Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣ : Πρόεδρο ΔΣ κ. Γερ. Παπαναστασάτο

  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
       ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΠΡΟΣ     : Πρόεδρο ΔΣ κ. Γερ. Παπαναστασάτο
ΚΟΙΝ/ΣΗ: Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίση
ΘΕΜΑ   : «ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ & ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 25.02.2016».

                      κ. Πρόεδρε,
Παρότι έχουμε ζητήσει το τελευταίο διάστημα να μπουν για συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς κατεπείγοντα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας, αυτό δεν έχει γίνει,  με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που τα έχει απορρίψει. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει η Δ.Αρχή  στην υλοποίηση όλων των  αντιλαϊκών πολιτικών  ΕΕ-κυβέρνησης-κεφαλαίου με στόχο να είναι ο λαός μη ενημερωμένος και στην γωνία.
 Πιο συγκεκρημένα το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ- επιχειρηματικών ομίλων σε όλες τις πλευρές της ζωής των λαϊκών οικογενειών με σκοπό την παραπέρα ανάπτυξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Το ταξικό εργατικό κίνημα και άλλοι φορείς αντιπαλεύουν με κινητοποιήσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις  για να αποκρουστούν και να ανατραπούν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα .
Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητήσαμε και ζητάμε να συζητηθούν  ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ τα παρακάτω:

1.ΥΓΕΙΑ :Προβλήματα υποδομών, στελέχωσης, χρηματοδότησης (ΓΝΝ Αρογοστολίου, Μαντζαβινάτειο κ.λ.π.), τροπολογία κυβέρνησης για χρηματοδότηση Μονάδων Υγείας από την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 Για τα παραπάνω, ζητάμε την κατεπείγουσα συζήτηση, γιατί όπως γνωρίζετε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τις παροχές   υγείας  στο νομό, έχει φτάσει στο απροχώρητο, το ίδιο και οι αντοχές των εργαζομένων που εργάζονται ξεπερνώντας τα όρια και χάρη σε αυτούς οφείλεται η λειτουργία όλων των δομών υγείας.
2.Να μην περάσει ο ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ του Νομού ως ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥ και μέτρα που αφορούν τους μαθητές, τις δημόσιες υποδομές και τα σχολεία.
Και στο θέμα αυτό ζητάμε την κατεπείγουσα συζήτηση γιατί μόλις πέρασε το ΦΕΚ 417/Β/22.02.2016 που αποχαρακτηρίζεται ο Νομός Κεφαλονιάς από σεισμόπληκτος εκτός από Ιθάκη και Ερισο.


3.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Η Πώληση του στη Fraport, αλλά και η προσβλητική και ανεπίτρεπτη  για τον λαό της Κεφαλονιάς  στάση της Δημοτικής Αρχής κατά την άφιξη των στελεχών της εταιρείας στην Κεφαλονιά.
Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον, για να ενημερωθεί ο λαός για αυτήν την πώληση, που μόνο δεινά φέρνει και νέα τεράστια οικονομικά βάρη που θα τα πληρώνουν για 40 και πλέον χρόνια οι λαϊκές οικογένειες.
4.ΜΥΡΤΟΣ: Δυο χρόνια μετά τους σεισμούς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των επισκεπτών, των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.  Δηλώσεις της κυβέρνησης λένε ότι ο Μύρτος δεν θα ανοίξει γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα.
Υπάρχει η ίδια ανησυχία και για τον δρόμο του ΧΑΡΑΚΑ που είναι σοβαρός ο κίνδυνος για τρίτη χρονιά να παραμείνει κλειστός.
Ζητάμε και το παραπάνω θέμα να συζητηθεί ως κατεπείγον, γιατί πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει άμεση παρέμβαση προς την κυβέρνηση, για την συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται χωρίς καμιά καθυστέρηση, ώστε να ανοίξει ο Μύρτος έγκαιρα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και έχοντας διασφαλίσει  όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια όλων.
Ζητάμε  επίσης να μας απαντήσει   η Δ. Αρχή στις παρακάτω ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1. Τι έχει πράξει για την άμεση ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ από την Σάμη 2 μήνες μετά από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων;
2.Αν προτίθεται να πάρει απόφαση στην συνεδρίαση του ΔΣ της 25.02.2016 για άμεση απομάκρυνση των κεραιών της Σάμης με ευθύνη του Δήμου Κεφαλονιάς;

                                                             Αργοστόλι 24 Φλεβάρη 2016
                                             Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
                                                                     Νίκος Γκισγκίνης
                                                                   Γιάννης Κουρούκλης

                               








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Λαική συσπείρωση  καλεί το λαό της κεφαλονιάς  να αντιδράσει σθεναρά μπροστα στην διαφαινόμενη από την Δ.Αρχή συγκάληψη του σκανδάλου παρακράτησης των πραγματικών χρηματικών ποσών που δικαιούνται οι τοπικές κοινότητες ως  θεσμοθετημένη ανταπόδοση για τη λειτουργία των αιολικών πάρκων στις περιοχές τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.Στο 1ο Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του ΔΣ της 25.02.2016: «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 2016» στην τροποποίηση 26 που αναφέρεται στα ποσά που κατανέμονται στις Τοπικές Κοινότητες που υπάρχουν Αιολικά Πάρκα να μπουν τα πραγματικά χρηματικά ποσά που δικαιούνται στον προϋπολογισμό του 2016 :
α. Για την ΤΚ Μακρυώτικων 329.697,42 ευρώ αντί  59.130,29 ευρώ που έχετε προτείνει.
β. Για την ΤΚ Διλινάτων 173.491,64 ευρώ αντί  27.057,64 ευρώ που έχετε προτείνει.
γ. Στις υπόλοιπες ΤΚ 1.144.383,55 ευρώ αντί 135.402,95 που έχετε προτείνει.
Δηλαδή να αποδώσετε το 1.425.981,73 ευρώ που έχετε εισπράξει και το παρακρατάτε παρόλο που το Δημοτικό Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 είναι ανύπαρκτο για τις παραπάνω περιοχές.
2.Να πάρει ΑΠΟΦΑΣΗ το ΔΣ να διεκδικήσει της ΟΦΕΙΛΕΣ της ΔΕΗ από το 1% της παραγόμενης ενέργειας που δίνεται με μορφή ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΡΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ στις ΤΚ που έχουν Αιολικά Πάρκα και οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)-ΔΕΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΎΝ επί χρόνια από τους Δημότες και συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ στις 17.09.2014(οφειλές ετών 2011-2013):
α. Για κατοίκους ΤΚ Μακρυώτικων 198.523 ευρώ δωρεάν ρεύμα.
β. Για κατοίκους ΤΚ Διλινάτων         125.370 ευρώ δωρεάν ρεύμα.
γ .Για κατοίκους ΤΚ Νυφίου              113.845 ευρώ δωρεάν ρεύμα.
δ. Για κατοίκους ΤΚ Διβαράτων          76.970 ευρώ δωρεάν ρεύμα.
ε. Για κατοίκους ΤΚ Αγκώνος               19.243 ευρώ δωρεάν ρεύμα.
ζ. Για κατοίκους ΤΚ Θηναίας                17.632 ευρώ δωρεάν ρεύμα.
η. Για κατοίκους ΤΚ Κουρουκλάτων    7.051 ευρώ δωρεάν ρεύμα.
                                                  ΣΥΝΟΛΟ: 558.634 ευρώ δωρεάν ρεύμα έχει παρακρατηθεί και δεν έχει αποδοθεί στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών τα τρία έτη.
 Αν προσθέσουμε και το διάστημα 2014 έως σήμερα το συνολικό ποσό πλησιάζει το 1εκατ. ευρώ δωρεάν ρεύμα που έχει ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΘΕΙ.
Με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία καλούμε το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του «για τους επενδυτές, που όπως έλεγε και προεκλογικά η κυβέρνηση, είναι καλοδεχούμενοι αρκεί να μην είναι πειρατές».  Φαίνεται καθαρά πλέον ότι και το λαικό αγαθό της ενέργειας όχι μόνο έχει γίνει ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα στα νύχια των επηχειρηματιών, όχι μόνο έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες συμπολίτες μας γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, αλλά επιπλέον ληστρικά ασχημονούν σε βάρος του λαού παρακρατώντας του ακόμα και τα υπεσχεμένα από τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.. Φαίνεται καθαρά πλέον στο λαό ότι η λύση και σε αυτό το πρόβλημα είναι  η κοινωνικοποιημένη ενέργεια που μπορεί να εξασφαλίζει δωρεάν ρεύμα για το λαό στα πλαίσια βέβαια μιας άλλης λαικής εξουσίας και οικονομίας.   
                                                          Αργοστόλι 24 Φλεβάρη 2016
                       Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
                                                  Νίκος Γκισγκίνης
                                                 Γιάννης Κουρούκλης



  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου