Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

“Ζεστό” χρήμα στις επιχειρήσεις από την Κυβέρνηση – Τα τρία νέα μέτρα στήριξης

Είναι σαφές ότι η εγχώρια αγορά, μετά την πανδημία, παρουσιάζει μια σοβαρή έλλειψη ρευστότητας, γι’ αυτό και η κυβέρνηση μελετά νέα δέσμη μέτρων στήριξης. Όπως μεταδόθηκε από το ρεπορτάζ του Open Tv,  το Μαξίμου εξετάζει νέο πακέτο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ετσι, από τον επόμενο μήνα οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να βλέπουν ζεστό χρήμα στα ταμεία τους από το κράτος, με μια σειρά παρεμβάσεων.

Πρώτη από όλες, ο δεύτερος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσα στον Ιούλιο, ο οποίος θα μοιράσει σε 150.000 επιχειρήσεις 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.  Στο τέλος Ιουλίου ετοιμάζεται και ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις, η οποία θα συνοδευτεί με μείωση προκαταβολής φόρου από 20 μέχρι 50%. Οι ζημιογόνες μάλιστα επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται να καταβάλουν κανένα ποσό.
Οι μειωμένοι τζίροι στις ελληνικές επιχειρήσεις έχουν θορυβήσει το οικονομικό επιτελείο και η προσπάθεια γίνεται τώρα από την κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί ένας νέος γύρος στάσης πληρωμών από τον Σεπτέμβριο. «Ανάσα» πρόκειται να δώσουν και οι μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ σε επιχειρήσεις, με μειωμένες εξασφαλίσεις. Ταυτόχρονα, από τον Ιούλιο μέχρι τον Φεβρουάριο θα μπορεί να πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων και νομικών προσώπων, σε 8 μηνιαίες δόσεις. Έτσι κι αλλιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μια σειρά παρεμβάσεων για στήριξη της Οικονομίας, ενώ τόνισε ότι «θα στηρίξουμε την εργασία».
«Τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά». Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την εισήγησή του στη σημερινή –δωδέκατη μέσα σε έναν χρόνο– συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.
Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε, επίσης, μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι παρά τις -αναμφισβήτητα- μεγάλες δυσκολίες που εξακολουθούν και υπάρχουν «ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας, φυσά στην Ελλάδα ένας αέρας εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας». Παράλληλα, στην εισαγωγική του τοποθέτηση επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών», στην οποία -όπως είπε- «η θεσμική κανονικότητα είναι η ισχυρότερη απάντηση».
«Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές», επισήμανε ο πρωθυπουργός κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, περίπου ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη. Όπως υπογράμμισε «αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών» προσθέτοντας ότι «η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, απένειμε τα εύσημα σε όσους συνεργάστηκαν για να υπάρξει «αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας» και τόνισε: «ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, υπογραμμίζοντας, συγκεκριμένα: «Παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή τι συμβαίνει, κυρίως στην αγορά εργασίας, και μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, πρωτίστως το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου