Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ DE BOSSET

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΔΕΒΟΣΕΤΟΥΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΖΩΝΗ,, ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  http://www.elzoni.gr/html/ent/977/ent.18977.asp
ΣΥΝΔΕΣΜΟ   ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΡΗΚΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ    ΚΑΛΗ  ΦΙΛΗ    Τερέζα Μητσοπούλου  ΓΝΩΣΤΗ  ΣΕ  ΠΟΛΛΟΥΣTheresa's Page
ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ DE BOSSET
22/02/2012

Μια πραγματικά συμβολική επίσκεψη δέχθηκε η Κεφαλονιά, που πρόσφατα δέχθηκε το πλήγμα της κατάρρευσης της ιστορικής Γέφυρας Δεβοσέτου. 

Προερχόμενο από Κύπρο, κατέπλευσε το Λιμάνι του Αργοστολίου η θαλαμηγός «Τζόρνταν ΙΙΙ», με κυβερνήτη τον απόγονο του Σαρλ Φιλίπ Ντεμποσέτ, δημιουργού της περίφημης Γέφυρας, που μετά την κατάρρευσή της τελεί υπό αναστήλωση. 

Η δημοτική αρχή της Κεφαλονιάς, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Παρίση και τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή και την συνδρομή του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου Λ. Νιφοράτου και του αντιδημάρχου τουρισμού Ε. Κεκκάτου, ανέλαβαν την ξενάγηση του Ζαν Ντεμποσέτ και της συντρόφου του, Πασκάλ. 

Με υπεύθυνο ξενάγησης τον εκπαιδευτικό Γ. Γαλανό, το ζεύγος επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εκκλησιαστικό Μουσείο του Αγίου Ανδρέα, όπου ξεναγήθηκαν προσωπικά από τον Διευθυντή του Μουσείου, Κ. Στάβερη, ενώ ο καθηγητής Α. Κοσμάτος συνόδευσε το ζεύγος στον Βράχο De Bosset και ο Χ. Μακρής τους ξενάγησε στο Μουσείο Ραδιοφώνου – Ασυρμάτου & Τηλεπικοινωνιακού Υλικού. 

Από την πλευρά του, ο Γ. Μαρκέτος, από τον Ναυτικό Όμιλο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, είχε συνεργασία σε θέματα Ιστιοπλοϊκού Τουρισμού, ενώ ο πρόεδρος του Κοργιαλενείου Ιδρύματος Γ. Κατσούνης, φρόντισε για την επίσκεψη στο Κοργιαλένειο Μουσείο, όπου την ξενάγηση ανέλαβε η Θ. Γασπαράτου.

Όπως είναι φυσικό, το ζεύγος De Bosset, δεν έκρυψε την συγκίνησή του και αναχώρησε για την Μασσαλία με τις καλύτερες εντυπώσεις.       
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου