Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

«Το λάβαρο της επανάστασης» σήκωσαν στο ΠΑΣΟΚ


ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Δύσκολα, πολύ δύσκολα θα περάσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου την οδηγία να ψηφίσουν στη Βουλή τα μέτρα του νέου μνημονίου, που επιβάλλει η τρόικα για το δάνειο-μαμούθ των 86 δισ. και το PSI.

«Το λάβαρο της επανάστασης» σήκωσαν στο ΠΑΣΟΚ
Και ενώ ΛΑΟΣ και ΝΔ θα πάνε συντεταγμένα στη Βουλή για να στηρίξουν το τελικό ΝΑΙ Σαμαρά και Καρατζαφέρη της συμφωνίας με την τρόικα, μέσα στο ΠΑΣΟΚ για την ώρα επικρατεί ένα απίστευτο "μπάχαλο", καθώς ο Παπανδρέου δεν έχει πλέον καμιά ισχύ και επιρροή μέσα στο Κίνημα.

Με "αρχιεπαναστάτες" τους Παπουτσή, Καστανίδη και Κατσέλη στην άρνηση του ΠΑΣΟΚ να δεχθεί τις εντολές της τρόικας, επεκτείνεται η ομαδοποίηση των βουλευτών του κόμματος σε βενιζελικούς (αυτοί θα ψηφίσουν τα μέτρα), σε παπανδρεϊκούς (όπου επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ για αποδοχή ή άρνηση των μέτρων) και σε άλλες δυνάμεις (π.χ. υποστηρικτές Καστανίδη που έχουν σηκώσει το λάβαρο κατά της τρόικας).
Τακτικισμοί, υπολογισμοί ψήφων, καθορισμός στάσης ανάλογα με τη στάση συνυποψηφίων τους στις ίδιες περιφέρειες, είναι το πλαίσιο κίνησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς γνωρίζουν ότι μόνο το 1/3 από αυτούς θα είναι στη  νέα Βουλή.
Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης και Ραγκούσης θα είναι οι κύριοι μοχλοί πίεσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν το ΝΑΙ Παπανδρέου στην τρόικα, ώστε να μην εμφανιστεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ ως μία  «πολιτική κουρελού», όπως λέει από χθες ανώτατο κομματικό στέλεχος στη Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου