Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

(Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες τη πληρώνουν τα μυρμήγκια!)




 Αιών η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ στην Αιγηίδα!



   Ένα βιβλίο:    «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» του Δημ. Μπάτση.


Γράφει  " Βαλσαμής Π. Γεράσιμος Ασμχος ε.α."

Το βιβλίο μέσα σε δύο μέρες από την έκδοσή του εξαφανίζεται από κάθε γωνία της Ελλάδας με την «ευγενική» συνδρομή της Ασφάλειας! Η σπουδαιότητα του βιβλίου, «συνεκτιμήθηκε» δεόντως από τη μαμά ψωροκώσταινα, με επιβεβαίωση την τύχη του Δ. Μπάτση! Η ιστορία με τα Ιμια. Μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, λίγο καιρό πριν τα γεγονότα των Ιμίων, ανέλαβε για λογαριασμό Σουηδικής εταιρείας (αγνώστων συμφερόντων), να ασφαλίσει ένα φορτίο για μεταφορά από κάποιο (;) ελληνικό νησί του αρχιπελάγους στη Θεσσαλονίκη και έπειτα ως τα σύνορα. Το συμβόλαιο μεταφοράς που ανέλαβε να ασφαλίσει η ασφαλιστική Σουηδική εταιρεία, αφορούσε συνολικά 60 τόνους! Για να ασφαλιστεί το φορτίο όμως έπρεπε να εκτιμηθεί, με συνέπεια η Σουηδική εταιρεία αναγκαστικά να αναφέρει το είδος και την ποσότητα! Ήταν: Έξι (6) τόνοι Ρήνιο, Παλλάδιο και Όσμιο! Λίγο καιρό μετά και πριν ολοκληρωθεί η εκτέλεση του συμβολαίου, η Σουηδική εταιρεία «εξαφανίζεται», για να παρουσιασθεί στη θέση της μια αντίστοιχη Αμερικανική….

 Λίγες ημέρες αργότερα έσκασαν τα Ιμια! ΟΣΜΙΟ Από τα πλέον δυσεύρετα ορυκτά στον πλανήτη Γη. Στοιχεία που είναι απαραίτητα στην Αεροδιαστημική – Αεροναυπηγική…και όχι μόνο! (Wikipedia) (Οι Ρώσοι το μαζεύουν μόριο-μόριο, από την στρατόσφαιρα!!!) Για να ξέρουμε λοιπόν σε τι αναφερόμαστε… α. Από ένα τόνο ΡΗΝΙΟ, παίρνουμε 900 κιλά (0,9 τόνους) ΟΣΜΙΟ! Και ακολουθούν (στο υπόλοιπο 0,1 τόνους) με ποσοτική εξορυκτή σειρά τα υπόλοιπα μέταλλα: ΠΑΛΛΑΔΙΟ και σε πολύ μικρότερες ποσότητες όλα τα βαρέα μέταλλα, όπως ΟΥΡΑΝΙΟ, ΠΛΟΥΤΩΝΙΟ κλπ. β. Μια ποσότητα 1 τόνου ΟΣΜΙΟΥ, κοστολογείται στη διεθνή ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ αγορά με αμύθητα ποσά, που μπορούν να κτυπηθούν από οκτακόσια τρις δολάρια έως ένα τετράκις δολάρια. Αναλογισθείτε ποσότητες 60 τόνων… ΙΜΙΑ Το μοναδικό μέρος στη Γη, που έχουν εντοπισθεί τα μεγαλύτερα εξορυκτικά κοιτάσματα Οσμίου. Τι δεν πήγε καλά; Ενώ ήταν γνωστό σε όλο τον κόσμο, αρκετές δεκαετίες πριν, το ορυκτό κοίτασμα αυτό σε αυτή τη γωνιά της Γης, κανείς μέχρι τότε δεν είχε «διαταράξει» την Ελληνική κυριαρχία του. Ούτε μετά το τέλος του Β’ΠΠ. Ούτε μετά τη πτώση της ΣΣ. Η άλλη «Αλήθεια»! Για να καταλάβουμε λοιπόν τι παίχτηκε την εποχή των Ιμίων, θα πρέπει να βρούμε ποιοι ήταν οι διακινητές του φορτίου και εντολοδόχοι της Σουηδικής ασφαλιστικής εταιρείας. Πράγμα που σημαίνει, ότι το Ελληνικό κράτος γνώριζε την εταιρεία εξόρυξης που κατείχε το πρώτο(;) φορτίο και φρόντιζε για την ασφαλή μεταφορά του, όπως οι διεθνείς κανόνες εμπορίου ορίζουν. Και λέμε γνώριζε, διότι σαφέστατα είχε εκδώσει σχετικές άδειες για εξόρυξη – εκμετάλλευση – εμπορία στην «άγνωστη» μέχρι και σήμερα αυτή εταιρεία. Κάποιοι άλλοι όμως αφενός, φαίνεται ότι επίσης «πονούσαν» πολύ για αυτό τον θησαυρό, και για τις «μυστικές» συμφωνίες που «υπέγραψε»(;) η Ελλάδα με την εταιρεία αυτή…και αφετέρου, έτι περισσότερο, ότι η Ελλάδα σαφέστατα (αφού μόνη της δεν μπορούσε) διενεργούσε υπογείως, για λογαριασμό «άλλης» χώρας…και ο νους μας δεν μπορεί να πάει μακρύτερα από κάποια υπερδύναμη… Όταν όμως είτε από … κρατική ή …εμπορική κατασκοπεία, είτε από κάποια λεπτομέρεια, έγινε γνωστό σε άλλη υπερδύναμη, τι βρισκόταν σε εξέλιξη… ΕΣΚΑΣΑΝ τα ΙΜΙΑ! Το «ευχαριστώ» του τότε πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αρχίζει τώρα να παίρνει τη «θέση που του αξίζει» ! Το αποτέλεσμα … είναι ακόμη ανοικτό… Η γεωστρατηγική «παρασπονδία» της Ελλάδας απέναντι σε κάποια υπερδύναμη πληρώνεται ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ με την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας σε αυτό το μοναδικό σημείο του πλανήτη και με αναγνώριση της περιοχής των ΙΜΙΩΝ σε ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ!!! Μένει ακόμα να δούμε την ολοκλήρωση του έργου…και τον τελικό νικητή στη διαμάχη μεταξύ των Τιτάνων! Εν κατακλείδι! Άλλο ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας;…μη βιάζεστε, ο χρόνος θα δείξει!

2 σχόλια:

  1. Όταν γίνεται μια συναλλαγή στη «ζούλα» ασφαλίζεται κιόλα??
    Εξωπραγματικό δε φαίνεται? Και σε τι τιμή?
    Αν αφήσουμε τη ύπαρξη φανταστικά υψηλής ποσότητας, αυτά μεταφέρονται σα πορτοκάλια ας πούμε, ή με ένα υποβρύχιο και τελειώσαμε.
    Και σε μικροποσότητες, μη τρελαθούμε!
    Απλά ο Σημίτης χάλασε σε κάποιους τη «σούπα» και έπρεπε να του φύγει ο τσαμπουκάς.
    Λίγο ατυχές το άρθρο δε νομίζετε?

    Χουά χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αρη,
    "Κρατικές Συναλαγές" στη ζούλα όπως γράφεις, έχουν γίνει, γίνονται και θα γίνονται...από όλα τα κράτη του "συνετού" κόσμου μας, αλλά με "πλαγίους" τρόπους. Τι να σου πρωτοθυμίσω; Τα Άκρως Απόρρητα Κρατικά κονδύλια από τον Κρατικό Προυπολογισμό που "τροφοδοτούσαν" το Υπουργείο Εξωτερικών;...Τις διακινήσεις-διευκολύνσεις-πωλήσεις οπλικών συστημάτων μέσω της "ψωροκώσταινας" σε ρόλο "μεσάζοντα" ή απευθείας, σε μέτωπα αντάρτικου πολέμου ή απελευθερωτικών κινημάτων (κεντρική αμερική, δυτική Σαχάρα, μέση και εγγύς ανατολή κλπ...
    Πέραν αυτών μη βιάζεσθε σε συμπεράσματα, όπως στο τέλος αναγράφω ο χρόνος...θα δείξει!!! Θάρθει και αυτή η ώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή