Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Η Λιμνη Άβυθος

 


Αντιγόνη Αποστολάτου

Η Λιμνη Άβυθος είναι γνωστή και με το όνομα Άκωλη γιατί παλαιά υπήρχε η αντίληψη πως ήταν τόσο βαθιά που κανείς δε μπορούσε να βρει το βυθό της .
Θρύλους και Ιστορίες είχαν πλάσει στο παρελθόν για την Λίμνη που κανείς δεν είχε κατορθώσει να μετρήσει το βάθος της και δεν είναι και πολλά χρόνια που κάποιος ξεδιάλυνε το μυστήριο.....
Έριξε στα νερά της Αβύθου ένα σίδερο δεμένο με σκοινί όταν έφτασε στον πάτο της λίμνης μέτρησαν το σκοινί και το βάθος της λίμνης ήταν μόλις 11 μέτρα με το σίδερο τα ρεύματα που υπάρχουν δεν παρέσυραν το σκοινί και έτσι κατακόρυφα πήγε στον πυθμένα της λιμνης.
Μεγάλος υδροβιότοπος και το τοπίο μοναδικό, ανάμεσα σε καταπράσινη φύση με κυπαρίσσια, πίσω το βουνό και γύρω τις αιωνόβιες ελιές .
Χρησιμοποιείται για υδροδότηση της περιοχής και τα νερά της υπόγεια επικοινωνούν με άλλες περιοχές του νησιού όπως τις Καταβόθρες στο Αργοστόλι και τη Μελισσάνη στη Σάμη, έτσι την συνδέουν με το μεγάλο μυστήριο των φυσικών και γεωλογικών φαινομένων της Κεφαλονιάς.
Αν και ο Άγιος Νικόλαος με παλιά Ονομασία Κατάραχο που βρίσκεται η λίμνη ανήκει στον Πρώην Δήμο Ελειού Πρόννων και τώρα Αργοστολίου, η Άβυθος ανήκει στη Σάμη, πατήστε τη φώτο να ανοίξει γιατι είναιπολυ μεγάλη!
Καλημέρα καλή Βδομάδα Σε όλους! 
Δείτε λιγότερα
— στην τοποθεσία Άγιος Νικόλαος Λίμνη Άβυθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου