Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Chez Vassiliki: Ένα γαστρονομικό ταξίδι να ... γλείφεις και τα δάκτυλά σου! (video)


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INKEFALONIA
Μόλις ο επισκέπτης φτάσει στο πανέμορφο σπίτι στον Καραβάδο και περάσει την μεγάλη πέτρινη πύλη με την επιγραφεί “Chez Vassiliki”, τότε για ένα πράγμα πρέπει να είναι σίγουρος.
Ότι το γαστρονομικό ταξίδι του στην ελληνική κουζίνα μόλις ξεκινά!

Η κα Βασιλική Μπαλή και ο σύζυγός της κ. Γιώργος, είναι έτοιμοι να σας ταξιδέψουν στον κόσμο της Ελληνικής κουζίνας και της γεύσης, τα μυστικά της οποίας γνωρίζουν τόσο, μα τόσο, καλά!
Τα γκρουπ, των ανθρώπων που υποδέχονται, είναι γκρουπ που λατρεύουν το γαστροτουρισμό και αναζητούν τις γεύσεις τις παραδοσιακές, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στην διαδικασία του μαγειρέματος.
"Με βάση τις συνταγές της γιαγιάς!"
«Λιγότερο λάδι και ζάχαρη και περισσότερα φρέσκα υλικά» αυτό είναι το «μότο» της κας Βασιλικής και σίγουρα, όσοι έχουν δοκιμάσει τις συνταγές της, το έχουν εκτιμήσει δεόντως.
«Πρόκειται για παλιές συνταγές της γιαγιάς μαγειρεμένες κυρίως με βιολογικά προϊόντα» μας εξηγεί.
Όταν την επισκεφτήκαμε, θα ταξίδευε γαστρονομικά ένα γκρουπ από ελληνοαμερικανούς τουρίστες! Τις γεύσεις της έχουν γευτεί γκρουπ άνθρωπων από την Νορβηγία, την Γαλλία, την Ιταλία και από πολλές άλλες περιοχές της Ευρώπης και όχι μόνο.
Η μύηση στην ελληνική κουζίνα ξεκινάει κάπως έτσι. Αφού πιούν τον καφέ τους στην πανέμορφη αυλή με την υπέροχη θέα, και αναλύσουν το μενού που θα μαγειρέψουν (την ημέρα που πήγαμε θα μαγείρευαν , Φάβα “παντρεμένη”, αιγαιοπελαγίτικο σφουγκάτο, σαλάτα κεφαλονίτικη, για κυρίως πιάτο Μοσχαράκι “Πατρινό” τυλιχτό, και για γλυκό το υπέροχο πολίτικο σάμαλι), ρίχνονται στην δουλειά.
Κατευθύνονται όλοι μαζί στην κουζίνα, βάζουν τα γάντια τους παίρνουν στα χέρια τους τα υλικά. Το γαστρονομικό ταξίδι στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μόλις έχει ξεκινήσει!
Την κα Βασιλική και τις υπέροχες γεύσεις της μπορείτε να την βρείτε και στην ιστοσελίδα Chezvassiliki.gr
Γιώργος Χαλαβαζής
Μοιράσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου