Η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας Tesco θα καταργήσει το κλασικό κυρτό σχήμα στα κρουασάν βουτύρου γιατί το κοινό βρίσκει δύσκολο να απλώσει επάνω τους την μαρμελάδα
Μπορεί εμείς εδώ στην άκρη των Βαλκανίων να βασανιζόμαστε από την οικονομική (και όχι μόνο) κρίση, όμως σε χώρες του Βορρά τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα και συσσωρευμένα εδώ και δεκαετίες. Ιδίως στην Βρετανία, όπου οι κάτοικοι της χώρας αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να τα βάλουν με μία από τις μεγαλύτερες αντιξοότητες της καθημερινότητάς τους. Το ότι δηλαδή δυσκολεύονται να απλώσουν την μαρμελάδα τους στα κλασικά, κυρτά κρουασάν.
Σύμφωνα με την τεράστια αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, την Tesco (που είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο) από αυτή την εβδομάδα δεν θα πουλά κυρτά κρουασάν, μετά από πιέσεις των καταναλωτών ότι τους βολεύει περισσότερο στο να απλώνουν την μαρμελάδα τους ένα… ίσιο κρουασάν.
Όπως είναι φυσικό σε τέτοια μείζονος σημασίας θέματα, δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις των καταναλωτών. Για παράδειγμα ο Harry Jones, μανιακός με τα κρουασάν της Tesco, δήλωσε στα ΜΜΕ της χώρας ότι «στην καρδιά όλης αυτής της εκστρατείας είναι ο “παράγοντας του αλείμματος”. Οι περισσότεροι αγοραστές βρίσκουν πολύ πιο εύκολο να απλώσουν την μαρμελάδα ή το φυστικοβούτυρο σε ένα ίσιο κρουασάν από ότι σε ένα κυρτό. Με ένα τέτοιο κυρτό κρουασάν χρειάζονται τουλάχιστον τρεις προσπάθειες για να απλωθεί σωστά η μαρμελάδα, κάτι που πέρα από την δυσκολία αυξάνει σημαντικά και το ενδεχόμενο να τραυματιστεί κανείς ή να χαράξει το τραπέζι.»
Πάντως δεν είναι λίγοι που βλέπουν στην συγκεκριμένη ιστορία να αναβιώνει η προαιώνια έχθρα μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας, καθώς το κρουασάν και το σχήμα του είναι μια γαλλική επινόηση. Μάλιστα καθώς οι Βρετανοί προσπαθούν να βρουν μία λέξη για το ίσιο κρουασάν, γέμισαν το Twitter με μηνύματα, καταλήγοντας προς το παρόν στην λέξη droissant (όπου το “droit” στα γαλλικά σημαίνει “ευθεία”).
Άλλοι μάλιστα επιχειρηματολογούν ότι η Tesco θα έχει σημαντικά οφέλη από μία τέτοια κίνηση, καθώς τα κυρτά κρουασάν έχουν μεγαλύτερο χρόνο παραγωγής και περισσότερη φύρα από ότι ένα ίσιο κρουασάν, ενώ για να κατασκευαστεί χρειάζεται να εμπλακεί το ανθρώπινο χέρι σε αντίθεση με το ίσιο.
Όπως και να έχει πάντως είτε σε πολιτικό επίπεδο (όπως βλέπουμε αυτές τις ώρες στις Βρυξέλλες και το Brexit) είτε σε επίπεδο καθημερινότητας, οι Άγγλοι είναι στον κόσμο τους. Και πάντως αν καταφέρουν και ισιώσουν το κρουασάν θα έχουν σίγουρα συνεισφέρει με ένα νέο μεγάλο επίτευγμα στην δυτική σκέψη κερδίζοντας και τους Γάλλους μέσα στην έδρα τους. Λίγο το έχεις;
πηγη kefaloniapress
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου