Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ!!!,, (ΣΥΝ-ΣΥΓΡΑΦΕΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ)

(ΔΕΝ  ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ  ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,, ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,, ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΟΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ,,ΓΙΑ ΤΙς ΓΝΩΣΕΙς  ΠΟΥ ΜΑς ΕΧΕΙ
ΠΡΟΣΦΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑς,,,,,,,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ,,ΣΑς ΕΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΤΙ,, ΕΓΩ ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΣΟΦΟΤΕΡΟς)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2013,, ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ!!
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ  ΤΟΥ ΕΠΙΣΗς ΑΝ  ΚΑΙ  ΑΛΛΗς ΑΠΟΨΗς ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΙΘΑΚΗς 
ΣΥΧΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΑΡΙς,, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΚΑΙ  ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΧΘΕΣΙΝΟ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝΟ  ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ,, ΠΟΥ ΜΑς ΕΔΩΣΕ
ΤΟΥς ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ  ΜΕΓΑΛΕς  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙς ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!


ΑΝΑΡΤΗΣΗ  18/01/2013
 ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΎ,, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΝΩΣΗ  ΣΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟ  ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ!  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ - ΚΑΙ ΕΥΧΗ ΑΠΟ  ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΑΡΙς
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΡΙς ΑΠΟ ΑΒΡΑΑΜ,, ΟΠΩΣ ΤΟ  ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ,, Ο  ΑΒΡΑΑΜ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ  ΑΜΕΣΑ!

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΑRIS





Θανασάκη (Σάκη) ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ (άλλο η φιλία και άλλο η ιστορία, εκεί κοντράρουμε λίγο αλλά καλή καρδιά πάντα). Ευτυχώς που μου το θύμισε ο Poros τσι προάλλες γιατί εγώ ξεχνάω και τη δική μου γιορτή, με τσι γιορτάδες δε τα πάω καλά, μπορεί και με την Οδύσσεια το ίδιο. Χα χα χα. Και για δε μου λές τώρα poros άμα βάλουμε το λιμάνι του Φόρκυνα στη Σάμη πως γίνεται να είναι το λιμάνι του Ρείθρου στο Πόρο? Αφού κατά τα λεγόμενα το καράβι της η Αθηνά (Μέντης), το άφησε μακριά από το παλάτι του Οδυσσέα όχι απουκάτουθε? …«Μακριά απ᾿ το κάστρο το καράβι μου στα ξώμερα προσμένει, κάτω απ᾿ το Νήιο το πολύδεντρο, στο Ρείθρο το λιμάνι»… Και τι λέει αυτό, ότι τον Οδυσσέα τον αφήσανε οι Φαίακες κάτου από το παλάτι του. Άρα πάμε Φόρκυνας στον Πόρο με το παλάτι στα Τζανάτα και το Ρείθρον το λιμάνι που?? Στη Σάμη? Ίσως αν και κομμάτι δύσκολο. Μας περισσεύει όμως η Μελισσάνη σα σπήλαιο των νυμφών. Πρέπει να βάλουμε τον Αβραάμ να μας φτιάξει μια σπηλιά. Χα χα χα. Έλα Αβραάμ σαν από μηχανής Θεός να σε ΤΟΥ ΡΕΙΘΡΟΥ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!
ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ  ΣΤΟΥΣ  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΑΡΙς
ΜΕ ΤΟ  ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΕΡΙΔΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΙΟ,,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ,, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΑΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΘΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΙΣΣΟ,,! ΑΛΛΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΤΑΘΜΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΖΩ ΚΑΙ ΠΝΙΓΩ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΣΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟ! ΕΙΔΟΜΕΝ ΟΜΩΣ! ΚΟΝΤΟΓΙΟΡΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ,,ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ σε Η εμπνευσμένη όραση του Ομήρου Σκύλλα και Χάρυβδη

11 σχόλια:

  1. Αγαπητοί μου φίλοι την άποψή μου και μόνο (έπειτα η άποψη ενός ερασιτέχνη του είδους είναι δεν είμαι αρχαιολόγος), έχω εκφράσει μέσα από κάποιες λογικές.
    Έχω ισχυριστεί λοιπόν ότι ΕΑΝ δεν είναι η σημερινή Ιθάκη η Ομηρική, οι περισσότερες πιθανότητες πηγαίνουν πλέον προς το μέρος της Ερίσσου.
    Μη μου βάζετε λόγια που δεν είπα, κάποιο λάθος μάλλον έγινε.

    Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους Αθανάσιους καιΑθανασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν Αβραάμ φανταστική έμπνευση και καλλιτέχνημα πρώτο! Σα φυσική σκηνή μοιάζει. Ένα ταψί μουσακά για σένα μόνο πρέπει να φτιάξει ο Γιώργης και δε νομίζω να το φας μονάχος σου μη πάθεις καμιά έκρηξη. Σε αυτά τα θέματα βοηθάω και εγώ χωρίς να μου χρωστάς υποχρέωση. Έπειτα κουτάω να φάω μονάχος? Και φτιάνει και ωραίο φαί ο μπαγάσας!
    Ένα κιλό παραθείο θα μου ρίξει μέσα ο Γιώργης να γλυτώσει μια για πάντα από μένανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ,, ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ
    ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ,,! ΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ,,ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΑΣΠΑΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή μπερδευτήκαμε με τους χώρους των αναρτήσεων θα σου πω εδώ τις απόψεις μου για τα δύο τελευταία σχόλιά σου Poros

    Η θεωρία σου θεωρία σου Poros, σεβαστή.
    Τα στοιχεία όμως, όπως βλέπανε τον Αυγερινό οι Φαίακες όταν φέρνανε τον Οδυσσέα
    (Σὰν πρόβαλε τὸ φωτερὸ τ' ἀστέρι ποὺ στὰ οὐράνια
    τῆς νυχτογέννητης αὐγῆς πρωτομηνάει τὴ φέξη, τὸ πλοῖο τὸ πελαγόδρομο ζύγωνε πιὰ στὸ Θιάκι),
    δεν αποδεικνύουν τίποτα γιατί άμα είσαι στο πέλαο βλέπεις όλο τον ουρανό.
    Μα και κατάπλωρα να τον είχαν δε έρχονταν από Κέρκυρα, αλλά μάλλον από Μάλτα.
    Νησί στο μέσον του πελάου απομακρυσμένο γράφει η Οδύσσεια τη Φαιακία δεν μοιάζει για Κέρκυρα.

    Το όνομα Φόρκυς = Θαλασσινός θεός που ανήκει στην πρώτη θεϊκή γενιά. Ήταν γιος του Πόντου και της Γαίας και κυβερνήτης των θαλάσσιων τεράτων. Αδέλφια του ήταν ο Νηρέας…
    Άν δε το πάρεις σα Φόρκης σημαίνει παλιός, γέρος ασπρομάλλης . Δεν υπάρχει κάπου το μακρινός σαν αναφορά.
    Αλλά και αυτό να σημαίνει δεν παίζει ρόλο νομίζω γιατί το λιμάνι πήρε το όνομα του Θεού και θα ήταν το ίδιο όπου και να βρισκόταν κοντά, ή μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν ηταν Μάλτα ..ήταν δυσκολό να κάνουν μόνο μία μέρα ναρθουν (αποψή μου),, και ξημερώματα λογικά τον άφησαν και του έδωσαν δρόμο,για να προλάβουν να γυρίσουν βράδυ! ανατολικά το λέω,,διότι αν ήταν π.χ μεριά Ασσου οπως υπάρχει μια Θεωρία,, δεν νομίζω να μπορεις να δεις τον Αυγερινό από εκεί!..(υποθέτω),,! επειδή η θεωρεία ερίσσου με βάση την Αστερίδα Δασκαλιό την θεωρώ δυνατή,, βρίσκω αιτίες να την απορίπτω όπως κατάλαβες!!,, μου λείπει και η πηγή ,και τα πολλά νερά βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τώρα παίζει βέβαια να μουπείς ότι φόρκυνας ήταν το φισκάρδο (λογικό) και δένει και η φυγή στο ψέμα του Οδυσσέα στον Ευμαιο από το καράβι από Θεσπρωτία προς Δουλίχι ! αλλά Είδομεν είπαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας, να είστε καλά. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ και στο διαχειριστή και οικοδεσπότη μας. Καταπληκτική η φωτό και μπράβο στον καλλιτέχνη. Εμείς οι δυστυχώς λίγοι (αλλά καλοί), βγήκαμε με το δικό του χάρτη και μέσο ο καθένας, σε ένα ταξίδι, δύσκολο, αμφίβολο και ίσως ατελείωτο, αλλά σίγουρα συναρπαστικό, το οποίο θα αποδώσει με βεβαιότητα καρπούς, είτε αρχαιολογικοί θα είναι αυτοί, είτε προσωπικοί. Και το τελευταίο, είναι το σπουδαιότερο. Είστε όλοι φίλοι και συναγωνιστές (θα έλεγα "σύντροφοι", αλλά ίσως παρεξηγηθώ) και να κάνω μια ευχή με τη σειρά μου. Σε κάποια στάση του ταξιδιού μας, να κανονίσουμε να βρεθούμε μαζί, να τα πούμε και να τα πιούμε, από κοντά.

      Διαγραφή
    2. Πολύχρονος και από «κοντά» φίλε Σάκη ωραία τα λές να βρεθούμε αλλά όχι να πιούμε!
      «Μπουκιές» θα γίνουμε λόγο το λόγο.
      Χρόνια πολλά και καλά αγαπητέ.

      Διαγραφή
  9. Επειδή και ψαροντουφεκάς είμαι πολλά χρόνια, στην Ιθάκη αλλά και στην Έρισσο υπάρχουν νερά που βγαίνουν στη θάλασσα και δυστυχώς από πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτα.
    Βέβαια δεν συζητάμε τη ποσότητα της ΝΑ Κεφαλονιάς.

    Υπάρχει τοποθεσία Αγιασμάτι που όπου αλλού υπάρχει σημαίνει πηγή (αγίασμα).
    Άλλωστε βραχότοπο τον αναφέρει η Οδύσσεια.
    Έχω και ειδικό χάρτη που παρουσιάζει πάχη πετρωμάτων που μπορούν να συγκρατήσουν νερό σε κάποιες τοποθεσίες.
    Υπάρχουν πηγάδια (όχι στη προίκα σου όμως Poros χα χα χα) που ίσως η γυναίκα σου θα γνωρίζει, όχι πολύ μακριά από εκεί.

    Στο Φισκάρδο πάντως δεν πρέπει να είχε. Στην Ιθάκη και στη Νότια τουλάχιστο Έρισσο θα μπορούσαν να υπάρχουν πηγές, αλλά λόγω σοβαρών σεισμών να στέρεψαν. (Υπόθεση κάνω). Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αλλά χωρίς ψάξιμο μόνο από τη καρέκλα του γραφείου δε γίνεται τίποτα, μη κοιτάς τον κ Αντώνη που του άρεσε η δουλειά του. Οι περισσότεροι για να χωθούνε σε καμιά θεσούλα μπήκανε αρχαιολόγοι.

    Αν υστερούν τα δύο αυτά κομμάτια (Ιθάκη – Έρισσος) σε πηγές, έχουν και τα δύο σπήλαια και μάλιστα ένα που δεν πρέπει να είναι γνωστό ομοιάζει πάρα πολύ με το περιγραφόμενο στην άφιξη του Οδυσσέα, μόνο που μάλλον κάποιοι δεν έχουν ενδιαφέρον για να το πω αρκετά ήπια.
    Μόνο σε ένα βράχο ήταν καθιστοί και λέγανε στο ΣΚΥ: (Αχ από δω τα βλέπω όλα – όλα- όλα). Δε λέγονται από επαγγελματίες αυτά τα λόγια, τα λεφτά μας τρώνε.
    Με αυτά τα μυαλά ούτε τα του Καράμπελα δε θα βρούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή