"KAΛΛIKPATHΣ 2"
Με τέσσερις αντιδήμαρχους, από οκτώ που έχει τώρα, θα μείνει ο Δήμος Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη 2», που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, ενώ ο Δήμος Ιθάκης αντί δύο αντιδημάρχων που έχει σήμερα θα μείνει με έναν!

Αν τελικά το σχετικό νομοσχέδιο Γιαννίτση γίνει νόμος και δεν υπάρξουν αλλαγές, τότε ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης πρέπει να διαλέξει ποιοί αντιδήμαρχοι θα μείνουν και ποιοί θα φύγουν, ενώ ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Γιάννης Κασσιανός πρέπει να διαλέξει τον έναν από τους δύο αντιδήμαρχους.
Επίσης, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη 2»:
• Θα υπάρξουν τρείς νησιωτικές περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίου.
• Θα δημιουργηθεί στο Νομό μας 7μελής Περιφερειακή Επιτροπή, η οποία θα είναι γνωμοδοτική και συμβουλευτική προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην οποία θα προεδρεύει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής και θα συμμετέχουν σ’ αυτήν οι 7 σύμβουλοι της τοπικής Περιφερειακής Ενότητας, δηλαδή Ειρήνη Στεφάτου, Βαγγέλης Φιοραβάντες και Τζόγια Γρουζή (από την συμπολίτευση) και Διονύσης Γεωργάτος, Μάκης Φόρτες, Δημήτρης Μαντζουράτος και Θόδωρος Γαλιατσάτος (από την αντιπολίτευση).
• Θα δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Φορέας Διαχείρησης Απορριμάτων (φοσδα) με 15μελές Συμβούλιο, με πρόεδρο τον περιφερειάρχη, 5 περιφερειακούς συμβούλους (θα εκλέγονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο), καθώς και 9 δήμαρχους και δημοτικούς συμβούλους, που θα εκλέγονται από την Περιφερειακή Επιτροπή.
O ΦOΣΔA Ιονίων θα αναλάβει τα πάντα γύρω από την καθαριότητα των Ιονίων Νήσων και θα λειτουργεί από την Κέρκυρα!
• Oι περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν πάρει αρμοδιότητες από τον περιφερειάρχη (Ειρήνη Στεφάτου-πολιτιστικά, Τζόγια Γρουζή-Υγεία, Βαγγέλης Φιοραβάντες-ΤΕΙ) θα αμοίβονται με το 30% των αποδοχών του περιφερειάρχη, δηλαδή περί τα 1.000 ευρώ!

ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΝΕΟ   ΧΩΡΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  www.inkefalonia.gr

Σ. Σαββαόγλου: «Απαράδεκτη η μείωση των αντιδημάρχων»

    Σ. Σαββαόγλου: «Απαράδεκτη η μείωση των αντιδημάρχων»

Η επικείμενη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων στην Κεφαλονιά από οκτώ τον αριθμό σε τέσσερις, έχει προκαλέσει  πλήθος αντιδράσεων.
Επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Σάββα Σαββαόγλου, ζητώντας την άποψη του γι’ αυτό το ενδεχόμενο.
«Για την Κεφαλονιά αυτό το ενδεχόμενο είναι απαράδεκτο» δηλώνει ο κ. Σαββαόγλου και συνεχίζει: «Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο νησί το τέταρτο σε έκταση και με γεωγραφική ιδιομορφία.  Αυτή τη στιγμή οι οκτώ αντιδήμαρχοι δυσκολεύονται, φανταστείτε  να μείνουν οι μισοί τι έχει να γίνει. Θα είναι ένα πλήγμα για το νησί και θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα. Ειδικά σε ένα νησί σαν τη Κεφαλονιά που έχει τόσα πολλά χωριά, θα επιφέρει τεράστια προβλήματα, διότι οι τέσσερις αντιδήμαρχοι που θα μείνουν δεν θα προλαβαίνουν να τρέξουν για όλα.  
Ο δήμαρχος κ. Παρίσης θα ζητήσει από την Κεντρική Ένωση Δήμων και τον Υπουργό να μην ισχύσει αυτό το μέτρο τουλάχιστον στην Κεφαλονιά».