Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ


 «ΚΟΡΑΚΙΑ»!   ειδησείς  από το  τοπικό  http://porosweb.blogspot.com/

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!


Την Παρασκευή (24/2) κατετέθη στοναπαράδεκτο Εφαρμοστικό Νόμο των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας(ν)τροπολογία – εξπρές (που στην ουσία αποτελεί ένα ολόκληρο πολυνομοσχέδιο), το οποίο έχει ως πυρήνα την παράδοση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στα πιο τυφλά ιδιωτικά συμφέροντα.


Αυτή η (ν)τροπολογία, που πρόκειται να συζητηθεί άρον – άρον την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, παραβιάζει, με τις διαδικασίες που επελέγησαν, πλήρως τονΚανονισμό της Βουλής και κάθε έννοια Συνταγματικής τάξης!  Συγκεκριμένα, με την(ν)τροπολογία, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», παραδίδεται στην ουσία πλήρως στα ιδιωτικά συμφέροντα και συγκεκριμένα σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα συνάπτουν συμβάσεις με το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Με τον τρόπο αυτό, οι ηλικιωμένοι/ες παραδίδονται στην πιο ανελέητη κερδοσκοπία και εκμετάλλευση, αφού τέτοιου είδους εταιρείες μπορεί να συγκροτούνται «στο σωρό» και να λειτουργούν με εργασιακές σχέσεις «δουλεμπορίου».
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το κρίσιμης κοινωνικής σημασίας πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αντί να αναβαθμιστεί και να ανασυγκροτηθεί, ως στρατηγική δημόσια και δημοτική υπηρεσία, στην ουσία εξατμίζεται και αποδιαρθρώνεται, εγκαταλελειμμένο στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
Κι αυτό διότι οι «άσχετες» και «χωρίς προϋποθέσεις» ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλαμβάνουν τις σχετικές υπηρεσίες θα τις κοστολογούν μάλλον ακριβότερα, ενώ θα προσπαθούν να αντλούν κέρδη, βγάζοντας «και από τη μύγα ξύγκι», σε βάρος των ηλικιωμένων, τους οποίους θα τυλίγουν σε μια «κόλλα χαρτί».
Είναι προφανές ότι με αυτές τις αναθέσεις, τέσσερις χιλιάδες, περίπου, εργαζόμενοιστο «Βοήθεια στο Σπίτι» με τις οικογένειες τους, αφού ξεζουμίστηκαν μέχρι και 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου