητα στον προσανατολισμό της χώρας. Εάν μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Γιούνκερ σήμερα στη συνέντευξή του, ο προϋπολογισμός του 2016, από 550 εκατομμύρια ευρώ, να φτάσει στα 150, ενώ ήδη έχει κοπεί κατά 57%, θα αφοπλιστεί η χώρα κ. Χατζηνικολάου.

Σήμερα το μεσημέρι τέσσερα οπλισμένα F16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και μάλιστα φεύγοντας, χρησιμοποίησαν αντίμετρα πυραύλων, που είναι μία ιδιαίτερα προκλητική εχθρική ενέργεια.

Έχουμε σχέδιο στα χέρια μας, όπου η γειτονική χώρα σχεδιάζει κατάληψη ηπειρωτικού και νησιωτικού χώρου της πατρίδος μας με άσκηση, η οποία έγινε πριν 20 μέρες.

Η μείωση λοιπόν των αμυντικών δαπανών φτάνει στα όρια της εσχάτης προδοσίας. Θέλω να σας δηλώσω πολύ υπεύθυνα, από εδώ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι εάν περάσει η μείωση του προϋπολογισμού της Εθνικής Άμυνας, όπως ζητούν οι εταίροι μας, κανείς δεν μπορεί να αναλάβει τη πολιτική ευθύνη του αφοπλισμού και της παράδοσης της Εθνικής μας άμυνας, όπως ζητούν οι εταίροι μας, κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη του αφοπλισμού και της παράδοσης της Εθνικής μας άμυνας.

Α. ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Εκτός Ευρώπης θα είμαστε πιο ασφαλείς κύριε Υπουργέ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το να μη σηκώνεται αεροσκάφος και να αναχαιτίζει παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου, το να μη βγαίνει πλοίο από το Ναύσταθμο για να παρακολουθεί το τουρκικό πλοίο, μπορεί εσάς να μην σας ενδιαφέρει….

Α. ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Όχι, με ενδιαφέρει πάρα πολύ, απλώς ρωτάω αν εκτός Ευρώπης θα έχουμε καλύτερη άμυνα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η άμυνα ξέρετε είναι στα χέρια των Ελλήνων. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή άμυνα. Όταν ένα τουρκικό αεροσκάφος φτάνει μέχρι το Αγαθονήσι και περνάει στα 500 πόδια, δεν σηκώνεται αεροσκάφος της Ιταλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας να το αναχαιτίσει.

Η Ευρωπαϊκή ΑΟΖ υπάρχει μόνο στα λόγια και στους λόγους του κ. Σαμαρά. Δυστυχώς δεν εφαρμόζεται. Μακάρι να εφαρμοζόταν. Η Εθνική Άμυνα λοιπόν θα καταρρεύσει.

Μας ζητούν να απολύσουμε το 20% του προσωπικού. Θα φύγουν όλοι οι ΕΠΟΠ, όλοι οι Υπαξιωματικοί, θα έχουμε ένα γερασμένο στρατό. Δεν θα έχουμε καν καύσιμα για να κάνουν ασκήσεις τα τεθωρακισμένα μας. Δεν θα μπορούμε να στείλουμε τους φαντάρους στον Έβρο και τα νησιά.

Σας το λέω ξεκάθαρα. Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Προσωπικά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και ως πολίτης, εάν ο Ελληνικός λαός αποδεχθεί τέτοιου είδους πρόταση, γιατί για αυτό ερωτάται την Κυριακή, και απαντήσει «ναι» στον αφοπλισμό της Ελλάδος, δεν θέλω ούτε αυτή την καρέκλα στην οποία κάθομαι, ούτε θέση στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως, λέτε ότι αν επικρατήσει το «ναι» την Κυριακή, θα φύγετε από τη πολιτική;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αποτελεί εθνικό έγκλημα και σε αυτό το έγκλημα εγώ δεν θα συμμετάσχω με οποιονδήποτε ρόλο. Κύριε Χατζηνικολάου, μπορεί να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο, μπορεί να συζητάμε για μειώσεις δαπανών, να συζητάμε για μισθούς, για συντάξεις, αλλά προσέξτε, η Εθνική Άμυνα δεν είναι για παιχνίδια και το βάζουν δυστυχώς μέσα στο παιχνίδι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα πείτε μου κύριε Υπουργέ, αν έχετε ένα καλό για εσάς αποτέλεσμα, δηλαδή αν το «όχι» συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά, τι θα σημάνει αυτό τη Δευτέρα;

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, ο κύριος Υπουργός επιτρέπει να κάνω μία ερώτηση;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Νομίζω ότι δεν είναι σωστό έναν πολιτικό αρχηγό να τον διακόπτετε οι εκπρόσωποι των κομμάτων και επειδή σεβαστήκαμε και τον κύριο Θεοδωράκη πριν, θα προτιμούσα όχι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Συγνώμη, δεν έχω εικόνα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλει ο κ. Βορίδης να σας κάνει ένα ερώτημα, αν το επιτρέπετε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ως πρώην πολιτικός αρχηγός να μου κάνει και αυτός.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ελάτε, κύριε Βορίδη.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αφήστε με να ολοκληρώσω λίγο δύο θέματα. Ξέρετε, σήμερα είχαμε 1.400 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι πέρασαν τα νησιά του Αιγαίου. Έχουμε μία τεράστια πίεση στο Ανατολικό Αιγαίο και αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν. Όπως και να συνυπολογιστεί, - και αυτό το είπα και στη Σύνοδο Υπουργών του ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα.- την ίδια ώρα που ζητούσαν το 2% του προϋπολογισμού μας να αφορά τις αμυντικές δαπάνες, και η Ελλάδα το έχει αυτό το 2% με άλλες 3 χώρες στο ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα οι Υπουργοί Οικονομικών ζητούσαν να μειώσουμε κατά 80% τον προϋπολογισμό, που σημαίνει ότι το 2% έφτασε στο 0,2%.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Υπουργέ, ζητώ συγνώμη, πήρα μόλις ένα μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή δημοσιεύματα για νέα πρόταση Γιούνκερ. Μου λένε «Η Ελλάδα πήρε ένα μήνα από το Γιούνκερ το οποίο μήνυμα λέει τα εξής: πρώτον, να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών. Δεύτερον, ο Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει «ναι». Τρίτον, οι θεσμοί να αποδεχθούν μία αλλαγή στο κείμενό τους», να επιλέξει δηλαδή η Κυβέρνηση ένα ζήτημα στο οποίο να αλλάξει το κείμενο των θεσμών, «τέταρτον, η Κυβέρνηση να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup».

«Η ελληνική Κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη», είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, «ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται, εργάζεται για τη λύση, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει ΟΧΙ». Αυτή είναι η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πάμε πίσω στον κ. Καμμένο τώρα για να ολοκληρώσει την απάντησή του.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ένα σχόλιο θα κάνω μόνο. Τι διάλογο να κάνεις όταν σου ζητάνε να αφοπλίσεις την χώρα σου; Τι διάλογο να κάνεις όταν σου ζητάνε να καταργήσεις τα νησιά σου;

Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε και μπορούμε να βρούμε και λύσεις, αν υπάρχει καλή θέληση. Φοβούμαι ότι δεν υπάρχει καλή θέληση. Και σας το λέει ένας άνθρωπος όπως εγώ που δεν ανήκω στην Αριστερά. Όταν έκανα μάχη υπέρ της Ευρώπης των εθνών - κρατών όλοι αυτοί ήταν απέναντί μου και το ΠΑΣΟΚ έλεγε: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Σας λέω, λοιπόν, ότι αυτή η Ευρώπη είναι μία Ευρώπη που προσπαθεί να χτίσει ο κύριος Σόιμπλε, μία άλλη Ευρώπη από αυτή που μπήκαμε, την Ευρώπη των εθνών κρατών, των ίσων, όπου οι μικροί έχουν τον ίδιο λόγο με τους μεγάλους.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, μία ερώτηση να σας κάνει ο κ. Βορίδης για να κλείσουμε.

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Αν έχει ενημερωθεί ο κ. Καμμένος για την πρόταση της Κυβέρνησης η οποία περιέχει μείωση αμυντικών δαπανών κατά 200 εκατομμύρια.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Βορίδη θα σας απαντήσω. Τα 200 εκατομμύρια ήταν το ποσό το οποίο προσδιόριζε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όχι ως μείωση αμυντικών δαπανών αλλά ως μέρος των αποζημιώσεων που θα λάβουμε από τις εταιρείες τις οποίες αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε, που έχουν αποδειχθεί δωροδοκίες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η εταιρεία «Raimental» καταδικάστηκε τελεσίδικα στη Γερμανία για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών για 62 εκατομμύρια ευρώ. Κατέβαλλε ως αποζημίωση 67 εκατομμύρια ευρώ στο γερμανικό δημόσιο.

Την καλέσαμε εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δημιουργήσαμε επιτροπή με εκπρόσωπο της εισαγγελίας διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και η πρόταση είναι 500 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση στο ελληνικό δημόσιο.

Εάν πάρουμε 500 εκατομμύρια ευρώ από τη συγκεκριμένη εταιρεία τα 100 εκατομμύρια του Υπουργείου Οικονομικών θα μπουν σε αυτά τα 200 εκατομμύρια. Αυτή η πρόταση, λοιπόν, ισχύει. Αλλά για να γίνει αυτή η πρόταση θα πρέπει η Γερμανία να πειστεί να μας δώσει καταρχήν όλο το υλικό. Ο κ. Χριστοφοράκος δεν μπορεί να τελεί υπό την προστασία της κ. Μέρκελ στο Βερολίνο και εμείς να ψάχνουμε να βρούμε ποιοι τα άρπαξαν από τη Siemens.

Μακάρι να αποζημιωθεί η χώρα για τα δυο δισεκατομμύρια της «Raimental» που πλήρωσε ο ελληνικός λαός και να πάρει πίσω κάποια χρήματα και από αυτά ένα μεγάλο μέρος το Υπουργείο Οικονομικών.

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Όταν λέμε 200 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό δεν λέμε αυτά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν είναι από τον προϋπολογισμό. Είναι ξεκάθαρο.

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Μα η πρότασή σας γράφει ότι κόβετε 200 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό.

Α. ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Δεν βάζετε και τα υπόλοιπα 400 να αποκτήσουμε κοινωνική πολιτική;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το επεξηγήσαμε ακριβώς ότι θα είναι από τις αποζημιώσεις, από τις συμβάσεις τις οποίες έχει τελεσιδικήσει η δωροδοκία και ερχόμαστε πλέον προς συμβιβασμό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μάλιστα. Μία τελευταία φράση θέλω, κ. Πρόεδρε. Ας υποθέσουμε ότι επιτυγχάνεται ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή και έχετε μία γερή πλειοψηφία, να το πω έτσι, στο ΟΧΙ. Τι θα σημάνει αυτό τη Δευτέρα το πρωί; Γιατί θα αλλάξει κάτι; Τι θα είναι αυτό που θα αλλάξει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως κάθισαν και άλλες χώρες.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα δεν είχατε ήδη ισχυρή εντολή από τις τελευταίες εκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, είναι πολύ διαφορετικό το να φτάσεις σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων και το αδιέξοδο να το έχει ο συνομιλητής σου, να σου το φέρνει ο συνομιλητής σου με τη δύναμη που έχουν οι θεσμοί έναντι ενός κράτους.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Καλά μην τους λέτε θεσμούς τώρα, γιατί αποδειχθεί ότι δυστυχώς δεν είναι θεσμοί, η τρόικα είναι η ίδια. Απλώς κάνατε κακή βάφτιση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και δεσμοφύλακες να τους πούμε εγώ το αποδέχομαι. Αλλά επειδή λέγονται πολλά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γιατί μας έφαγαν οι δημιουργικές ασάφειες, τα βαφτίσια και λοιπά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας πω, κ. Χατζηνικολάου, το εξής, ότι αν φτάσουμε στην απόλυτη ρήξη δεν έχει να χάσει μόνο η Ελλάδα. Ήδη υπάρχει μία έκθεση της Global Research, η οποία - δεν την είδα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να αναπαράγεται παρά μόνο σε ορισμένα site - ξεκαθαρίζει ότι είναι ανοιχτή η Γερμανία και ιδιαίτερα η Deutsche Bank σε 54 τρισεκατομμύρια παράγωγα FWMD.

Σε σχέση με την πορεία, της ελληνικής υποθέσεως μπορεί να δούμε ότι μπορεί να σκάσει όλη αυτή η φούσκα της παγκόσμιας οικονομίας.

Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε καταστροφή στον κόσμο αλλά δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να απειλείται η πατρίδα μας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Καλό βράδυ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλό σας βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου