Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Με αγγλικό στίχο και μπουζούκι στη Γιουροβίζιον

Τα τραγούδια θα ακουστούν από τα ραδιόφωνα αύριο, ενώ ετοιμά-ζονται και τα βιντεοκλίπ

Με αγγλικό στίχο και γυναικεία φωνητικά στις βαλίτσες της θα ταξιδέψει φέτος η Ελλάδα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για τον 57ο διαγωνισμό της Eurovision.
«Killer Bee», «No Parking», «Aphrodisiac» και «Baby I'm Υours» ονομάζονται τα τέσσερα αγγλόφωνα τραγούδια που από χθες το μεσημέρι, όπως είχε ανακοινωθεί επισήμως από την ΕΡΤ, «ανέβηκαν» σε facebook, twitter και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ για τη Eurovision.
Η Ελευθερία Ελευθερίου φαίνεται ότι τραγουδά το «Aphrodisiac», ένα από τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια για τη Γιουροβίζιον
Η Ελευθερία Ελευθερίου φαίνεται ότι τραγουδά το «Aphrodisiac», ένα από τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια για τη Γιουροβίζιον
Χιλιάδες χρήστες άκουσαν από το site της ΕΡΤ -το οποίο αρχικά αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα- τη «μυστική τετράδα» των τραγουδιών, καθώς ΕΡΤ και Universal δεν αποκαλύπτουν επισήμως τα ονόματα των... ερμηνευτών που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό της 12ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν μόνο τις πρώτες ώρες που τα τέσσερα τραγούδια ανέβηκαν στο www.ert.gr, το «Aphrodisiac» δέχτηκε 4.100 «χτυπήματα», το «Βaby I'm Υours» 2.400, το «Κiller Βee» 4.500, ενώ ξανά και ξανά, περί τις 7.200 φορές, άκουγαν οι επισκέπτες το τραγούδι με τον μάλλον ατυχή τίτλο «No Parking»!
Οπως ήταν αναμενόμενο, τα τραγούδια συνέχισαν το ταξίδι τους στο Διαδίκτυο, σε sites και blogs των φίλων του διαγωνισμού, ενώ βγήκαν στον αέρα τα πρώτα polls, αλλά και οι φήμες για το ποιος βρίσκεται πίσω από κάθε τραγούδι.
Ο Λούκας Γιώρκας στον περσινό τελικό της Γιουροβίζιον
Ο Λούκας Γιώρκας στον περσινό τελικό της Γιουροβίζιον
Ετσι, πίσω από το «Killer Bee» φημολογείται ότι βρίσκεται το συγκρότημα Cassiopeia, το «No Parking» έχουν γράψει και ερμηνεύουν οι «Velvet Fire», πίσω από το «Βaby I'm Υours» βρίσκονται οι Dora & Claydee, και τέλος το «Aphrodisiac» τραγουδά η Ελευθερία Ελευθερίου.
Τα τραγούδια θα ακουστούν από τα ραδιόφωνα αύριο, ενώ ετοιμάζονται και τα βιντεοκλίπ τους, που ίσως παρακολουθήσουμε νωρίτερα από τον τελικό, σε ειδική εκπομπή της ΕΡΤ.
Η απουσία ελληνικού στίχου, οι πρόχειρες ενορχηστρώσεις και η έλλειψη πρωτοτυπίας καθώς τα κομμάτια μοιάζουν με παλαιότερα «γιουροβιζιονικά» χιτ, αλλά και η εμμονή του μπουζουκιού για να δώσουμε με το ζόρι το ελληνικό στίγμα, χαρακτηρίζουν τις φετινές υποψηφιότητες.
Λίγο αστείοι οι στίχοι του «No Parking», που μοιάζει με τραγούδι τίτλων αρχής αμερικανικού sitcom, Σουηδία μυρίζει η... «Κiller Bee», ενώ μια αλλόκοτη μείξη που θυμίζει αρχικά Army of Lovers, μετά Μπίγαλη και ολοκληρώνεται με μπουζούκι είναι το «Baby I'm Yours», το πιο μελωδικό ωστόσο από τα τέσσερα κομμάτια. Στα γνωστά μονοπάτια της μπουζουκοπόπ περπατάει το «Aphrodisiac», που σύμφωνα με τα μέχρι τώρα polls προηγείται στις προτιμήσεις των eurofans και μάλιστα με διαφορά.
Ορισμένοι οπαδοί του διαγωνισμού υποστηρίζουν με σχόλιά τους κάτω από τις αναρτήσεις των τραγουδιών, κυρίως σε αγγλόφωνα sites, πως τη στιγμή που στην Ευρώπη κυκλοφορεί το σλόγκαν «Give Greece a Change» και υπάρχουν κινήματα όπως το «We are all Greeks» ίσως η Ελλάδα έπρεπε να πάει στο Μπακού με κάποιο «μήνυμα»...
Νατάσα Παπανικολάου
πηγή  http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου