Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Πεζοπορία Κατελειός-Πάστρα 5χλμ και 300μ υψομετρο


Για να γνωρίσεις τις ομορφιές της Κεφαλονιάς, αυτού του παραδεισένιου νησιού που έχουμε την τύχη να ζούμε όλο τον χρόνο, πρέπει να περπατήσεις. Να ανέβεις βουνά, να προσπεράσεις λαγκάδια, να διαβείς μέσα από ποταμάκια, να δροσιστείς σε μικρές φυσικές λιμνούλες, να κοπεί η ανάσα σου από τις ατελείωτες φυσικές ομορφιές που θα αντικρύσεις. Να μάθεις, να εξερευνήσεις, να διαβείς μονοπάτια σχεδόν απάτητα ακόμη.

Μονοπάτια που εντοπίζουν οι ντόπιοι, πεζοπορικά μονοπάτια που με δικά τους έξοδα και ατελείωτες ώρες προσωπικής δουλειάς, καθαρίζουν για να είναι βατά σε όλον τον κόσμο, βάζουν σημάνσεις για να ξέρεις που πρέπει να κατευθυνθείς. Άνθρωποι με πριόνια, άνθρωποι με μεράκι και αστείρευτη αγάπη για τον τόπο. 
Την Κυριακή που μας πέρασε, αυτοί οι άνθρωποι, ο Δημήτρης Τακίδης και η γλυκιά του Έφη, ο Γιώργος Ποταμιάνος, ο Πρόεδρος της Πάστρας Μάκης Φουρνιώτης, και όλα εκείνα τα παιδιά (Αλέξη Γκουντινάκη, Σπύρο Παπαδάτο, Μάκη Κολαιτη) που αφιλοκερδώς καθάρισαν αυτό το μονοπάτι από Κατελειό έως Πάστρα, μας ξενάγησαν στις δικές τους ομορφιές. Στις ομορφιές του Κατελειού. 
Ξεκινώντας από την παραλία του Κατελειού τις 10 το πρωϊ, ανηφορίζοντας το μονοπάτι των παλαιών, περνώντας μέσα απ'τα βουνά και τους κάμπους, περπατώντας δίπλα στο ποταμάκι, αντικρύζοντας νερόμυλους αρχοντικούς (19 συνολικά βρίσκονται στην συγκεκριμμένη περιοχή) που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση έως σήμερα, ένα αρδευτικό σύστημα των παλαιών χρόνων σε επίσης εξαιρετική κατάσταση και μετά από 5 χλμ περπάτημα φτάνουμε στην Πάστρα.
Εκεί ο Πρόεδρος της Πάστρας κ. Φουρνιώτης, ο κ. Τακίδης που είχε την ιδέα και που την υλοποίησε με την βοήθεια όλων των προαναφερόμενων και ο φίλος κ. Ποταμιάνος, αναφέρθηκαν εν συντομία σε αυτήν την ιδέα που πήρε σάρκα και οστά και που περισσότεροι από 60 άνθρωποι την περπάτησαν μαζί τους.
Ευχαριστούμε και την φίλη από την Αγγλία που μεταφέρει και στην Αγγλική Κοινότητα, με τον δικό της ενθουσιασμένο τόνο την αξία αυτής της πεζοπορικής διαδρομής.
Φυσικά φτάνοντας στην Πάστρα κάναμε ένα μικρό διάλειμμα στο καφενείο του χωριού, λίγο πριν αρχίζουμε να κατηφορίζουμε το μονοπάτι για να ξαναβρεθούμε στην παραλία του Κατελειού.
Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα !
Κατελειός-Πάστρα: Υψόμετρο 270 μ. 5 χλμ περπάτημα σε περίπου 1,5 ώρα.
Αριστέα Χαριτάτου
Ο Γιώργος Ποταμιάνος, αναφέρει και ευχαριστεί.....
Καλημέρα.
αρκετά μεγάλη συμμετοχή η σημερινή πεζοπορία από κατελειό στην Πάστρα.
Την Κυριακή γύρω στις 10 ξεκινήσαμε περί τα 70 άτομα από το περίπτερο του Κατελειού και 1,5 ώρα αργότερα βρισκόμασταν στην πηγή της σκούλας στην Πάστρα, 300μετρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Η αρχική ιδέα του Δημήτρη Τακίδη, να καθαριστεί το μονοπάτι ελαφρώς, τελικά κατέληξε στο να "αναπαλαιωθει" πλήρως, αυτό γιατί τελικά το μεράκι μας για τον τόπο είναι τεράστιο!
Μετά το πέρας του καθαρισμού αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια ημέρα "παρουσίασης" του στον κόσμο. Ο σκοπός, να μαθευτεί η πορεία αλλά και ποιοί δούλεψαν, έτσι ώστε να μην "επωφεληθούν" (για άλλη μια φορά) άτομα που ουδεμία σχέση είχαν με την όλη προσπάθεια.
Μέχρι το καλοκαίρι θα είναι πλήρως σηματοδοτημένο και εύκολο να περπατηθει από οποιονδήποτε το επιθυμεί χωρίς συνοδεία οδηγού.
Ένα Ευχαριστώ στους: Αλέξη Γκουντινάκη, Σπύρο Παπαδάτο, Μάκη Κολαιτη και στον πρόεδρο της Πάστρας Κ. Φουρνιώτη Μάκη.
Αριστέα Χαριτάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου