Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Λιμεναρχείο έως το άγαλμα του Καββαδία

 Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα εκτελεστούν στο Αργοστόλι το επόμενο διάστημα. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Λιμεναρχείο έως το άγαλμα του Καββαδία που έχει αναλάβει η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ, θα αλλάξει προς το καλύτερο το τελευταίο κομμάτι του παραλιακού μετώπου της πρωτεύουσας του Δήμου.

Ας δούμε όμως σήμερα την περιοχή παρέμβασης του έργου από ψηλά. Η αναγκαιότητα του έργου εμφανής. Απόδοση του δημοσίου κτήματος της χερσαίας ζώνης λιμένα στους Δημότες και τους τουριστικούς επισκέπτες του νησιού.

Η εικόνα “παραγκούπολης του στυλ Μαχαλά” ξεπερνά πλέον και τις γειτονιές του Χαρτούμ στο Σουδάν. Ξύλινο ερειπωμένο γκαράζ, διαβρωμένα από την σκουριά κοντέινερ, στέγαστρα από σιδηροκατασκευή, μπάρμπεκιου!!, πρόχειρες περιφράξεις και άγρια βλάστηση με χορτάρια, συνθέτουν ένα εκρηκτικό “μίγμα κιτσ” της δεκαετίας του 1980 που δεν συνάδει με τις σημερινές ανάγκες του μητροπολιτικού Δήμου.

Η διευθέτηση των εγκαταστάσεων του ΝΟΑ με το γνωστό καθεστώς είναι ζήτημα με τον Φορέα Διαχείρισης διοίκησης και εκμετάλλευσης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα και δεν έχει να κάνει με την υλοποίηση του εν’ θέματι έργου που διαθέτει όλες τις αδειοδοτήσεις κατά νόμο με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και υπεύθυνο Υπουργείο το Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ας δούμε όμως το βίντεο και τις φωτο διότι όπως λένε οι ΚΙνέζοι “Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου