Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Με το Κυλληνη -Πάτρα,, ποτε θα δουμε προκοπή?

 

Εθνική (😉 επαρχιακή οδός Πάτρας - Πύργου.
Θα αναφερθώ ξανά στον πολύπαθο αυτόν δρόμο Πάτρας Πύργου ο οποιος έχει γίνει εκτος των άλλων και ο πιο αργός δρόμος της Ευρώπης.
Δεκαετιες τώρα έχουμε θρηνήσει δεκαδες νεκρούς ,στον κάθ’ ομολογία πιο επικίνδυνο δρόμο της χώρας.
Εθνική οδός μονο κατ’ ευφημισμό, χωρίς φώτα , κακή σήμανση ,με ανοικτή πρόσβαση σε κάθε ποδήλατο , τρακτέρ , ερπηστριοφορο ,ανθρωπους, ζώα και οτιδήποτε κινείται , χωρίς λωρίδα εκτάκτου ανάγκης.Και δεν συζητάμε σε περίπτωση κακοκαιρίας ή έστω έντονης βροχοπτωσης.
Με άλλα λόγια θεωρείται εθνική οδός χωρίς να πληρει καμία προδιαγραφη εθνικής οδού.
Στο δρόμο αυτόν λοιπόν και εν αναμονή του πολυδιαφημισμένου και πολυαναμενόμενου νέου εθνικού δρόμου Πάτρας Πύργου ,( να δούμε επιτελους πότε) , κάποιοι θεώρησαν για τη βελτίωση του να τοποθετηθούν σχεδόν σε όλη τη διαδρομή χιλιάδες κολονάκια για ελεγχόμενα σημεία προσπέρασης και αποφυγή ατυχημάτων χωρίς ομως καμία άλλη μέριμνα για τα παραπάνω υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα του δρόμου.
Εστω κι έτσι,ένας χρόνος πέρασε μετρώντας τα κολονακια.
Φέτος για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της διαδρομής προστέθηκαν δεκαδες σηματοδότες - φανάρια σε κάθε σχεδόν χωριό - κόμβο της διαδρομής ( από Κυλληνη μέχρι την περιμετρική Πάτρας μέτρησα 21 !!)
Ερωτημα 1 :
Διαδρομή ασφαλέστερη;
Γενικά κρίνεται ασφαλέστερη.
Ομως ,ταξιδεύω στο δρόμο είκοσι χρόνια πενηντα φορές το χρονο, και δε διαπιστώνω καμία αλλαγή στην οδική συμπεριφορά. Αντίθετα περισσότερα νεύρα λόγω αργοπορίας,λανθασμενες προσπερασεις και επικίνδυνα στριμώγματα στα κολονακια. Οι δε εκπλήξεις στη διαδρομή ειδικά το βράδυ (τρακτέρ , ρυμουλκούμενα , ποδήλατα χωρις φώτα) καμία απολύτως διαφορά.
Δε συζητάω καν όταν βρέχει.
Επιπλέον σε ένα δρόμο που στερείται λωρίδας εκτακτου ανάγκης επείγοντα περιστατικά ( ασθενοφόρα, γιατροί-ασθενείς ,περιπολικά , πυροσβεστική ) καθυστερούν πολύ περισσότερο από πριν με οτι αυτό μπορεί να σημαινει.
Ερώτημα 2:
Γιατί τόσα χρόνια καθυστέρηση να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις σε έναν πράγματι τόσο επικίνδυνο δρόμο και από την άλλη γιατί τόση βιασύνη να γίνουν τώρα που υποτίθεται περιμένουμε σύντομα τον νέο ασφαλή δρόμο ;
Θα μπορούσε άνετα μετά την ολοκλήρωση του νέου δρόμου να μετατραπεί σε μια περιαστική λεωφόρο ( όπως λειτουργεί τώρα)
Ερώτημα 3:
Στοιχειωδης φωτισμός;
Μέριμνα για επείγοντα περιστατικά;
Έλεγχος των επικίνδυνων παροικούντων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα ;
Για όλα τα παραπάνω έγινε κάτι;
Γενικά αν και δεν μπορώ να μπω στο μυαλό αυτών που σχεδιάζουν και υλοποιούν αυτές τις παρεμβάσεις εκτιμώ ότι υστερούν σε προτεραιότητες και timing, κάτι όχι και τόσο πρωτόγνωρο για τη χώρα μας.
Ελπίζω το επόμενο μέτρο ασφαλείας στο συγκεκριμένο δρόμο να μην είναι σχολικοί τροχονόμοι μέχρι να δοθεί η νέα εθνική οδός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου