Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Τι συμβαίνει με την ανέγερση του στεγάστρου στον θολωτο τάφο των Τζανάτων ?

Αναδημοσιευση απο την  Kefaloniapress.gr
Ενω εγω (Porosnews-porosvress-pronoikefalonias ) επ[ιμενω να τον αποκαλω ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ,, και οποιος μπορει ας με διαψευσει!

Τι συμβαίνει με την ανέγερση του στεγάστρου στον θολωτο τάφο των Τζανάτων ?

Τι συμβαίνει με την ανέγερση του στεγάστρου στον θολωτο τάφο των Τζανάτων ?
Σύμφωνα με τις πληροφορίες  μας  περίεργες- τουλάχιστον -κινήσεις έγιναν κυριολεκτικά στο παρά πέντε από στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς που ζήτησαν συμπληρωματικά στοιχεία για το στέγαστρο του θολωτού τάφου με το σκεπτικό ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει ουσιαστικά στην ακύρωση της χρηματοδότησης κατασκευής του νέου στεγάστρου!

Με αυτό τον τρόπο δηλαδή με τις προσωπικές εμμονές ορισμένων υπαλλήλων που χρησιμοποιούν το τέχνασμα της παρέλευσης του χρονικού ορίου,  θεωρούν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η πρωτοποριακή κάλυψη  του θολωτού τάφου που θα είναι μοναδική στην Ελλάδα.
Οι γραπτές δεσμεύσεις της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη στη Βουλή (Διαβάστε εδω Απάντηση Υπουργού Πολιτισμού στο ΚΚΕ για το θολωτό Τάφο των Τζανάτων ) κατόπιν ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ, (Διαβάστε την ερώτηση του ΚΚΕ εδω Ερώτηση ΚΚΕ για θολωτο τάφο Τζανάτων αλλά και του Γενικού Γραμματέα κυρίου Γιώργου Διδασκάλου, μετέπεσαν σε έπεα πτερόεντα  μια και ορισμένοι υπάλληλοι του Υπουργείου θεωρούν Φέουδό τους την Κεφαλονιά και διαχειρίζονται κατά το δοκούν τα μνημεία της! Στο Kefaloniapress έχουν δημοσιευτεί πλήθος εμπεριστατωμένων άρθρων για το θέμα αυτό.
Στην απάντηση της Υπουργού στο ΚΚΕ διαβάζουμε – ανάμεσα  στα άλλα αναφερόμενα- ότι εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000) θα δοθούν για δίκτυο αισθητήρων στον τάφο των Τζανάτων. Αναμένουμε να δείξει έμπρακτα  παρόμοιο ενδιαφέρον και στα υπόλοιπα μνημεία όλων των ιστορικών περιόδων που υπάρχουν στην Κεφαλονιά και καταρρέουν!
Σύμφωνα με το Εθνικό Αρχείο Διατριβών ο προϊστάμενος της Εφορείας είναι εξοικειωμένος με τις νέες τεχνολογίες https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/45076, αλλά έχει ενδιαφέρον-για το μέλλον- να δούμε και τα ονόματα της εξεταστικής επιτροπής.
 Σχετικά όμως με το τις πληροφορίες  που αναγράψαμε και που πιθανόν προκαλέσουν ακύρωση και παραπομπή  στο μέλλον της κατασκευής του νέου στεγάστρου, ζητάμε με οποιοδήποτε τρόπο να λάβουν ενεργή θέση  ο βουλευτής του νησιού κος Παναγής Καππάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης κος Σταύρος Τραυλός αλλά και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης!
Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου