Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

κείμενο-πρόταση σχετικά με την ενδεχόμενη μετακίνηση των αρχαιοτήτων από το μουσείο Αργοστολίου.

Η απόφαση να μεταφερθούν οι συλλογές και τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου είναι αναγκαία , εφόσον ο Εγκέλαδος επέφερε τέτοιας έκτασης ζημιά στο κτήριο.
Από την άλλη όμως η προοπτική να εκτίθενται στο κτήριο της Στρατολογίας , ίσως να μην είναι αυτή που αρμόζει στον μουσειακό πλούτο του νησιού.
Η εναλλακτική λύση , να μεταφερθούν στο μουσείο Ληξουρίου έχει μελετηθεί; Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κτήριο που πληροί τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία των αρχαιοτήτων μας με κάθε σεβασμό και εξακολουθεί να παραμένει ανεκμετάλλευτο. Επιπλέον , μια τέτοια κίνηση θα τονώσει τόσο το ηθικό των πληγέντων Ληξουριωτών, όσο και την τουριστική κίνηση προς την πόλη μας.
Η συναίνεση του προϊσταμένου της Αρχαιολογικής Εφορείας του νομού μας δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν θα υποστηριχτεί από την πολιτική ηγεσία , η οποία θα μπορέσει να είναι αρωγός στην συμφωνία με την Κοινοπραξία των Φέρρυ-μπωτ για την δωρεάν μεταφορά των αντικειμένων.

Οι Κεφαλλονίτες διαθέτουν έντονη ευαισθησία και προφανώς θα επιδείξουν διάθεση βοηθείας ώστε να επιτευχθεί ο διπλός σκοπός: και να βρεθούν τα αρχαιολογικά αντικείμενα σε έναν όμορφο, αξιοπρεπή και αντάξιό τους χώρο που εγκαινιάστηκε πριν μερικά χρόνια με κάθε επισημότητα για να καταλήξει  ένα άδειο άχρηστο κέλυφος, αλλά και να υπάρξει κίνηση επισκεπτών προς το Ληξούρι που βλέπει με τρόμο την τουριστική περίοδο να αρχίζει.

Στέλλα  Ο. Λιάτου

Ιστορικός-Αρχαιολόγος
Μ.Α. Μουσειολογίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου