Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 Mε απόφαση της 4ης/23-2-22 Συνεδρίασης, το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνει το ΕΚ-Κ.Ι. μαζί με τα εργατικά κέντρα Πάτρας, Ζακύνθου, Αγρινίου, Αμαλιάδας, το Σάββατο 26-2-22 στις 11:30πμ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολιού.

                                                                                                                                                                              Οι εκατοντάδες νεκροί καθημερινά εδώ και 5 μήνες και οι χιλιάδες από την αρχή της πανδημίας είναι συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο λαός εγκαταλείφθηκε και φορτώθηκε με «ατομική ευθύνη» και πρόστιμα. Δεν λήφθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο σε εργασιακούς χώρους, σχολεία, ΜΜΜ, ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από πριν την πανδημία. Η κυβέρνηση συνέχισε και έντεινε την πολιτική της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών και του δικαιώματος του λαού στην περίθαλψη που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

 

Περισσεύουν τα λόγια, που αποκαλύπτουν τα ψέματα τις κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι τάχα στήριξε τα νοσοκομεία και τώρα ενδιαφέρεται για «αναβάθμιση μέσω του «νέου ΕΣΥ». Αποτέλεσμα της πολιτικής τους είναι οι χιλιάδες νεκροί, η μετατροπή των νοσοκομείων σε μίας νόσου με τις τεράστιες λίστες αναμονής χειρουργείων, τα μεγάλα ποσοστά καθυστερημένων διαγνώσεων και η εργασιακή κόπωση όλων μας, αποτέλεσμα των μετακινήσεων, των αναστολών, του συνεχούς τρεχαλητού, της τρομοκρατίας. Δεν πρόκειται να σταματήσουν. Για λογαριασμό των κερδών του κεφαλαίου με την ακρίβεια, το νόμο Χατζηδάκη, τους νόμους Κεραμέως και την εντεινόμενη φασιστικοποίηση, στα νοσοκομεία ετοιμάζουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και λουκέτα.

 

Η πληρωμή των τεστ των συναδέλφων που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση είναι άλλο ένα εκδικητικό χαράτσι. Στην ουσία μείωση μισθού. Δεν έχει κανένα υγειονομικό περιεχόμενο, τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη και διεκδικούμε δωρεάν τεστ ασχέτως εμβολιασμού. Όπως ποτέ δεν είχε υγειονομικό περιεχόμενο η αναστολή των 7.000 συναδέλφων μας. Υπηρέτησε τη στοχοποίηση του λαού για να αποποιηθεί η κυβέρνηση τις εγκληματικές της ευθύνες αλλά κυρίως αποτελεί χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Γι’ αυτό πασχίζει η κυβέρνηση να διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο απόλυσής τους. Θα αποτελέσει «προηγούμενο» για όλους μας.

 

Τη στιγμή που η ακρίβεια αρπάζει το λαϊκό εισόδημα, μεθοδεύουν την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος για χιλιάδες υγειονομικούς. Η διυπουργική απόφαση αναπροσαρμογής του υπολογισμού του επιδόματος αφήνει δεκάδες χιλιάδες υγειονομικούς με μείωση μισθού! Αυτή είναι η εξυγίανση που διαφημίζουν μετά από τις κοροϊδίες για ένταξη στα ΒΑΕ.

 

Οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν ολοκληρωτικό χτύπημα στα εργασιακά μας δικαιώματα και ακόμη πιο ακριβή και απρόσιτη περίθαλψη για το λαό. Οι ΣΔΙΤ (συμπράξεις με ιδιώτες) σημαίνουν ξεπούλημα και επέκταση του πεδίου δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου. Στην πρωτοβάθμια περίθαλψη θα είναι η ταφόπλακα για οποιαδήποτε ενίσχυση των Κ.Υ. αφού σχεδιάζεται να παραδοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ο λαός θα χρειάζεται παραπεμπτικά και χαράτσια για να φτάσει στο νοσοκομείο. Μισθοί και συμβάσεις θα γίνουν λάστιχο στα χέρια manager με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ (νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου) ενώ λουκέτα νοσοκομείων είναι στις άμεσες επιδιώξεις.   

                                                             ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.Ενίσχυση του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με γενναία χρηματοδότηση.

2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού-Μονιμοποίηση των

συμβασιούχων.

3. Άρση των αναστολών εργασίας. Καμιά απόλυση υγειονομικού.

4. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής

εργασίας – Ένταξη στα ΒΑΕ.

5. Αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.

6. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των νοσοκομείων.

7. Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής στην Πτέρυγα «Βεργωτή».

8. Επισκευή του κτιρίου του νοσοκομείου.

9. Ενίσχυση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

 

                 Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου