Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Βία ανηλίκων: Σε “πεδίο μάχης” έχουν μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες περιοχές στο Ληξούρι

 Σε “πεδίο μάχης” έχουν μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες περιοχές του Ληξουρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, με ανήλικους μαθητές να μπλέκονται σε καβγάδες.

Την ίδια ώρα το ΓΕΛ Ληξουρίου, το ΕΠΑΛ και το Πετρίτσειο Γυμνάσιο τελούσαν υπό κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της χρηματοδότησης, την συγχώνευση τμημάτων κλπ.

Το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου άγνωστοι πέταξαν μολότωφ και άλλα αντικείμενα στο Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Στη συνέχεια μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ, φέρεται να επιχείρησε να σταματήσει για έλεγχο μοτοσυκλέτα, την οποία όπως αποδείχθηκε οδηγούσαν ανήλικοι. Εκείνοι όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά κινήθηκαν επικίνδυνα προς τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να πέσουν και να τραυματιστούν.

Στο σημείο έσπευσαν επιπλέον δυνάμεις της ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τους ανήλικους και τους οδήγησαν στο ΑΤ Αργοστολίου και στη συνέχεια στον εισαγγελέα προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες στους ίδιους και ενδεχομένως και στους γονείς για παραμέληση εποπτείας.

Το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου ομάδα 40 περίπου μαθητών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΑΤ Αργοστολίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

Να σημειωθεί βέβαια, πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι μόνοι που τραυματίστηκαν και υπέστησαν σοβαρή σωματική βλάβη είναι οι αστυνομικοί που επιχείρησαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην κοινωνία μας και για αυτό δεν φταίει καμία αστυνομική βία. Η αύξηση της εγκληματικότητας ανηλίκων αυξάνεται ραγδαία με πλήθος περιστατικών σε όλη την χώρα.

Πολιτεία, εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά πριν να είναι αργά.

Ανακοίνωση για το συμβάν έχει βγάλει τόσο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όσο και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ληξουρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου