Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Έχει ο “Εμμανουέλ Μακρόν” Ελληνικές Ρίζες ;

 


Ο νέος όπως όλα φαίνονται μεγάλος άνδρας της Γαλλικής Δημοκρατίας θα είναι από το απόγευμα και μετά ο “Εμμανυέλ Μακρόν” (γαλλικά Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron) γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου 1977 στην πόλη Αμιέν (Ελληνικά :Αμιένη).

Από νωρίς στην πολιτική του καριέρα έχει δείξει δείγματα ότι θα είναι πολύ κοντά στο πρόβλημα της χώρας μας συνεχίζοντας τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας με κορονίδα την υποστήριξη του κ. Ολάντ το καλοκαίρι του 2015 στην δύσκολη φάση που πέρασε η χώρα μας.

Δηλώσεις όπως αυτή “Υπέρ της συντονισμένης αναδιάρθωσης του ελληνικού χρέους” (http://www.iefimerida.gr/news/335739/makron-gia-tin-ellada-yper-syntonismenis-anadiarthrosis-toy-ellinikoy-hreoys) και της μάχης για την ανάπτυξη της χώρας μας δείχνουν την πολιτική που θα ακολουθήσει απέναντι στην Ελλάδα

Από που κατάγεται, γιατί μας ήταν άγνωστος ;

Στην Γαλλία πολλοί ρωτούν από που ξεκίνησε ο Μακρόν ; Ειναι Γάλλος ; Τι καταγωγή έχει ;

Η πολιτική καταγωγή του Μακρόν είναι κεντροαριστερή και έχει δηλωθεί από τα εφηβικά του χρόνια. Ο πατέρας του γνωστός για τις κεντροαριστερές ιδέες του και την πίστη του στην Δημοκρατία τον μεγάλωσε με αξίες όπως ο πολιτικός σεβασμός, οι αγώνες για τα δικαιώματα των εργατών κτλ. Ο πατέρας του Jean (Ιωάννης) Μακρόν γεννήθηκε και αυτός στην Γαλλία όπου μετακόμισε ο πατέρας του και παππούς του σημερινού υποψήφιου (Μανώλης Μακρόπουλος) από την περιοχή της ημιορεινής Αχαίας λίγα μόλις χιλίομετρα από την πρωτεύουσα του νομού.

Χαρακτηριστικό είναι πως το επώνυμο Μακρής και Μακρόπουλος συναντάται στην Αχαία ακόμα και σήμερα σε αρκετές περιοχές.

Αναμένουμε λοιπόν το απόγευμα τις πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου της Γαλλίας και τις επόμενες ημέρες την πολιτική που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου