Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ

 

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εκλογές προέδρου.

Η μία πλευρά, αυτή της πλειοψηφίας, υποστηρίζει ότι δεν έχει δικαίωμα ο κ. Κασσελάκης να είναι υποψήφιος, με τον ίδιο να διαμηνύει πως την τελική απάντηση θα τη δώσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατόρθωσε το 2015 να κάνει πράξη το όραμα της κυβερνώσας Αριστεράς, πλέον, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας του, με τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν να είναι καθοριστικές ακόμα και για την ίδια του την ύπαρξη.

Επεισοδιακή συνεδρίαση εντός και εκτός αιθούσης

Κατά τα λοιπά, το Σάββατο (12/10) πραγματοποιήθηκε άλλη μία εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με την ομάδα των «87» ή «100» να είναι εξαρχής αποφασισμένη να κλείσει κάθε «δρόμο» στον Στέφανο Κασσελάκη, που θα μπορούσε να τον οδηγήσει εκ νέου στο «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειοψηφία θεωρεί οριστικό τον αποκλεισμό Κασσελάκη – Εκείνος ποντάρει στο Συνέδριο για την ολική επαναφορά του

Ένταση σημειώθηκε

 και έξω από την αίθουσα όπου συνεδρίασε η Κ.Ε., με οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη να αποδοκιμάζουν τις διαδικασίες, τόσο όσο η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη, όσο και ακόμα περισσότερο μετά την απόφαση αποκλεισμού του.

Είχαν προηγηθεί – χωρίς να συμβάλουν, πάντως, στη βελτίωση του αρνητικού κλίματος – οι διαρροές SMS υποστηρικτών του, που αυτοαποκαλούνταν, μάλιστα, ως «Κ.Ε. Κασσελάκη», με τα οποία ζητούσαν από όσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τον στηρίζουν να απέχουν από την κρίσιμη συνεδρίαση, ποντάροντας στη μη απαρτία, προκειμένου να αποφευχθεί η απόφαση του αποκλεισμού του από τις εκλογές.

Παρότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε άμεσα, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια και αποδοκιμάζοντας τέτοιες ενέργειες, πολλά στελέχη της πλειοψηφίας, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, κατηγόρησαν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «υποκρισία», καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τα μέλη που πρόσκεινται στον κ. Κασσελάκη απείχαν από τις διαδικασίες.

Η απόσυρση του εξώδικου άργησε… πάνω από μια μέρα

Να σημειωθεί, επιπλέον, πως ο Στέφανος Κασσελάκης απέσυρε, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση, και την… «πέτρα του σκανδάλου», δηλαδή το εξώδικο που απέστειλε προς την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για τη διαρροή της δήλωσης πόθεν έσχες του στον Τύπο, «ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι», όπως διεμήνυε σε ανάρτησή του.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από τις εξελίξεις, ήταν πλέον αργά, καθώς η πλειοψηφία χαρακτήρισε «προσχηματική» την απόσυρση του εξωδίκου «τελευταία στιγμή».

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Πολάκης που συναντήθηκε τελικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, παρότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρόεδροι ακύρωσαν τη συμμετοχή τους, δεν πήγε στην συνεδρίαση της Κ.Ε., ενώ πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στην Κρήτη έκανε νέα παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι, υποστηρίζοντας πως «εξώδικα και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται». Η πραγματικότητα, βέβαια, τον διέψευσε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου