Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ε.Α.Σ. : Αγροτικές ενισχύσεις 1,9 δισ. ευρώ το 2023

  Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των Αποφάσεων που εξειδικεύουν το εφαρμοστικό πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) κατά το ξεκίνημά της, μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία που ολοκλήρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ορίζεται ο βασικός κορμός του πλαισίου εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την στήριξη και την ανάπτυξη του Πρωτογενή τομέα βάση του οποίου θα αξιοποιηθεί το συνολικό ποσό των 19,3 δις ευρώ που θα αντλήσει η Ελλάδα από την Κ.Α.Π. της περιόδου 2023 - 2027.

     Συγκεκριμένα με τις παραπάνω Αποφάσεις που αφορούν τον Πυλώνα Ι (Άμεσες Ενισχύσεις) της Κ.Α.Π. καθορίστηκε το πλαίσιο των χρημάτων 1,9 δις ευρώ ανά έτος που θα αξιοποιηθούν για τη στήριξη και εκσυγχρονισμό της Αγροτικής μας παραγωγής. Παράλληλα, διαμορφώνεται και το κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο.

     Υπενθυμίζεται πως οι Αποφάσεις αυτές φέρνουν την Ελλάδα ανάμεσα στις πρώτες πέντε χώρες από τα 27 κράτη –μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν θεσμοθετήσει το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσει το σύστημα πληρωμών τους για ένα σύγχρονο, καινοτόμο και ανταγωνιστικό Πρωτογενή τομέα που οι Παραγωγοί μας έχουν ανάγκη.

                 Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου