Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

10ο Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Σκάλα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σκάλας «Πηνελόπη» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας/Ιθάκης διοργάνωσε για 10η χρονιά με μεγάλη επιτυχία το Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της Σκάλας. Στη φετινή διοργάνωση πήραν μέρος συνολικά πέντε πολιτιστικοί σύλλογοι παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα. Οικοδέσποινα της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Π.Σ. Γυναικών Σκάλας «Πηνελόπη», Ελένη Κουτσουμπού. Το πρόγραμμα της βραδιάς άνοιξε με την είσοδο όλων των χορευτικών τμημάτων, τα οποία χόρεψαν καλαματιανό. Εν συνεχεία, πήρε τη σκυτάλη το παιδικό και το εφηβικό τμήμα της «Πηνελόπης», με χοροδιδάσκαλο τον Μανώλη Δούλια, παρουσιάζοντας διάφορους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς (Πάτημα Λήμνου, Σιληβριανό Μπάλο, Κοφτό, Καστοριανός) και χορούς της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Ρωμυλίας (Μπαϊντουσκίνο, Αντικριστό, Τρεμουλιαστό, Ρουμπαλιά, Ταβλιανό), αντίστοιχα.

ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετείχαν πέντε πολιτιστικοί σύλλογοι της Κεφαλονιάς.
Ακολούθησε το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου, το οποίο παρουσίασε χορούς από τη Θράκη και τη Μακεδονία (Σόφκα, Μάης Βλάστης, Ζωναράδικος-Κουλουριαστός, Γιάρισκα, Καλλινίτικος), με χοροδιδάσκαλο τη Μαρία Μέτσιου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τον Καλλιτεχνικοχορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας» (χοροδιδάσκαλος: Διονύσης Μπάλας), το οποίο κινήθηκε σε ναξιώτικους ρυθμούς (Συρτό Νάξου, Καλαματιανό, Βλάχα Κυλημάρου, Κοτσάκια). Από το Αιγαίο περάσαμε έπειτα στο Ιόνιο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάστρας «Το Παλιόκαστρο», που χόρεψε Σταυρωτό Ζακύνθου, Καραβάκια, Παλαϊκό και Φουρλάνα με χοροδιδάσκαλο τον Μάκη Παντελειό. Η βραδιά έκλεισε με (τι άλλο;) κεφαλλονίτικους χορούς (Μέρμηγκας, Διβαράτικο, Σταυρωτό Πυλάρου, Ρόιδο) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελειού «Ιωάννης Φωκάς» με χοροδιδάσκαλο τη Σπυριδούλα Φερδερίγου. Ο επίλογος στο 10ο Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «γράφτηκε» με έναν παραδοσιακό κεφαλλονίτικο Μπάλο από όλα τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων που έλαβαν μέρος.

Το KEFALONIA PHOTO κάλυψε φωτογραφικά και βιντεοληπτικά την εκδήλωση και έχουμε διαθέσιμο πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και το DVD ολόκληρης της βραδιάς. Θα το βρείτε στο FRAGIAS PHOTO STUDIO (Λεωφ. Γ. Βεργωτή 50, Αργοστόλι - Τηλ.: 2671400500). Δείτε το σύντομο trailer που ετοιμάσαμε με αποσπάσματα από όλα τα χορευτικά τμήματα.
 όλο το υλικό στον παρακάτω σύνδεσμο: 
http://kefaloniaphoto.com/portfolio/10o-efiviko-festival-paradosiakon-xoron-sti-skala/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου