Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ,ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΟΥ!! ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΛΟΓΚΑΝ

Από τις 37 παραλίες , οι 16 δεν δημοπρατήθηκαν λόγω υψηλής τιμής

 email Aναγνώστη της  kefaloniapress.gr
 
 
 Φωτο : H άγονη παραλία του Πόρου ,  από Porosnews.blogspot.com
 
Στον διαγωνισμό  στις 09/06/2011 ,  από τις 37 προς δημοπράτηση παραλίες οι 16 και δυο καντίνες βγήκαν άγονες. Πρόκειται για τις παραλίες :
 
Kαμινια, Rατζακλι, Mουντα, (πόστα 7)
Πόρος (ποστα 2),
Σκάλα (ποστα 3),
Φύκια (ποστο 1),
Κατελειος (ποστα 2),  
Αη Χελης (ποστο 1)
και οι Καντινες:  Αμμες και αι Χελης
 
Αυτές τις παραλίες και τις καντίνες δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να τις πάρει γιατί ήταν υπέρογκο το ποσό της εκκίνησης του πλειστηριασμού.
 
Παρόλα αυτά στο Δελτίο Τύπου του Δήμου άλλα γράφτηκαν. Ούτε λίγο ούτε πολύ πανηγύριζαν ότι όλες οι παραλίες νοικιάστηκαν και μάλιστα σε ψηλότερες τιμές. Διαβάστε το : http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=21432&Itemid=146
 
Σήμερα,  στην Οικονομική Επιτροπή θα επικυρωθούν οι 21 παραλίες που δόθηκαν στον πλειστηριασμό, ενώ οι 16 άγονες θα πάνε σε νέο πλειστηριασμό. Αν και αυτός βγει άγονος και δεν υπάρξει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες τότε την τρίτη φορά γίνεται ανάθεση. Ο επιχειρηματίας προσφέρει ένα ποσό στον Δήμο και αν υπάρξει συμφωνία κατοχυρώνεται.
 
Το πρόβλημα είναι ότι η Οικονομική Επιτροπή δεν μπορεί να μειώσει τις τιμές από αυτές τις παραλίες γιατί είναι απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι θα πρέπει να ξαναπεράσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και να εγκριθούν νέα μισθώματα ή να εξουσιοδοτηθεί η Οικονομική Επιτροπή να ορίσει το μίσθωμα.  Διαδικασία που θα φάει μέρες.
 
Η πρ. Δήμαρχος Κατερίνα Κουταλά εκ μέρους της αντιπολίτευσης, είχε προτείνει να μην αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την τιμή αλλά να εξουσιοδοτηθεί  άλλο ευέλικτο όργανο. Η πρόταση είχε απορριφθεί πανηγυρικά για να επιβεβαιωθεί η ορθότητά της λίγες μέρες μετά.
 
Ετσι, το μέλλον για τις 16 παραλίες και τις δυο καντίνες , είναι αβέβαιο και χρονοβόρο. Και πρόκειται για πολύ τουριστικές παραλίες : Σκάλα, Κατελειό, Πόρος, Μούντα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι άγονες βγήκαν οι περισσότερες παραλίες της Νότιας  Κεφαλονιάς (Ρατζακλή, Σκάλα, Πόρος) ενώ συνεχίζει να θεωρείται απαράδεκτο το μίσθωμα της καντίνας του Αη Χέλη στα 14.000 ευρώ (από τα 5.600 Ε). Τι στο καλό θα πουλάει ο άνθρωπος; Αστακούς;
 
Θέλω όμως να κάνω και άλλη μια παρατήρηση στο Δελτίο Τύπου του Δήμου στην περίφημη πρόταση
 
  • "Τέλος, να πούμε ότι μπορεί να υπήρξε καθυστέρηση αλλά πλέον στις παραλίες μας με Δήμαρχο τον Αλ. Παρίση βασιλεύει η νομιμότητα που μέχρι σήμερα ήταν το μεγάλο ζητούμενο."
 
Στις παραλίες Μούντα, Ποταμάκια, Καμίνια, Σκάλα, Πόρο σε ορισμένα σημεία έχουν απλωθεί  καρέκλες χωρίς να έχει κατοχυρωθεί δημοπρασία. Αυτή είναι η νομιμότητα κύριε Δήμαρχε;   Tην νομιμότητα θα την δούμε και στην λειτουργία των παραλιών που δόθηκαν με απευθείας ανάθεση. Πόσες ομπρέλες βάζουν; κατά πόσο τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ των πόστων; θα κάνετε έλεγχο; Θα μας ενημερώσετε;
 
Τους δε πανηγυρισμούς για τα έσοδα από τις παραλίες που δημοπρατήθηκαν με την πρώτη φορά και για αυτές που θα δοθούν στις επόμενες , κρατείστε τα τα για το τέλος τις σεζόν. Τώρα δόθηκε στον Δήμο  το 50% του μισθώματος (περίπου 170.000 ευρώ συνολικά ) τι θα γίνει στο τέλος ; Θα δοθεί και το υπόλοιπο ή λόγω κρίσης και αναδουλειάς θα μπούμε σε ρυθμίσεις και παραρυθμίσεις , δανεικά και αγύριστα;    
 
Αφήστε λοιπόν τους πανηγυρισμούς για τον Οκτώβρη που θα κλείσει το ταμείο.  Tώρα κοιτάξτε πως θα τα μπαλώσετε για να αλλάξετε τις τιμές στις 16 άγονες γιατί στην τρίτη φορά μπορεί και να δοθούν για ένα κομμάτι ψωμί προκειμένου να εισπράξετε κάτι και ας είν΄ και ρόγες..
 
Γι αυτό σας λέω.. Μην πανηγυρίζετε ακόμα. Τον Οκτώβρη κλείνει ο τουρισμός ταμείο..

 Αγανακτισμένος Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου