Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

αναπαράσταση της Πύλης των Καρυάτιδων

από   http://pronoikefalonias.blogspot.com/.../blog-post_21.html

Ένα μικρό δείγμα από το σχέδιο της αναπαράστασης της Πύλης των Καρυάτιδων του τάφου της Αμφίπολης, που ολοκλήρωσα πριν από λίγες ώρες.
Είναι υπό κλίμακα 1:12,5 και απεικονίζει στο μέγιστο βαθμό τις αναλογίες του χώρου. Θα το δημοσιεύσω αύριο ολόκληρο στο ιστολόγιο μου "ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ" και αυτή τη στιγμή γράφω το συνοδευτικό κείμενο, που θα επεξηγεί το πως και το γιατί, καθώς και την απάντηση που προτείνω απέναντι στο ερώτημα, τι έκαναν με τα χέρια τους οι Καρυάτιδες. Έχει πιστεύω ενδιαφέρον.
Χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας και περιαυτολογίας, πρέπει να πω, ότι κάποιες 3D απεικονίσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το εσωτερικό του τάφου και τις οποίες είδα, πέραν του αρχικού εντυπωσιασμού που πιθανόν δημιουργούν στον άσχετο με τις λεπτομέρειες του τάφου θεατή, είναι εκτός πραγματικότητας και στο πολύ περίπου. Ούτε φυσικά τα χρώματα, εκτός του δαπέδου είναι τα σωστά, αλλά ούτε η θέση και οι αναλογίες των αγαλμάτων. Δεν αρκεί, πάντα, δηλαδή, να φορτώνει κανείς στο πρόγραμμα του υπολογιστή ορισμένα δεδομένα, για να έχει ένα σωστό αποτέλεσμα.
Αύριο, ίσως καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ, όταν μιλάω για αναπαράσταση.
Μελάνι και μολύβι σε χαρτόνι, 58Χ63
Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου