δειτε και ένα πρώτο βιντεάκι στο http://youtu.be/g5Zht9ddglg
(θα ακολουθήσουν 3 ακόμη)
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΠΟΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗς ΔΥΝΑΜΙΚΗς ΤΟΥ ΣΑΝ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΑΡΟΣ,, ΗΔΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΤΑΦΟ ΚΑΙ ΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΩς ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
Ομιλητες και συγνωμη αν ξεχνω κάποιον , από τους ποριότες που είπαν τις απόψεις τους
ήταν ο Νίκος Αννινος που εξέφρασε την αναγκαιότητα του δρόμου Πάστρα Ασπρογέρακας-Αννινατα έως Πόρο, Εν συνεχεία ο Βασιλης Καμπίτσης που μίλησε για την μακρά εγκατάληψη από "όλους ",, του χωριού μας, και εκτο΄ςτων Τάφο και Ατρό που όντως δίνουν πνοή αν αξιοποιηθουν, το επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι ο οδικός αξονας Πόρος Αργοστόλι,, και ανάγκη παρεμβάσεων.
Ο Μάκης Μεταξάς,, φυσικά έδωσε πολύ βάρος στην υπόθεση συντήρησης
περισσότερο του μνημείου,, και ενημέρωσε και τον περιφεριάρχη για την δράση στο θέμα από την Εταιρεία Προιστορικής Κεφαλονιάςάλλο θέμα που είπε ήταν για την περίπτωση Αίνου, και τις
δυνατότητες του , και τρίτο θέμα τα αδιάθετα οικόπεδα του Πόρου,, που κάλιστα με σωστή διαχείρηση θα μπορούναν να στηρίξουν την τουριστική αναγεννηση του Πόρου.
Ο Μηλιαρέσης Γιωργος ,, έθεσε το τεράστιο πρόβλημα υγείας,, και τις τριτικοσμικες
συνθηκες χωρίς γιατρο 6 μηνες.
Ο Κουρκουμέλης από Σκάλα είπε για πεζοπορικές διαρομές και ανάγκη περιφεριακου δρόμου,, να
φευγει η κινηση από μέσα απο τον οικισμο, και φυσικά και αυτός τόνισε την αναγκαιοτητα αξιοποίησης των αρχαιων της ευρυτερης περιοχής
Μαργαρίτα Βαβάση σαν πρόεδρος ενοικιαζομένων Δωματίων, τόνισε το προβλημά της υποχρεοτικης ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, που στραγγαλιζει όλους τους μικροιδιοκτήτεσ εν. δωματίων, αλλά και την ανάγκη κατάργησης του αδικου νέου φόρου ΕΝΦΙΑ, και στα του Πόρου,,
εκτός τα Αρχαλια,Ατρο και γιατρο που είχαν πει και οι υπολοιποι,, τόνισε το μεγάλο πρόβλημαμε την ανυπαρκτη συγκοινωνια ,που αν διορθωθεί θα μπορέσει να ξαναμπεί ο Πόρος στην τουριστική αγορά ,, και επίσης έθεσε και το θέμα με το λιμενικό ταμείο,,που αν και το κυριο εσοδό της ειναι ο λιμένας πόρου,,,,,, δεν εχει δωσει δραχμη γι αυτόν.
Σπύρος Κρητικός θύμισες τις πλημυρες 2010,, που ακόμη δεν εχουν ποτε αποκατασταθεί οι ζημιες,, ο Παναγής Λαζαρής είπε για το θέμα καθαριότητας,, και έδωσε τα ευσυμα στον νέο Πρόεδρο για τον αγώνα που κανει στο θέμα,, αλλά πρέπει και οι Ποριότες να συμορφοθούμε ,,και να σταματησουμε να πετάμε ξυλα και λοιπά σε καδους,, και να γινουμε και εμεις λίγο πιο νοικοκοιραιοι , η Πρόεδρος Πρόνησου,,τόνισε την μεγάλη συμβολή πολιτιστικων συλλογων σε κάθε περιοχη, και ότι συντηρουνται μόνο με συνδρομές και εργό των μελών τους,, και αξίζουν σε όλους συγχαρητηρια, και η περιφέρεια καλό είναι να επικρωτεί , και οπού μπορεί να βοηθάει ,,οπως τώρα στον Πόρο που ο συλλογος προσπαθει να ξαναστηει την παλια του φιλαρμονική.
Επίσης υπενθίμησε το μεγάλο πρόβλημα στεγασης του νηπιαγωγειου,, και έκανε τον περιφεριαρχη να απορήσει πως ακόμη γινεται μάθημα σε αυτόν τον χώρο.
Kαι ένα σχολιάκι στην προηγούμενη ανάρτηση
ΓΕΡΑ , ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ , ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ!!!!
Ο Κόκλανος τόνισε την ανάγκη του δρόμου απο Ξενόπουλο -ανδριολάτα-Πάστρα, και την επισκευη και χαρτογράφηση μονοπατιων στον Αίνο ,, με απείρου κάλους φυσική ομορφιά.
Εν συνεχεία οι περιφεριακοι συμβουλοι απάντησαν σε πολλά από τα ερωτήματα,,
η Κατερίνα Βαγγελάτου θέτωντας την μεγάλη αξιά της ιστορίας του τόπου μας,
και έκανε και αναφορά στο θέμα της ανάγκης ύπαρξης ενός μουσείου,, και στο θέμα του νηπιαγωγείου,, που γνωρίζει πολύ καλά την τρομερή αναγκαιοτητα αποκατάστασης του
λόγο του ότι η περιφέρεια δεν είναι η αρμόδια αρχη, αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την δημοτική αρχή.
Στο θέμα επίσης του σχολείου ,, επανέφερε μια παλιά πρόταση που είχε γίνει εν Δημαρχεία Ελειου-Πρόννων , για τα Αράγια (προς τρύπες) για την δημιουργία ενο΄ς νέου συχρονου σχολειου Γυμνασιου,, λόγο του ότι στην Πάστρα εχει φτάσει στα οριά του.
Ο Μάκης Βασιλάτος πηρε τον λόγο,, και θύμισε ότι οταν ανοιγουν νέοι δρόμοι ,, όπως είχε συμβει στην διανυξη Πόρου -Σκάλας έδωσε τουριστική ώθηση σε όλή την περιοχη, και την ίδια αναγκαιοτητα ε΄χει αυτήν την στιγμη η διάνυξη παραλιακής συνδεσης Πόρου -Αντίσαμος, ενώ για τα αδιάθετα οικόπεδα έδωσε την ιδέα να δωθούν σε ιδιώτες , για την κατασκευη σπιτιών που θα αυξήσουν και τον πλυθησμο του χωριού ,οπως και των θέσεων εργασίας.
Ο Αντιπεριφεριάρχής ,κύριος Δρακουλόγκωνας και Περιφεριάρχης
εδωσαν πολλές ακόμη απαντήσεις ,,εκει που δεν εχουν αρμοδιότητα οπως το νηπειο, και θεμα γιατρου, με βάση τα προβλήματα θα συμβάλουν ,,με οση πιεση μπορουν τις αρμόδιες αρχες,, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος επιμήκυνσης της τουριστικής σεζον,, διότι όπως συζητήθηκε και στο ΣΕΤΕ είμαστε η περιφέρεια με την μικρότερη τουριστική σεζον, και πρέπει να βρούμε και λοιπές δράσεις,, όπως τα αρχαία, ,τα μονοπατια, τον συνεδριακο και τον θρησκευτικό τουρισμο κα.
Στο θέμα Μουσείο,, μια πρωτη ευκολη πρωσορινή λυση είναι το ψηφιακό μουσείο, ενω από την προηγούμενη ηγεσία για τον Δρόμο Τζαννάτα-Σάμη υπάρχει το ποσο των 600.000€