Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνολικού ύψους 4,5 εκ. ευρώΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνολικού ύψους 4,5 εκ. ευρώ

Στην υπογραφή δύο συμβάσεων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση των προβλημάτων του εθνικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας.
Πρόκειται για τα έργα συντήρησης, βελτίωσης, αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας για τα εξής τμήματα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:
  • για τα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ στη Ν.Ε.Ο. «Πάτρα – Πύργος» και στην Ε.Ο. 9 «Πύργος – Καλό Νερό» με προϋπολογισμό μελέτης έργου 4 εκ. ευρώ, και
  • για το Εθνικό Οδικό Δικτύου της Π.Ε. Αχαΐας, με προϋπολογισμό μελέτης έργου 550.000 ευρώ.
Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας με κωδικούς πράξης 2013ΕΠ00100000 και 2013ΕΠ00100012, αντίστοιχα.
«Βασικός στόχος μας είναι η άμεση έναρξη εργασιών που αφορούν τη συντήρηση και τη διασφάλιση της καλής κατάστασης του οδικού δικτύου. Σε μια εποχή που οι πόροι είναι σχεδόν εξαφανισμένοι, με καλή διαχείριση και σωστό προγραμματισμό καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση των έργων αυτών. Όλες μας οι προσπάθειες έχουν ως γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών μας» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας μετά την υπογραφή των δύο συμβάσεων.
Το πρώτο έργο αφορά έργα συντήρησης και βελτίωσης οδοστρωμάτων, τεχνικών, γεφυρών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, αντικατάστασης και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, πρασίνου και ό,τι άλλο απαιτηθεί για την αποκατάσταση και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα στα συγκεκριμένα οδικά δίκτυα.
Το δεύτερο έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών στοιχειώδους συντήρησης οδοστρωμάτων, τεχνικών, γεφυρών και σήμανσης του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και με την ολοκλήρωσή του εξασφαλίζεται η καλύτερη βατότητα του οδικού άξονα και διαμορφώνονται ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου