Ο Πολιτισμός ,ως μέσο, μιάς Εξωτερικής Πολιτικής ,που θα ενώσει τον Κόσμο.....
Ο Πολιτισμός ,ως μέσο, μιάς Εξωτερικής Πολιτικής ,που θα ενώσει τον Κόσμο.....
Έπρεπε να υπάρξει,η επιτυχής πρωτοβουλία,(με την ενθάρρυνση της Κίνας)του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος,αυτή ,της ανάδειξης και συνένωσης των Αρχαιότερων Πολιτισμών του Πλανήτη(Κίνα,Ινδία, Αίγυπτος,Περσία ,Ιράκ,Ιταλία ,Μεξικό,Βολιβία,Περού και Ελλάδα)στην κορυφαία τους συνάντηση,γνωστής πλέον ως G10 του Πολιτισμού,της 24ης Απριλίου 2017, στην Αθήνα , (http://www.mfa.gr/epikairotita/prot... ) ,για να δειχθεί με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο,πως ο Πολιτισμός μπορεί να ενώσει και να ξεπεράσει διαφορές μεταξύ των πολιτών,των χωρών του Κόσμου. Επιβεβαιώνει όμως και κάτι ακόμη,πως ο Ελληνικός Πολιτισμός,βρίσκεται στην Κορωνίδα των Πολιτισμών που πέρασαν από την Γή,όχι επειδή μας αρέσει να το λέμε εμείς οι Έλληνες,αλλά γιατί το υποστηρίζουν όλοι οι άλλοι. Το γεγονός πως η πρωτοβουλία του Forum, δεν αντιμετώπισε καμμία αμφισβήτηση,υποδηλώνει του λόγου,του αληθές που ενισχύεται από το γεγονός,ότι ,μετά το πέρας αυτής της συνάντησης ,παρουσιάστηκαν χώρες ,που δεν συμμετείχαν και που εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους,για την ΜΗ πρόσκληση τους στην συνάντηση ,θέττοντας έτσι τις προυποθέσεις συμμετοχής τους στην επόμενη.
Υπάρχουν πράγματα στην ζωή που δεν εξαγοράζονται εάν δεν τα έχεις, όσα χρήματα και άν διαθέσεις ,επ΄αυτού,όπως είναι αίφνης η Υγεία . Το παγκόσμιο Κλίμα,επίσης ,που η διακύμανσή του επιρρεάζει τις ζωές όλων μας , αφού μόνο η στάση προς την Φύση & των συνθηκών επιβίωσης των ανθρώπων στην Γή,που την σέβονται,αποτελεί την μόνη απάντηση,στα όσα διαφορετικά σχεδιάζουν,οι λεγόμενοι,ισχυροί. Ενα από αυτά τα λίγα ,αναντικατάστατα πράγματα,είναι και ο Πολιτισμός. Αυτό σημαίνει πως θα ήταν χρήσιμη ,η υποβολή μιάς πρότασης του Πολιτισμού, από το Ελληνικό Υπ.Εξ. για την δημιουργία στον Ο.Η.Ε,στα πλαίσια της Unesco,ενός Διεθνούς Τμήματος ,απαρτισμένο από Αρχαιολόγους και Ιστορικούς,που θα έδινε την δυνατότητας ,διεθνούς παρέμβασης για διάσωση, αρχαιολογικών περιοχών που βρίσκονται σε κίνδυνο,από ,εμφύλιες ή μη,πολεμικές συγκρούσεις ή σκοπιμότητες άλλου είδους. Εάν είχε δημιουργηθεί κάτι ανάλογο,ίσως δεν θα είχαμε ζήσει,την ισοπέδωση της Παλμύρας,στην Συρία ,από τον ISIS , ή στο Ιράκ, την περιπέτεια με το μουσείο της Βαγδάτης ή στο Αφγανιστάν θα είχαν σωθεί μνημεία πολιτισμού (όπως,το μεγάλο άγαλμα του Βούδδα,που καταστράφηκε από τους Ταλιμπάν) που κινδύνεψαν ή αφανίστηκαν από τις εμπόλεμες συγκρούσεις. Το έτος 2000,με την διαπλάτυνση του Ευφράτη, στην Τουρκία ,βρέθηκε κάτω από τα νερά,η αρχαία πόλης Ζεύγμα ή για όσους γνωρίζουν η Αρχαία Σελεύκεια. Μιά απ τις σημαντικότερες,αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα,για την περιοχή,όπου μέσα σε λίγες μέρες,εκλήθησαν για βοήθεια διάσωσης,αρχαιολόγοι, διαφόρων χωρών, για να σώσουν ότι μπορούσε να σωθεί πριν την καταβύθισή της, από μιά σκοπιμότητα εξηλεκτρισμού,όπως διατύπωσαν οι αρχές της χώρας αυτής, στα μέσα ενημέρωσης. Ένα πολύ μικρό μέρος,που διασώθηκε ως δείγμα και μεταφέρθηκε σε παρακείμενο Μουσείο,αποκάλυψε τον πλούτο,ενός ανώτερου πολιτισμού,που βυθίστηκε κάτω από τα νερά, όπου ήταν αποτυπωμένος σε παραστάσεις, σε μοναδικά ψηφιδωτά εδάφους,που όμοιά τους ,δυσκολεύονται οι ειδικοί,να εντοπίσουν,αλλού στον σημερινό Κόσμο. Είναι βέβαιο,πως εάν είχε δημιουργηθεί αυτός ο φορέας, θα έδινε λύση,μέσω μιάς τεχνιτής παράκαμψης,και ο πλούτος αυτός να διασωθεί και να τον χαίρονται οι Πολίτες του Κόσμου,στο μέλλον.
Εάν θέλουμε, ως ανθρωπότητα, να προτάσσουμε,την ανωτερότητα εκείνη που θα αποτιμά το πνευματικό έργο,ως κτήμα πανανθρώπινο,θα πρέπει να ανακαλύψουμε τον σεβασμό προς στην πνευματική δημιουργία των ανθρώπων,που λείπει.Έναν σεβασμό που θα ξεπερνά τον ρατσισμό και που θα πρέπει αυτά τα στοιχεία να μή τα περιορίζουμε μόνο στο ποδόσφαιρο,που πολλοί στο άκουσμά του, δικαίως μειδιούν, επειδή εκεί έχει σαν στόχο ,να διαφυλαχτεί ως “επένδυση”,η αγορά έγχρωμων ποδοσφαιριστών από τις ομάδες, ανεξάρτητα άν, στην πρώτη “στραβή”,εισπράτουν πάντα τα χείριστα. Εδώ μιλάμε,για τα στοιχεία εκείνα,που αποτελούν πλευρές μιάς ανώτερης πνευματικής δημιουργίας,που η διατήρησή της ,πρέπει να αποτελέσει την βάση στήριξης,όσων παλεύουν, ώστε να μην εξισωθεί ο άνθρωπος,με όσα συμβαίνει να ισχύουν στην Ζούγκλα. Η Πνευματική Παγκόσμια Περιουσία,απαιτεί τον σεβασμό και την αποκοπή κάθε στοιχείου ρατασισμού,στην επιβίωσή της,που η Ελλάδα,οφείλει να πρωτοστατήσει και σ΄αυτό,γιατί καί μπορεί και πρέπει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου