Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ρεπορτάζ από το inkefalonia στον χώρο Ανασκαφών Τζαννάτα

ολική αναδημοσίευση  απο το Εγκυρο http://www.inkefalonia.gr
Στον τόπο των ανασκαφών στα Τζαννάτα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος - Ενημερώθηκε απο τον Δρ. Αντώνη Βασιλάκη (video)
Στον τόπο των ανασκαφών στα Τζαννάτα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος - Ενημερώθηκε απο τον Δρ. Αντώνη Βασιλάκη  (video)
Τον τόπο των αρχαιολογικών ανασκαφών στα Τζαννάτα επισκέφτηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος μαζί με το μέλος του συνδυασμού κ. Οδυσσέα Γαλιατσάτο.

Η επίσκεψη έγινε επ' ευκαιρία της ολοκλήρωσης των ημερολογίων ανασκαφής και την ταξινόμηση των ευρημάτων της φετινής περιόδου τα οποία θα επιστραφούν στο Μουσείο Αργοστολίου για φύλαξη και αποθήκευση. Αμφότεροι ενημερώθηκαν από τον αρχαιολόγο και Διευθυντή της Αρχαιολογικής Αποστολής Τζαννάτων Δρ. Αντώνη Βασιλάκη για την πορεία της ανασκαφής και των σημαντικών ευρημάτων της περιοχής.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής
Τις ανασκαφές επισκέφτηκε και ο πρώην δήμαρχος Ελείου Πρόννων κ. Ανδρέας Ζαπάντης, ο οποίος με ενδιαφέρον άκουσε αυτά που είχε να πει ο κ.Βασιλάκης. Πάντως ένα μεγάλο παράπονο που εξέφρασε ο κ. Ζαπάντης ήταν πως επι δημαρχίας του είχε γίνει η μελέτη για να δημιουργηθεί  το Μουσείο στον Πόρο (δίπλα από το Κοινοτικό Κατάστημα) που θα στέγαζε τα ευρήματα της ανασκαφής, ωστόσο οι επόμενες δημοτικές αρχές δεν συνέχισαν μια ήδη έτοιμη μελέτη.
Από την πλευρά του ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος δεσμεύτηκε να βοηθήσει την προσπάθεια και τις ανασκαφές την επόμενη σεζόν, η οποία πιθανότατα θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2014.
«Είναι απαράδεκτο ο δήμαρχος να μην έχει επισκεφτεί τον τόπο τον ανασκαφών στα Τζαννάτα. Επίσης με εκπλήσσει και η απουσία του αντιδήμαρχου πολιτισμού και τουρισμού κ. Κεκάτου που φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει ότι η στήριξη της δουλειάς του κ. Βασιλάκη, αναδεικνύει και τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς και τον τουρισμό αυτής» ήταν τα λόγια του κ. Θεόφιλο Μιχαλάτου.
Παρακάτω μπορείτε να απαρακολουθήσετε τις δηλώσεις του κ. Βασιλάκη για την πορεία των ανασκαφών στην περιοχή,  και να δείτε το βίντεο απο την περιοχή των ανασκαφών


vasilakis1
vasilakis1
O Δρ. Αντώνης Βασιλάκης εξηγεί στον Θεόφιλο Μιχαλάτο, Ανδρέα Ζαπάντη και Οδυσσέα Γαλιατσάτο για την πορεία των ανασκαφών
vasilakis1
Ο Καπετάν Γιώργος Διαμαντάτος βοηθάει εθελοντικά στις ανασκαφές. Δίνει την ψυχή του και είναι από τους ανθρώπους που στηρίζουν θερμά με προσωπική εργασία αυτό το εγχείρημα σε αντίθεση με τους τοπικούς άρχοντές που έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε αυτό.
vasilakis1
vasilakis1
Μερικά απο τα ευρήματα
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1

vasilakis1
vasilakis1
Οι συνεργάτες του κ. Βασιλάκη επί το έργο. Όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με εθελοντική εργασία
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
Εδώ γίνεται η καταγραφή και μελέτη των ευρημάτων της ανασκαφής
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
vasilakis1
Το inkefalonia.gr με την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου, έυχεται καλή συνέχεια και δύναμη σε όλους όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου