Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΓΝΩΣΗΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Σύμφωνα με τα δεδομένα που επεξεργάζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, καθώς κάθε χρόνο νοσούν από την επάρατη νόσο 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.
Αν και η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να είναι σωτήρια για την υγεία του ασθενή, η πρόληψη μέσω της σωστής διατροφής μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την προστασία του οργανισμού μας. Αρκεί να μειώσουμε αισθητά κάποιες τροφές που θεωρούνται ύστερα από έρευνες των ειδικών ως ένοχες. Ποιες όμως είναι αυτές; Σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά:
Επεξεργασμένα κρέατα:

Τα επεξεργασμένα κρέατα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ περιέχουν νάτριο και χημικά συντηρητικά Ε σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας προώρου θανάτου κατά 43%, καθώς το νιτρικό νάτριο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και μπορεί να προωθήσει την δημιουργία καρκινικών όγκων σε σημεία όπως τα παχύ έντερο.
Επεξεργασμένη ζάχαρη:
Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα συστατική, καθώς συναντάται σχεδόν σε όλα τα επεξεργασμένα σνακ και στα ροφήματα. Η επεξεργασμένη ζάχαρη αποτελεί τροφή για τα καρκινικά κύτταρα, καθώς τα βοηθάει να μεγαλώσουν.
Σιρόπι καλαμποκιού:
Πρόκειται για ένα συστατικό πλούσιο σε φρουκτόζη, το οποίο μπορεί εύκολα να μεταβολιστεί από τα καρκινικά τρόφιμα. Συνήθως περιέχεται σε γλυκά του εμπορίου, όπως είναι τα κέικ, τα μπισκότα, τα αναψυκτικά, οι σάλτες, οι χυμοί και πολλά ακόμη τρόφιμα.
Επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι:
Με την χημική επεξεργασία το αλεύρι χάνει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά. Η λεύκανση του με το χημικό αέριο χλώριο, το μετατρέπει σε ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία.
Τεχνητά γλυκαντικά:
Τα τεχνητά γλυκαντικά αποτελούν βασικό ένοχο για την αύξηση του βάρους , ενώ μπορούν να προκαλέσουν εκτός από παχυσαρκία διαβήτη και κάποιες μορφές καρκίνου.
Αλκοόλ:
Όταν καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, αυξάνουμε τις πιθανότητες για κύρωση του ύπατος, η οποία αποτελεί και προστάδιο του καρκίνου. Επιπλέον το αλκοόλ είναι υπαίτιο για πολλές μορφές καρκίνου, πρόκληση διαβήτη και παχυσαρκία.
Σολομός ιχθυοτροφείο:
Μέσω των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί σχετικά με τη μόλυνση της θάλασσας αλλά και του συγκεκριμένου είδους από παράσιτα, χημικά και αντιβιοτικά, ο σολομός ιχθυοτροφείου θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος για την υγεία.
Γενετικά μεταλλαγμένες τροφές:
Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων, η κατανάλωση γενετικά μεταλλαγμένων τροφών μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία καρκινικών όγκων. Συνήθως πρόκειται για γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκι και σόγια.
Κόκκινο κρέας:
Σε σωστές ποσότητες το κόκκινο κρέας είναι χρήσιμο για την υγεία μας. Όταν όμως υπερβάλλουμε με την κατανάλωσή του, τότε αυξάνουμε σημαντικά τις πιθανότητες για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου