Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Όχι, δεν θα γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!

 


Μεγάλη έκπληξη μου προκαλεί το γεγονός πως ενώ εγώ από τον Ιανουάριο 2022 σας είχα προειδοποιήσει επανειλημμένα και αναλυτικά, όταν κανένας άλλος στην Ελλάδα (πολιτικός, αρθρογράφος ή αναλυτής) δεν σας έκανε τη δύσκολη δημόσια πρόβλεψη μου πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα εισβάλει στην Ουκρανία, τώρα έχουμε φτάσει στο αντίθετο άκρο... Ότι δηλαδή περίπου θα έρθει κάτι σαν τη συντέλεια του κόσμου με ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Χωρίς να θέλω κι εγώ να υπερβάλω θα πρέπει να σας πω την άποψη μου πως τελικά κι αυτή η γεωπολιτική κρίση θα ξεπεραστεί και πως η οικονομία και η βαριά μας βιομηχανία ο τουρισμός θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία!
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έγκυρων οικονομικών οργανισμών όπως του Επενδυτικού Οίκου Wood η ανάπτυξη της Ελλάδας μας φέτος θα συνεχιστεί μειωμένη μόνο κατά -2% (από +4% στο +2%.) Άνοδος της οικονομίας που δεν θα υπήρχε σε καμία περίπτωση αν στην εξουσία υπήρχαν ακόμα οι "μαθητευόμενοι μάγοι" του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν στην εύκολη κυβερνητικά εποχή που κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου υπήρξε παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και Ειρήνη στον πλανήτη, γνωρίσαμε το αδικαιολόγητο οικονομικό κραχ (με ζημιά τουλάχιστον 100 δις Ευρώ) φανταστείτε πόσο καλά τα πηγαίνει τώρα ο ικανότατος νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάπτυξη τουλάχιστον +8,5% πέρυσι! Ιστορικά μεγάλη ανάπτυξη και άνοδο εισοδημάτων μάλιστα με τον Τούρκο να επιδιώκει την πολεμική σύγκρουση μαζί μας και εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του Κορονόιου!
Όσο για τον πληθωρισμό, από τον οποίο χάνουμε όλοι μας, ο Οίκος Wood προβλέπει πως φέτος θα κυμανθεί στο +14,7% αλλά τον επόμενο χρόνο το 2023 θα πέσει ευτυχώς στο ήμισυ περίπου (+6,2%.)
Καθώς και για τον τουρισμό, ευτυχώς για την Ελλάδα μας, τα τουριστικά έσοδα της Ελλάδας από τους Ρώσους επισκέπτες μας το 2021 αποτελούσαν μόλις το... 1% των συνολικών εσόδων μας... Οπότε, πάλι δεν ανησυχούμε!
Τελειώνοντας, πιστεύω αν και θα υπάρχει κάποια διεθνή αναταραχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις διεθνείς τιμές της ενέργειας, στον πληθωρισμό και στα γεωπολιτικά δεδομένα που θα επηρεάσουν όπως είναι φυσικό και τη χώρα μας πως τελικά τώρα, που όπως πάλι σας πρόβλεψα τελειώνουν οι οικονομικές επιπτώσεις του Κορονόιου στην οικονομία μας, θα ξεπεράσουμε με υπομονή τις δυσκολίες και η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γνωρίσει ξανά την πολύπλευρη μεγάλη ανοδική πορεία που μας έχει συνηθίσει. Κάνοντας μας να ξεχάσουμε τις αχρείαστες μαύρες εμπειρίες που περάσαμε στο όχι και τόσο μακρινό πολιτικό και οικονομικό παρελθόν μας!
Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου