Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΘΑΚΗΗ Σύρος αποχαιρέτησε το Blue Star Ithaki. Μετά από 14 χρόνια συνεπούς και καθημερινής παρο
CYCLADES24.GR

· 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ...ΤΟ ''ΙΘΑΚΗ'' -ΠΟΥ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ- ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΦΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΚΑΝΑΔΑ ΟΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ...ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΣΥΡΟ-ΤΗΝΟ-ΜΥΚΟΝΟ) ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΕΣ, ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ...ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ!

Η Σύρος αποχαιρέτησε το Blue Star Ithaki. Μετά από 14 χρόνια συνεπούς και καθημερινής παρουσίας στα νησιά, το πλοίο σύμβολο ολοκλήρωσε ένα μεγάλο κύκλο ταξιδιών.

Όπως έχει γραφτεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, το Blue Star Ithaki πουλήθηκε και σύντομα θα ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι για Καναδά, όπου θα είναι και ο επόμενος σταθμός του. Έμοιαζε με Μεγάλη Παρασκευή αλλά ήταν Σάββατο 25 Οκτωβρίου όταν εκτέλεσε το τελευταίο του δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Τήνου – Μυκόνου.
Λίγο πριν της 4 το απόγευμα, το πλοίο αφίχθη στο λιμάνι της Ερμούπολης. Ήταν η τελευταία προσέγγιση στην Σύρο πριν το ταξίδι της επιστροφής για τον Πειραιά.
Το Blue Star Ithaki, από το 2000 μέχρι και σήμερα έβαλε τη δική του σφραγίδα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της περιοχής μας. Αγαπήθηκε όσο λίγα πλοία και μετέφερε εκατομμύρια επιβάτες. Και είναι αλήθεια ότι το νησί με το οποίο δέθηκε περισσότερο το συγκεκριμένο πλοίο ήταν η Σύρος.
Όπως επίσης και οι συριανοί, αγάπησαν το Blue Star Ithaki και αποτέλεσε γι αυτούς μέχρι και την τελευταία στιγμή, ένα σήμα κατατεθέν για το νησί τους. Η αποχώρηση του πλοίου, μόνο θλίψη προκάλεσε στο νησί και σίγουρα, δύσκολα θα βρεθεί κάποιο πλοίο που θα αγαπηθεί τόσο πολύ από το επιβατικό κοινό.
Ήδη το κλίμα ήταν βαρύ όλες αυτές τις ημέρες, καθώς μπορεί να μην είχε ανακοινωθεί επίσημα, αλλά όλοι γνώριζαν ότι το Blue Star Ithaki πουλήθηκε και σύντομα θα αποχαιρετήσει τα νησιά μας.
Αντίο με μεγάλη συγκίνηση 
Απίστευτα συγκινητικό ήταν το τελευταίο αντίο του πλοίου προς την Σύρο. Το πλοίο άλλαξε την πορεία του και επιστρέφοντας από την Τήνο, πλησίασε όσο περισσότερο μπορούσε τις Δυτικές ακτές της Σύρου λίγο πριν μπει στο λιμάνι της Ερμούπολης. Ήθελε με τον τρόπο αυτό να αποχαιρετήσει την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και το έκανε με απανωτά σφυρίγματα από την τσιμινιέρα του.
Περίπου 20 λεπτά πριν τις 4 το πλοίο μπήκε για τελευταία φορά στο λιμάνι της Ερμούπολης. Εκεί, εκτός από τους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το περίμεναν, εκπρόσωποι του Δήμου, του Λιμεναρχείου Σύρου, αλλά και αρκετός κόσμος που ήθελε να δει το πλοίο έστω για τελευταία φορά, να τραβήξει φωτογραφίες και ο καθένας να το αποχαιρετήσει με το δικό του τρόπο.
Το πλοίο συνόδεψαν στο λιμάνι αλιευτικά σκάφη που στάθηκαν δίπλα του σε αυτή την τελευταία στάση στο λιμάνι της καρδίας του. Ο συριανός καπετάνιος, Ηλίας Βερβενιώτης, κατέβηκε στο λιμάνι εκεί που τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς, αλλά και πολλοί καλοί φίλοι. Λιμενικοί, ναυτικοί πράκτορες, καβοδέτες, οδηγοί φορτηγών, ψαράδες, καραβολάτρες.
Όλοι ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο. Προσέφεραν δώρα και γλυκά στον καπετάνιο και το πλήρωμα και εξέφρασαν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γι αυτά τα 14 χρόνια εξυπηρέτησης και αδιάλειπτης παρουσίας του πλοίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Είναι αλήθεια ότι οι συριανοί είχαν να δεθούν σε τέτοιο βαθμό με κάποιο πλοίο, από την εποχή του Παναγία Τήνου ΙΙ και του Ναϊας ΙΙ.
Ο καπετάνιος Ηλίας Βερβενιώτης δε μπόρεσε να κρύψε τα δάκρυά του τα οποία κύλησαν από τα μάτια του. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για όλους. Κανείς δεν περίμενε ότι θα διακοπεί τόσο ξαφνικά η σχέση του πλοίου με την Σύρο, ότι το Blue Star Ithaki θα αποχαιρετούσε για πάντα το νησί και ότι οι συριανοί θα έπρεπε να αποχωριστούν  το αγαπημένο τους πλοίο.
Δυστυχώς όμως η ώρα αυτή έφτασε και η συναισθηματική φόρτιση ήταν έντονη για όλους. Στις 4 το απόγευμα, οι κάβοι έλυσαν για τελευταία φορά, η μπουκαπόρτα έκλεισε και το Blue Star Ithaki άφησε το ντόκο της Σύρου. Τα αλιευτικά σκάφη το συνόδεψαν μέχρι να βγει από το λιμάνι. Τα σφυρίγματα από την τσιμινιέρα προκαλούσαν ρίγος και έμοιαζαν με πένθιμα για το τέλος μιας 14χρονης δυνατής σχέσης.
Καλά σου ταξίδια και καλές θάλασσες Blue Star Ithaki. Σ ευχαριστούμε για όλα!!!

  • Click to enlarge image 10269359_10205296435074829_3238604782220184491_n.jpg
  • Click to enlarge image 10380911_10205327093405127_6000923203463355248_n.jpg
  • Click to enlarge image 20141025_154857_2.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου