Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η Συμβολή του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού στην Απόβαση της Νορμανδίας


«THE D DAY»

Με την ευκαιρία της επετείου της 6ης Ιουνίου, ο Σύλλογος των Ναυτικών Κεφαλλονιάς «Νίκος Καββαδίας», διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 6 Ιουνίου, ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «ΚΕΦΑΛΟΣ» Αργοστολίου, με θέμα:
Η Συμβολή του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού
στην Απόβαση της Νορμανδίας
Κύριος ομιλητής θα είναι ο ποιητής Δρ. Γιώργος Σπηλιώτης, Αξιωματικός Γέφυρας του Ε. Ν. Εκ μέρους του Δ.Σ. θα προλογίσει ο Πλοίαρχος Ε.Ν. Τάσσος Παγουλάτος
Το Ελληνικό Εμπορικό Ναυτικό μας ήταν ο μπροστάρης κατά την απόβαση στην Νορμανδία και η εκδήλωση θα είναι ένα μνημόσυνο στους ναυτικούς και στρατιώτες που έπεσαν υπέρ της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.
Την νύχτα της 5ης προς την 6η Ιουνίου και ενώ στην θαλάσσια περιοχή έπνεαν σφοδροί άνεμοι (λέγεται για 8 μποφόρ) τα περήφανα εμπορικά πλοία με εθελοντές ναυτικούς τραβούσαν με πορεία προς την Δόξα! Συντεταγμένα τα εμπορικά πλοία προχωρούσαν σε νηοπομπή ( κομβόϊ) των 30 πλοίων μπροστά από τα πολεμικά αποβατικά .
Τα πρώτα πλοία που προσάραξαν για να σχηματίσουν έναν κυματοθραύστη ήταν δύο Ελληνικά το «Άγιος Σπυρίδων» και το «Γεώργιος Π.» με πλήρωμα Έλληνες εθελοντές ναυτικούς από τα λιμάνια της Αγγλίας. Πλοίαρχος του «Γεώργιος Π.» ήταν ο Καπετά Παρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου