Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ἀρχαία Ἑλληνικῆ πόλη στην Ρωσία

Οἱ ἀρχαιολόγοι ἀνεκάλυψαν στήν Ταμάν (στήν Ρωσία, στίς ἀκτές τῆς Μαύρης Θάλασσας)) τά ἐρείπια ἀρχαίας Ἑλληνικῆς πόλεως, πού χρονολογεῖται ἀπό τόν 6ο π.χ. αἰῶνα. Ἡ ἀνακάλυψις αὐτή μπορεῖ νά ἀλλάξη τίς γνώσεις μας γιά τήν Ἱστορία. Ἐπίσης,ὑπάρχει ναός ὁ ὁποῖος ἦταν ἀφιερωμένος στήν θεά τῆς γονιμότητος, Δήμητρα. Μέσα στό ναό ὑπάρχει ἕνα μέρος πού ἐχρησίμευε ὡς βωμός! Ἀξίζει νά σημειωθῆ ὅτι στίς ἀνασκαφές συμμετέχουν ἐθελοντές οἱ ὁποῖοι πληρώνουν κιόλας (500 ρούβλια) τήν ἡμέρα γιά τήν συμμετοχή τους στίς ἀνασκαφές!!!


Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑΔΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΦΑΝΑΓΟΡΕΙΑ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 12:03
Μοιραστείτε το στο Facebook Facebook   
fanagoria-1O Πούτιν καταδύθηκε στην καταποντισμένη Φαναγορεία στον κόλπο του Ταμάν, σε βάθος 200 μέτρων. Αναδυόμενος, έφερε μαζί του και δύο αρχαιοελληνικούς αμφορείς!
Ο Ρώσος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ακρόπολη, στο κέντρο της νέας Φαναγορείας, όπου βρίσκεται το παλάτι του άρχοντα του Βασιλείου του Πόντου, του Μιθριδάτη του 6ου του Ευπάτορος. Το μνημείο ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2009.
Σύμφωνα με τα κεραμικά ευρήματα, η Φαναγορεία ιδρύθηκε στα μέσα του 6ου αι. π.Χ., από κατοίκους των Αβδήρων με καταγωγή από την Τέω. Ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση ελληνική αποικία στην περιοχή (με έκταση περίπου 65 εκταρίων).
Παρ΄ ό,τι οι αναφορές στις γραπτές πηγές δεν είναι πολλές, και συνεπώς οι πληροφορίες μας για την πόλη στηρίζονται κυρίως στα αρχαιολογικά ευρήματα, τόσο ο Εκαταίος ο Μιλήσιος όσο και ο Στράβων αναφέρονται στην τοποθεσία και την εμπορική δραστηριότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου